Ranum Efterskole Nyhedsbrev den 7.12.13

Kære læser!
Bodil satte ogs√• sit pr√¶g p√• ugen der gik p√• Ranum Efterskole. Vi m√•tte desv√¶rre aflyse “hjemmehos” dagen ved kontaktl√¶rerne, til stor √¶rgelse for elever og l√¶rere, der havde forberedt sig og gl√¶det sig til en hyggelig eftermiddag og aften. Enkelte l√¶rere havde lavet maden klar og stod med bl.a. risengr√łd til godt 20 personer. De l√¶rere, der bor i Ranum ved skolen gennemf√łrte deres aften. De √łvrige elever samledes om forskellige aktiviteter lige fra sport til musik, design og julehygge. Vinden v√¶ltede det store juletr√¶ p√• Knudsens plads, og flere gamle tr√¶er foran seminariehuset og teglstene l√łsnede sig flere steder. Vi holdt alle elever i hver deres hus s√łrgede for en hyggelig aften indend√łre, hvor eleverne lagde stor energi i at pynte v√¶relser og lejlighed op til jul.

Ugen der gik: Mandag aften var der pigeaften med rigtig god hygge og masser af t√łsesnak. Mange drenge var lidt misundelige, men blev ikke lukket ind.

Tirsdag eftermiddag arbejde vi lavede vi en workshop om det forest√•ende valg til de kommende profilfag i 3. og sidste periode. Eleverne samledes i hallen og gennem flere √łvelser fik vi motiveret og unders√łgt interessen for de mange forslag til nye profilfag.Der opstod ogs√• nye ideer til profilfag midt i processen, bl.a. Cirkus og g√łgl, samt Skiperformance, og f√¶gtning. Flere opl√¶g til nye fag diskuterede muligheder for at sl√• sig sammen og nye ideer opstod. Bl.a. fandt hardball og adventure sammen.
Nu stemmer eleverne til mandag om hvilke ideer der skal arbejdes videre med, og s√• udarbejdes der over n√¶ste uge nye opl√¶g med indhold, aktivitet og rejsem√•l, samt √łkonomi. Den endelige afstemning sker efter den kommende weekend, hvor der er information for for√¶ldre og elever.

Eleverne arbejdede så sveden sprang med julematematik.

I den kommende uge arbejder eleverne med deres OSO og Projektopgaver om formiddagen, og om eftermiddagen st√•r skolenp√• den anden ende i et stort Performanceprojekt. Alle elever er involveret i mange forskellige opgaver og det f√¶lles m√•l er at lave en Drama og performanceforestilling, samt aktivitetsdag for familier og venner l√łrdag eller s√łndag den 14.-15. december.
Elevernes familier og venner kan tilmelde sig via skoleplan, og det er vigtigt, at man tilmelder sig den dag, hvor der er orientering om det kulturprofilfag, som eleven har. √ėvrige interesserede kan sende en mail til info@ranumefterskole.dk, og tilmelde sig ad denne vej, senest p√• torsdag.
I denne og n√¶ste uge har vi bes√łg af en Bello, som er skoleleder p√• en stor privat skole i Ghana Thamala. Han bidrager bl.a. med undervisning p√• Ghanaholdet. (billede kommer;-)
På fredag den 13. er der Luciaoptog og traditionen tro bliver drengene vækket på deres værelser og kan nyde oplevelsen uden at skulle på morgenmotion. Husk hvide lagner og lys, piger!

I denne weekend har vi kun få elever på skolen, da eleverne har holdt en stor elevfest udenfor skoleregi, hvor mange frivillige forældre har hjulpet med at sikre en god og tryg julefest for de unge. Tak til alle for jeres store engagement!

I den sidste uge op til jul er der terminspr√łver og OSO- og Projektopgave skrivning, samt julehygge. Vi holder julemiddag torsdag aften og fredag formiddag er der en RE-julegudstjeneste i Ranum kirke kl. 11. med efterf√łlgende julefrokost. Kl. 13.14-14.00 er der juleafslutning i festsalen. Det f√łrste halve √•r slutter med √¶bleskiver og hygge i kantinen til kl. 15.30.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend!
Olav Storm
forstander