Din fremtid efter Ranum Efterskole

Hent seneste vejledningsmateriale her.

Vejledningsfolder 9.kl. 15-16 DK PDF – Historisk

Vejledningsfolder_9.kl._IGCSE 15-16 – Historisk

Vejledningsfolder_10.kl. 15-16 – Historisk

Vejledningsfolder_10.kl. IGCSE_15-16 Historisk

Erhvervsvejledning på Ranum Efterskole

Alle fra 9. årg. og fra 10. årg. tilbydes erhvervsvejledning.

Elever fra 10. årg.(Skoleåret 2015/15)

Historisk skal i brobygning i uge 49 eller uge 50. Eleverne skal senest 6 uger f√łr v√¶lge hvilket
brobygningstilbud man vil √łnsker. Tilmelding foreg√•r i samarbejde med vejlederen. Al brobygning
skal foregå således, at eleverne kan opholde sig på skolen! Ellers kan tilskuddet til efterskole mistes.

Elever fra 10. årg.(skoleåret 2016/17)

Skal i på torsdage i september 2016 i brobygning hver torsdag.  Eleverne skal senest 1. juni vælge brobygning Elever indskrevet senere end 1. juni skal vælge brobygning i starten af august 2016.
Tilmelding foregår i samarbejde med vejlederen. Al brobygning
skal foregå således, at eleverne kan opholde sig på skolen!
Der afholdes enkelte brobygningsdage i november hvis der skulle opstå behov. Tilmelding via skoleplan

Eleverne i 9. årgang (Skoleåret 2015/16 og 16/17)

får i en introduktion til ungdomsuddannelserne. Der er ikke planlagt
praktik eller bes√łg p√• uddannelsesinstitutioner. Der henvises i stedet til lokale foranstaltninger i elevens
hjemmeomr√•de i l√łbet af januar og februar.

Alle elever bliver pr√¶senteret for forskellige uddannelsesretninger og arbejdsforhold i forskellige arrangementer i l√łbet af vinteren. Hvis man er i tvivl om hvor man skal tage sin ungdomsuddannelse, s√• kan det v√¶re en god id√© at afl√¶gge et bes√łg p√• den/de institutioner man gerne vil vide lidt mere om. En del af ungdomsuddannelsernes informationsm√łder finder sted, imens vi er p√• kulturfagsrejserne, men ofte er de enkelte uddannelser ogs√• meget villige til at lave individuelle aftaler med jer efterf√łlgende.

Vejledningsmuligheder for forældre

I for√¶ldre er meget velkomne til at kontakte vores vejledere, hvis I har nogle sp√łrgsm√•l eller brug for hj√¶lp i forbindelse med jeres barns uddannelsesvalg. Det kan I nemmest g√łre p√• Skoleplan. Der er ogs√• mulighed for at komme til en personlig samtale med vejlederen, hvis der er behov for det. Alle elever har en personlig vejleder – se hvem l√¶ngere ned p√• siden.

Personlig vejledning

Alle elever skal til en individuel samtale med deres vejleder. Disse samtaler finder primært sted december-februar. I forbindelse med samtalerne laver vejlederen en Uddannelsesparathedsvurdering Рofte i samarbejde med kontakt-og faglærere.

Ans√łgninger

Alle elever skal i forbindelse med uddannelsesvalget udfylde ans√łgning til ungdomsuddannelserne
p√• www.optagelse.dk. Proceduren er ikke den samme i 9. og 10. kl., men √łverst p√• denne side kan I se den procedure, der er relevant for jer.

Samarbejde

Som udgangspunkt samarbejder vi med det UU-center som eleven er tilknyttet i hjemkommunen!

Vigtig dato:

1. marts 2016 skal alle ans√łgninger v√¶re afsendt elektronisk til det kommende uddannelsessted. Det er jer for√¶ldre, der skal sende den endelige ans√łgning afsted (her skal I bruge jeres NemId).

Vejledere

Rikke Wulff Ranum EC Peter Kristensen web Anders Hansen Ib Christensen
Rikke Wulff Andreasen
Almen 9. kl.
rw@ranumefterskole.dk
Peter Kristensen
Almen 10. kl.
pk@ranumefterskole.dk
Anders Hansen
Almen 10. kl.
aha@ranumefterskole.dk
Ib Christensen
IGCSE 9. og 10. kl.
ic@ranumefterskole.dk

Almen 9. kl. – Rikke Wulff Andreasen (RW)
Almen 10. kl. – Peter Hedegaard Kristensen (PK) og Anders B. Hansen (AHA)

IGCSE 9. og 10. kl. – Ib Christensen (IC) og Matthew Danaher (MD)

Websider om uddannelse på nettet

www.ug.dk er en side om alle uddannelser i Danmark. Her finder I ogs√• flere vejledningsv√¶rkt√łjer.
www.optagelse.dk er siden, hvor man laver sin ans√łgning til ungdomsuddannelse.