Gastronomi

Category
Profilfag P1, sommerskole

I samarbejde med skolens egne kokke og g√¶steundervisere, arbejder vi med sp√¶ndende r√•varer og fremtryller retter, som udfordrer smagsl√łgene og dig mentalt. Vi arbejder uden opskrifter og smager os ind i det kulinariske univers.

Gastronomi er læren om og kunsten at spise og drikke godt. Gastronomi forudsætter bl.a. viden om og indsigt i råvarers egenskaber, kvalitet og tilgængelighed.

I samarbejde med k√łkkenets k√łkkenchef, souschef og konditor, udforsker vi gastronomiens verden i et bredt spektre, vi skal ikke kun lave mad, vi skal ogs√• have grundviden om maden.

Vi vil arbejde med forskellige temaer i l√łbet af perioden, og vi vil ogs√• ligeledes tage ud og opleve ting udenfor skolen.

Gastronomi er ogs√• mere end finere madlavning. Det handler ogs√• om t√¶tte og forpligtigende kammeratskab, hvor der skal arbejdes h√•rdt sammen for at opn√• det ypperste indenfor madlavning og maddesign. Det betyder at ingen er f√¶rdige f√łr hele holdet er i m√•l, hvilket dermed ogs√• kan resultere i lange dage.

Vi vil arbejde med og uden opskrifter, vi vil ogs√• i starten af perioden h√łre hvad eleverne kunne t√¶nke sig at arbejde med. Og gerne udvide jeres horisont, s√• det ikke kun er pandekager, boller i karry, vafler og tarteletter, som man m√•ske kun vil pr√łve kr√¶fter med. Men mere.

Rejsen

F√łrste rejseperiode: Her g√•r turen til K√łbenhavn, der i disse √•r er absolut f√łrende p√• det gastronomiske verdenskort. I samarbejde med eleverne planl√¶gger vi rejsen, men vi skal opleve lidt af f√łlgende:

• Restauranter
  • Konditorier
  • Streetfood
  • Torvehallerne
  • K√łdbyen
  • Hoteller

Vi har base p√• Amager, hvor vi bor p√• hostel, og starter ud hver morgen. Der skal p√•regnes at vi kommer til at g√• en hel del i l√łbet af disse dage.¬†Den sidste dag afslutter vi med et bes√łg p√• en af top restauranterne i K√łbenhavn, hvilken en vil vi ikke afsl√łre endnu.

Tredje rejseperiode: Her går til Europa, hvor vi få nye kulinariske oplevelser med hjem i rygsækken.

Jesper Kofoed
jlk@ranumefterskole.dk
Jacob Vangaa
nico102q@ranumefterskole.dk

Se flere historier fra Gastronomi på Facebook.

Vilkår og egenbetaling

Tilladelse: Vi vil gerne bede om jeres tilladelse til at afholde vinsmagning med eleverne. Vinsmagningen vil l√¶rerne st√• for. Udover denne vinsmagning er det selvf√łlgelig ikke tilladt at indtage alkohol p√• rejsen. Vi vil gerne bede jer om at sende en skriftlig tilladelse p√• mail, hvis jeres barn m√• deltage i vinsmagningen.
Egenbetaling 1. periode: Ca. 1,- kr ( Danmark)
Egenbetaling 3. periode: Ca. 3000,- kr ( Europa)

Link til webshoppen