Category
Profilfag P3

I fodsporene på Karate Kid

I Kinas bjerge findes der byer og templer, hvor Kung Fu, eller Gong Fu er lige så meget en del af hverdagen, som en fodboldstation eller en hal er i en mellemstor dansk provinsby. Alle, der har set Kung Fu Panda eller Karate Kid, ved hvordan det ser ud, men måske ikke, at det findes i virkeligheden.

Hvis du tager med p√• denne tur, s√• kommer du til at g√• p√• en Kung Fu skole med kinesiske b√łrn og unge samt opleve hverdagsmarkeder og templer p√• bjergets top. Det kr√¶ver ingen kundskaber, men du skal v√¶re indstillet p√• at arbejde med krop og sj√¶l, ikke som adskilte st√łrrelser, men som et.

Hvis du kan lide at bruge din krop, interesserer dig for filosofi, religion og selvudvikling, så er dette noget for dig. Der vil være ligeså meget åndedræt træning som flyvende spark. Lige så meget fordybelse om bevægelse.

T√•lmodighed er en h√łjt skattet v√¶rdi i Kina, som vi kommer til at m√¶rke og arbejde med, men hvis du har et √•bent sind, s√• er dette noget for dig, og du vil blive en del af en √¶ld gammel kultur.

Mål

At arbejde med kroppen p√• en ny m√•de og f√• et indblik i Asiens forst√•else af krop og sind som en st√łrrelse. At give eleverne metoder til bedre “at v√¶re i sig selv” og opn√• ro og balance i en til tider stresset og konkurrencepr√¶get hverdag.¬† Vigtigt at understrege at det fysiske arbejde underst√łtter det mentale og ikke omvendt.

Det er en bedre mental balance, der er m√•let og ikke en flottere krop, selvom det ene ikke udelukker det andet 😊 Men det er gl√¶den ved bev√¶gelse, fordybelse og dygtigg√łrelse, der er m√•let.¬†

Forberedelse

Op til rejsen vil vi arbejde en del med kroppen, men der vil ogs√• v√¶re en del om Kung Fu, filosofi, religion og sundhed i Kina. Ligeledes vil der selvf√łlgelig v√¶re en generel introduktion til Kina og m√•ske endda et par fraser.

Rejsen

Vi flyver h√łjst sandsynlig til Wuhan, hvorfra der er en 5 timers k√łretur til skolen. Skolen ligger ved siden af et tempel og i en hyggelig mindre by, hvor man kan g√• ture i sin fritid og nyde gadelivet. Se mere p√• nedenst√•ende link om skolen og indkvartering.

De fleste dage vil vi indgå i skolens naturlige rytme, hvor der er træning fra 6 til 20 afbrudt af pauser og mad. Se dette link: https://www.wudangwushu.com/daily-practice

Der vil selvf√łlgelig ogs√• v√¶re en udflugt til Wudang Mountain med de mange trapper op til templet, som er kendt fra Karate Kid, samt tid til hygge og mad i byen.

Vilkår og egenbetaling

Vilkår: Alle elever er forsikret ifht. farlig sport op til 500.000,- kr. ved skader, som ikke er dækket
af skolens erhvervsforsikring. Se ogs√• skolens sikkerhedsinstrukser for kajak/vand aktivitet. Det m√• forventes, at der vil v√¶re behov for godt udstyr: Rygs√¶k, st√łvler, skaljakke, sovepose mv. Du er meget velkommen til selv at medbringe mountainbike.

Egenbetaling: 7000,- i egenbetaling. Lommepenge max. 1000.

Annemette Bach

am@ranumefterskole.dk