Wildlife Conservation – Namibia

Vidste du, at der kun er ca. 7.000 geparder tilbage i naturen?

Category
Kulturfag, Rejser

Research, dataindsamling og interaktion med dyr og mennesker

I Danmark taler vi om ulvenes berettigelse i naturen – i Namibia er problemet det samme, nemlig human/wildlife conflict. Omfanget her er bare større, da der er tale om geparder, leoparder, løver, hyæner og afrikanske vildhunde. Deres territorier skrumper ind i takt med stigende befolkningstal og udbredelsen af landbrugsområder. Krybskytteri er også en stor faktor i store dele af Afrika.

Destination

Namibia ligger i den sydvestlige del af Afrika og er en gammel tysk koloni. Det officielle sprog er engelsk og hovedreligionen er kristendom. Det er blandt de sikreste lande i Afrika at rejse til. Vi vil hovedsageligt opholde os i regionen omkring hovedstaden Windhoek.

Mål med faget

Det overordnede formål med rejsen er at besøge N/a’an ku sê – Namibia Wildlife Sanctuary, som er en non-profit organisation, som bl.a. tager sig af skadede og forældreløse dyr med henblik på, at de kan vende tilbage til naturen. N/a’an ku sê har researchfaciliteter rundt omkring i Namibia, og vi vil ligeledes besøge Neuras Wine and Wildlife Estate i nærheden af Namib ørkenen. Her forsker man i Leopardernes færden via camera traps og GPS tracking. Desuden producerer man vin, som genererer penge til organisationen.

Vi vil indgå i N/a’an ku sês team af frivillige og kan herigennem komme til at arbejde med:

• Tilberedning af foder og fodring af centrets dyr (FNs verdensmål 15 – Livet på land)
  • Rengøring og vedligehold af stedets indhegninger
  • Stimulering af dyrene/gå-ture (herunder bl.a. bavianer og geparder)
  • Genopbygning af indhegninger
  • Optælling af vilde dyr
  • Indsamling af data via camera traps og GPS
  • Besøg på den lokale skole for bushmændenes børn (FNs verdensmål 4 – Kvalitetsuddannelse)
  • Kulturel/historisk tur til Windhoek

Undervisningen frem mod rejsen

Vi skal først og fremmest arbejde med at finde viden om Namibia og dets truede dyrearter. Derudover kan vi forhåbentligt besøge Aalborg Zoo til en snak om dyreetik. Vi vil også arbejde på at skaffe sponsorgaver og penge til centeret og skolen i Namibia. I 2017/18 samlede eleverne 30.000 kr sammen til N/a’an ku sê.

Krav til eleverne

Dette fag er for de elever, der brænder for at arbejde med dyr og gøre en lille forskel. Det bliver hårdt arbejde blandet med fornøjelse og storslåede oplevelser.

Åbenhed i forhold til at møde mennesker med en anderledes kultur og andre livsvilkår er vigtigt.

Man skal være klar til at tage fat og blive beskidt.

En stor del af projektet går på dataindsamling, så en reel interesse for dyrene og deres levevilkår er et plus.

Pas skal være gyldigt til min. 6 måneder efter rejsen.

Vaccinationer: Stivkrampe, Difteri, Hepatitis A (Rabiesvaccination er ikke påkrævet)

Ranum EC Anne Roglid web
Carsten Ardal
ca@ranumefterskole.dk
Anne Rogild
ar@ranumefterskole.dk

Vilkår og økonomi

Egenbetaling: Ca. 10.600 kr.

+ evt. kollektiv “afbestillingsforsikring” 350 kr. Visum er inkluderet, hvis man har dansk pas.

Lommepenge anbefalet 500 – 1.000 kr.

LINK til Shoppen