Carneval i Venice, Thailandsk aften og lektier

Kære læser!
I denne uge har vi taget afsked med vores g√¶steelever, der har v√¶ret fuldt tryk p√• skolearbejdet og s√• har vi nydt det fantastiske sensommervejr. P√• vandet meldes om super sejlads, og adventure eleverne har fortjent deres √łmme ben, mens Gastronomi brillierer med gastronomiske udfordringer i spisesalen. Torsdag aften var temaet Thailandskmad og hele spisesalen var indhyldet i r√łgelse og r√łg fra wokstegning.

Se den nye video for Street performance

I f√¶llessamlingerne er der¬† sat fuld gang i processen med at udvikle og foresl√• kulturprofilfag til den 2. profilfagsperiode. Ideerne sp√¶nder vidt: fra de kendte kulturprofilfag i Nepal, Ghana, USA, Norden, Indien, Kina Europa og Japan. Til¬† udfordrende forslag fra elever og l√¶rere om Sydkorea, Peru, Uganda, Spanien, Washington, Thailand, Cambodia, New Zealand m.fl. Processen er nu at kvalificere forslagene til undervisningsforl√łb og i n√¶ste uge stemmes der s√• om hvilke ideer, der skal v√¶re p√• stemmesedlen til 2. periode. Det bliver meget sp√¶ndende og uanset resultatet, s√• er den proces vi er i gang med lige nu s√¶rdeles l√¶rerig for mange elever. Der skal tages stilling til b√•de interesser, kammerater, √łkonomi og ikke mindst mod og lyst. Det endelige valg af kulturprofilfag skal v√¶re afsluttet den 29. september.

Det stort anlagte “Carneval i Venice” dannede rammen om en flot l√łrdag aften, hvor vores italienske g√¶ster stod for en rigtig flot og kreativ fest. S√łndag eftermiddag var de ogs√• medv√¶rter p√• et program for deres v√¶rtsfamilier og mandag morgen vendte de alle retur efter 4 uger p√• en fri skole i Danmark.

P√¶dagogisk er eleverne er nu faldet s√• godt til, at vi ogs√• debatterer skolens regler og rammer i praksis, og det er dejligt at m√¶rke, at der er f√¶lles fodslag ifht. at f√• strammet op p√• de v√¶relser , der har vist sig at have en udfordring ved morgenrutinen etc. Der er et stort engagement og en dejlig energi blandt elever og l√¶rere, og der er plads til at file lidt p√• kanterne af hinanden. Hvilket betyder, at man kan rykke endnu t√¶ttere sammen i f√¶llesskabet. S√¶rligt elevene p√• RIC oplever, at der er en del skolearbejde, og det er naturligt, n√•r nye fagbegreber skal l√¶res p√• engelsk. Der er lavet en f√¶lles afleveringskalender for hele √•ret og for alle fag, s√• l√¶rerne koordinerer allerede arbejdspresset og det skulle gerne give overskud, n√•r f√łrst rytmen er fundet.

I denne weekend er vi ikke s√• mange p√• skolen, og programmet er mest hygge med fisketur, rundbold, og aktiviteter ved R√łnbjerg.
I den kommende weekend, er der Venneweekend og tilmeldingen skal v√¶re sket inden tirsdag. Det foreg√•r via hjemmesiden under KONTAKT. Information om Familiedagen den 28. september sendes ud s√łndag.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend til alle!

Olav Storm