Lockout, fællesskab og fede oplevelser

Kære læser!
For√•ret kom i denne uge med dejligt solskin og det gav god energi i en lidt sv√¶r tid. P√• trods af lockout og en noget l√¶rer-tom skole, s√• har vi haft et fuldt program hele ugen. Eleverne har f√•et lov at sove lidt l√¶ngere og de nydt hinanden og f√¶llesskabet. Det alternative skema for ugen har budt p√• foredrag, bl.a. om skolens historie og v√¶rdigrundlag, Kost og ern√¶ringsopl√¶g ifht. at tune krop og hjerne til pr√łverne. Om formiddagen har eleverne haft tid til at skrive Bl√•bog og det har fungeret rigtigt hyggeligt rundt p√• v√¶relserne og efterf√łlgende i spisesalen, hvor kontaktgrupperne har samlet deres kapitel til bogen. Ind i mellem har kontaktgrupperne v√¶ret i fotostudiet, hvor de har f√•et taget b√•de sjove og kreative gruppebilleder.

Tirsdag startede vi en kortfilmsfestival og konkurrence, og 10 hold dyster nu om at vinde RE kortfilmprisen og en tilh√łrende luksusmiddag for holdet p√• torsdag i den kommende uge.Torsdag formiddag var alle elever i biografen, hvor de s√• The Beautifull Creatures, en rigtig teenagefilm – mest for piger. En flok cyklede de 11 km til L√łgst√łr, og n√łd det smukke for√•rsvejr. Eftermiddagene er blevet brugt i profilfagene og eleverne har v√¶ret gode til at engagere sig selv i fagene, selvom de ikke i alle fag kunne have en l√¶rer. Om aftenen har vi haft en del klubsport, et nyt initiativ med speed vennedating mellem K√¶r- og Semihusene, k√łdaften for drengene og Sweet&Pink middag for pigerne, samt koncert og optr√¶den ved musik, dans og chearleading p√• Imaginationloftet. Tirsdag aften var der Brugt/byttemarked i K√¶rhuset og flere fik byttet, k√łbt og solgt t√łj mv.

Drengenes k√łdaften kr√¶vede praktisk bekl√¶dning. Desserten var fl√łdeboller som skulle smadres ned…

Pigernes flotte 4 etagers lagkage til Pink&Sweet dinner

 

√Örets f√łrste turnering i rundbold blev en sikker succes, og det samme blev pandekagerne til forfriskningen torsdag. I dag fredag eftermiddag har eleverne forberedt elevfesten arrangeret af for√¶ldre- og elevfestudvalget.

Lockout nyt:
L√¶rerene som er lockoutede var mandag aften m√łdt op foran indk√łrslen til skolen for at dele information ud til de mange for√¶ldre, som valgte at bringe deres elever efter P√•skeferien. Der var kaffe p√• kanden og eleverne fik mulighed for lige at hilse p√• deres kontaktl√¶rere.
Tirsdag skulle de lockoutede l√¶rere igen m√łde foran skolen, og det blev til en god og tydelig markering af at de meget hellere havde v√¶ret i gang med at undervise. De lavede bl.a. en happening med kropstegninger p√• vejen mellem K√¶rhuset og Seminariehuset, s√• eleverne har igennem ugen trasket hen over deres l√¶reres silhuetter.
I samlingerne har vi fulgt debatten om lockouten og der har naturligvis v√¶ret en del sp√łrgsm√•l, s√¶rligt vedr√łrende konfliktens stridspunkter. Vi har set lidt p√• hvorledes parterne i konflikten kommunikerer p√• bl.a. videospots.
Vi √łnsker alle l√¶rerne tilbage hurtigst muligt, og et par elever med den motivation, at de troede de ville f√• mere fri…

I den kommende uge
har vi et s√¶rligt fokus p√• repetition i de naturfaglige og humanistiske fag, og torsdag har vi arrangeret et Ranum Run – et fagligt og fysisk forl√łb i den Himmerlandske natur, s√• alle ogs√• f√•r frisk luft og motion. Mandag aften er der koncert ved Heidi Mortensen og onsdag f√•r vi bes√łg af den legendariske musiker Gery Snider, som har g√¶stet skolen 5 gange tidligere.

Vi bruger naturligvis eftermiddagene p√• at forberede de forest√•ende profilfagsekspeditioner,og igen sker det ved en stor grad af elevinvolvering. Hvis konflikten er igang p√• afrejsetidspunktet har ledelsen foranstaltet et forsvarligt opsyn med eleverne p√• alle rejsem√•lene, s√•ledes at vi kan gennemf√łre ekspeditionerne uden de konfliktramte l√¶rere.

Invitation til orienteringsm√łde:
De for√¶ldre, der m√•tte have behov for en uddybning af dette, er velkomne til at deltage i et orienteringsm√łde p√• s√łndag kl. 19.00 i festsalen. Tilmelding ikke n√łdvendig, og der er kaffe og kage i kantinen – f√łr og efter.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend!
Olav Storm Johannsen
Forstanderda_DKDanish