Lockout, fællesskab og fede oplevelser

Kære læser!
Foråret kom i denne uge med dejligt solskin og det gav god energi i en lidt svær tid. På trods af lockout og en noget lærer-tom skole, så har vi haft et fuldt program hele ugen. Eleverne har fået lov at sove lidt længere og de nydt hinanden og fællesskabet. Det alternative skema for ugen har budt på foredrag, bl.a. om skolens historie og værdigrundlag, Kost og ernæringsoplæg ifht. at tune krop og hjerne til prøverne. Om formiddagen har eleverne haft tid til at skrive Blåbog og det har fungeret rigtigt hyggeligt rundt på værelserne og efterfølgende i spisesalen, hvor kontaktgrupperne har samlet deres kapitel til bogen. Ind i mellem har kontaktgrupperne været i fotostudiet, hvor de har fået taget både sjove og kreative gruppebilleder.

Tirsdag startede vi en kortfilmsfestival og konkurrence, og 10 hold dyster nu om at vinde RE kortfilmprisen og en tilhørende luksusmiddag for holdet på torsdag i den kommende uge.Torsdag formiddag var alle elever i biografen, hvor de så The Beautiful Creatures, en rigtig teenagefilm – mest for piger. En flok cyklede de 11 km til Løgstør, og nød det smukke forårsvejr. Eftermiddagene er blevet brugt i profilfagene og eleverne har været gode til at engagere sig selv i fagene, selvom de ikke i alle fag kunne have en lærer. Om aftenen har vi haft en del klubsport, et nyt initiativ med speed vennedating mellem Kær- og Semihusene, kødaften for drengene og Sweet&Pink middag for pigerne, samt koncert og optræden ved musik, dans og cheerleading på Imaginationloftet. Tirsdag aften var der Brugt/byttemarked i Kærhuset og flere fik byttet, købt og solgt tøj mv.

Drengenes kødaften krævede praktisk beklædning. Desserten var flødeboller som skulle smadres ned…

Pigernes flotte 4 etagers lagkage til Pink&Sweet dinner

Årets første turnering i rundbold blev en sikker succes, og det samme blev pandekagerne til forfriskningen torsdag. I dag fredag eftermiddag har eleverne forberedt elevfesten arrangeret af forældre- og elevfestudvalget.

Lockout nyt:
Lærerene som er lockoutede var mandag aften mødt op foran indkørslen til skolen for at dele information ud til de mange forældre, som valgte at bringe deres elever efter Påskeferien. Der var kaffe på kanden og eleverne fik mulighed for lige at hilse på deres kontaktlærere.
Tirsdag skulle de lockoutede lærere igen møde foran skolen, og det blev til en god og tydelig markering af at de meget hellere havde været i gang med at undervise. De lavede bl.a. en happening med kropstegninger på vejen mellem Kærhuset og Seminariehuset, så eleverne har igennem ugen trasket hen over deres læreres silhuetter.
I samlingerne har vi fulgt debatten om lockouten og der har naturligvis været en del spørgsmål, særligt vedrørende konfliktens stridspunkter. Vi har set lidt på hvorledes parterne i konflikten kommunikerer på bl.a. videospots.
Vi ønsker alle lærerne tilbage hurtigst muligt, og et par elever med den motivation, at de troede de ville få mere fri…

I den kommende uge
har vi et særligt fokus på repetition i de naturfaglige og humanistiske fag, og torsdag har vi arrangeret et Ranum Run – et fagligt og fysisk forløb i den Himmerlandske natur, så alle også får frisk luft og motion. Mandag aften er der koncert ved Heidi Mortensen og onsdag får vi besøg af den legendariske musiker Gery Snider, som har gæstet skolen 5 gange tidligere.

Vi bruger naturligvis eftermiddagene på at forberede de forestående profilfagsekspeditioner,og igen sker det ved en stor grad af elevinvolvering. Hvis konflikten er i gang på afrejsetidspunktet har ledelsen foranstaltet et forsvarligt opsyn med eleverne på alle rejsemålene, således at vi kan gennemføre ekspeditionerne uden de konfliktramte lærere.

Invitation til orienteringsmøde:
De forældre, der måtte have behov for en uddybning af dette, er velkomne til at deltage i et orienteringsmøde på søndag kl. 19.00 i festsalen. Tilmelding ikke nødvendig, og der er kaffe og kage i kantinen – før og efter.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend!
Olav Storm Johannsen
Forstanderda_DKDanish