Vejledningsindsats

Anne Rogild

ar@ranumefterskole.dk

Studievejledning på Ranum

Alle fra 9. årg. og fra 10. årg. tilbydes studievejledning.

Elever fra 10. √•rgang skal i uge 47 i brobygning, se hvilke muligheder du har og hvordan du tilmelder dig under ‚ÄĚValgskemaer og foldere‚ÄĚ. Alle elever¬†bliver pr√¶senteret for forskellige uddannelsesretninger og arbejdsforhold i forskellige arrangementer i l√łbet af vinteren.

Hvis man er i tvivl om hvor man skal tage sin ungdomsuddannelse, s√• kan det v√¶re en god id√© at afl√¶gge et bes√łg p√• den/de institutioner man gerne vil vide lidt mere om. En del af ungdomsuddannelsernes informationsm√łder finder sted, imens vi er p√• kulturfagsrejserne, men ofte er de enkelte uddannelser ogs√• meget villige til at lave individuelle aftaler med jer efterf√łlgende.

Personlig vejledning

Alle elever skal til en individuel samtale med deres vejleder. Disse samtaler finder primært sted oktober-december. I forbindelse med samtalerne laver vejlederen en Uddannelsesparathedsvurdering Рofte i samarbejde med kontakt-og faglærere.

Ans√łgninger

Alle elever skal i forbindelse med uddannelsesvalget udfylde ans√łgning til ungdomsuddannelserne p√• www.optagelse.dk. Proceduren er ikke den samme i 9. og 10. kl., men √łverst p√• denne side kan I se den procedure, der er relevant for jer.

Vejledningsmuligheder for forældre

I for√¶ldre er meget velkomne til at kontakte vores vejledere, hvis I har nogle sp√łrgsm√•l eller brug for hj√¶lp i forbindelse med jeres barns uddannelsesvalg. Det kan I nemmest g√łre p√• Skoleplan. Der er ogs√• mulighed for at komme til en personlig samtale med vejlederen, hvis der er behov for det. Alle elever har en personlig vejleder.

Samarbejde

Som udgangspunkt samarbejder vi med det UU-center som eleven er tilknyttet i hjemkommunen!

Vigtig dato

1. marts 2019 skal alle ans√łgninger v√¶re afsendt elektronisk til det kommende uddannelsessted. Det er jer for√¶ldre, der skal sende den endelige ans√łgning afsted (her skal I bruge jeres NemId).

VIGTIGT – Studievalg og studievalgsportofolio

Tiden er kommet, hvor eleverne skal tage en beslutning om hvad de skal næste år.

Der er allerede åbnet for uddannelsesvalg på www.optagelse.dk og alle uddannelsesparathedsvurderinger er lagt ind i systemet.

I skulle allerede have modtaget en vejledning, som guider jer igennem optagelsesprocessen, i jeres e-boks.

Er dette ikke tilf√¶ldet, kan man f√łlge dette link:https://www.ug.dk/6til10klasse/tilforaeldre/optagelse/ansoegning-og-optagelse¬†

Vedhæftet denne besked er studievalgsportfolio, som skal udfyldes og vedhæftes under bilag på optagelse.dk (samme fane som I skal skrive under i).

Eleverne er blevet informeret og fået dette vist fredag d. 7/2 på fællessamlingen.

Skulle der v√¶re sp√łrgsm√•l, er I naturligvis velkomne til at kontakte os. Hvis der er elever, som stadig har brug for at tale med en vejleder, skal de kontakte en af os p√• skolen eller over skoleplan s√• hurtigt som muligt.

De bedste hilsner

Anders (AHA), Cecilie (CB), Mathias (MKR), Anne (AR) og Rikke (RW)

Websider om uddannelse på nettet

• www.ug.dk er en side om alle uddannelser i Danmark. Her finder I ogs√• flere vejledningsv√¶rkt√łjer.
  • www.optagelse.dk er siden, hvor man laver sin ans√łgning til ungdomsuddannelse.
Har du sp√łrgsm√•l til vejledningsindsatsen p√• Ranum Efterskole College?