Musik – New Orleans

Kategori
Kulturprofilfag 2022

På opdagelse i New Orleans: en verden af musik

Vi tager jazz under armen, og oplever en verden af musik i New Orleans. Så vælg kultur-profilfaget Musik, New Orleans her, hvis du er klar på et brag af en musikalsk oplevelse, i en af USAs fedeste byer!

 

Undervisningen

I undervisningen vil der være en introduktion til standard jazz og hvad denne stilart kommer af. Dette giver både et indblik i USA’s kulturhistorie og musikhistorien generelt. Der vil blive vist film og klip, der giver eksempler på jazzens udvikling og kendetegn.
Musikalsk vil overskrifterne på i undervisningen bl.a. være:

  • Improvisation
  • Akkordforløb

Rythm and blues, Rock’n Roll, Country

 

Rejsen

I New Orleans dykker vi ned i kulturen omkring jazzen, så derved er både kulinariske oplevelser og sightseeing en stor del af rejsen. I New Orleans spilles jazz overalt i byen, både ude og inde. På pladser, gader, restauranter, fortovscafeer. Alle steder hører man musik, ikke mindst om sommeren.

Byen

Vi skal på byvandring i flere dele af byen, herunder især den ældste del af byen som kaldes French Quarter eller bare “The Quarter”. Denne bydel ligger der, hvor Bienville grundlagde den første bosættelse. De fransktalende i byen kalder området Vieux Carré, den gamle firkant. Her finder man blandt andet Bourbon Street (Rue Bourbon), der er berømt/berygtet for sine restauranter, værtshuse, voodoobutikker og meget andet. St. Louis-katedralen, Pont Alba-bygningerne, Presbytere og Calbildo er bare nogle af de historiske bygninger, som French Quarter er kendt for.

Kulinariske oplevelser

New Orleans kendt for sin madkultur og sine mange berømte restauranter som fx Antoine’s, fx Jambalaya, Crawfish Pie og File Gumbo, som der står i Hank Williams’ gamle sang, eller hvad med en omgang alligatorpølse? Også de to sandwiches, opfundet i New Orleans, Po’ Boy, der helst skal indtages på Mother’s og Muffuletta, der blev opfundet på Central Grocery i 1906, og som stadig fås samme sted – foruden mange andre steder i byen.

Også indkøbsmulighederne er gode, dels i de mange butikker rundt omkring i byen, fx i Canal Street (grænsen mellem French Quarter og Central Business District), hvor der blandt andet ligger fotohandlere på stribe, men også de små spændende butikker i French Quarter, og to indkøbscentre, Jackson Brewery, der ligger i French Quarter, og Riverwalk langs floden i Central Business District. “French Market”, der oprindeligt var et fiske- og kødmarked, består i dag næsten kun af forskellige former for souvenirbutikker.

 

Corona: Restriktioner, regler mm.

Fra https://usa.um.dk/rejse-og-ophold/coronavirus 

“Der er indrejseforbud for rejsende, der ikke er færdigvaccinerede, med begrænsede undtagelser.

Hvis man er færdigvaccineret OG enten har testet negativ for COVID-19 eller kan fremvise dokumentation på at have haft COVID og være blevet rask inden for 90 dage (både bevis for positiv test og brev fra læge eller sundhedsmyndighed), kan man flyve til USA, såfremt man har en gyldig ESTA eller et gyldigt visum

Det danske coronapas kan bruges som bevis for gennemført vaccinationsforløb og testresultat ved indrejse til USA.

Visse rejsende er undtaget fra vaccinationskravet, herunder børn under 18 år, amerikanske statsborgere og personer med permanent opholdstilladelse i USA. Den fuldkomne liste over undtagelser findes i bekendtgørelsen fra det Hvide Hus.

Ved indrejse i USA over landegrænserne eller via færgeterminaler er der ikke krav om negativ COVID-19 test. Læs reglerne her: Guidance for Travelers to Enter the U.S. at Land Ports of Entry and Ferry Terminals.”

 

Lærere

Jonas Østergaard Pedersen

jp@ranumefterskole.dk

 

Vilkår og økonomi

Egenbetaling: 6.600 DKK
Lommepenge: anbefalet 1.000 DKK.

 

WEBSHOP

 

da_DKDanish