Gastronomi

Kategori
Profilfag P1, Profilfag P3, sommerskole

I samarbejde med skolens egne kokke og gæsteundervisere, arbejder vi med spændende råvarer og fremtryller retter, som udfordrer smagsløgene og dig mentalt. Vi arbejder både med og uden opskrifter og smager os ind i det kulinariske univers.

Gastronomi er læren om og kunsten at spise og drikke godt. Gastronomi forudsætter bl.a. viden om og indsigt i råvarers egenskaber, kvalitet og tilgængelighed. På REC prioriterer vi kvaliteten af vores råvarer og ikke mindst tilberedelsen af disse råvarer højt. Vi sigter mod en madoplevelse fra øverste hylde med fokus på lokale råvarer, bæredygtighed og råvarerne når de er (aller) bedst – nemlig i sæsonen.

I samarbejde med køkkenets kokke, ernæringsassistenter og bagere, udforsker vi gastronomiens verden i et bredt spekter. Vi skal ikke kun lave mad, vi skal også have grundviden om maden.

Vi laver mad med inspiration fra hele verden. For os er det vigtigt, at vores elever stifter bekendtskab med andre landes madkulturer, da måltidoplevelserne er et centralt omdrejningspunkt, når vi 3 gange årligt rejser ud i den store verden.

Vi vil arbejde med forskellige temaer som – køkkenhygiejne, kvalitet af råvarer, tilberedningsmetoder, råvarer i sæsoner, sensorik – i løbet af perioden, og vi vil også ligeledes tage ud og opleve ting udenfor skolen.

Gastronomi er også mere end finere madlavning. Det handler også om tætte og forpligtigende kammeratskab, hvor der skal arbejdes hårdt sammen for at opnå det ypperste indenfor madlavning og maddesign. Det betyder at ingen er færdige før hele holdet er i mål, hvilket dermed også kan resultere i lange dage.

Rejsen

Her går turen til Europa, hvor vi får nye kulinariske oplevelser med hjem i rygsækken.
Vi forventer at rejsen går til Kreta – i det nordlige område af øen – omkring Chania. Vi vil her besøge en olivenlund, som tidligere var ejet af danske Holger Nielsen.
Vi vil udforske den kretiske kultur og madkultur. Vi vil spise middag på autentiske Kretiske restuaranter, hvor måltidet bliver tilberedt over bål. Vi skal ligeledes stifte bekendtskab med dansen – zorba.
Vi vil besøge lokale mad-markeder i Chania, hvor vi finder de friskeste råvarer til vores retter.
Vil vi arbejde på at besøge Erhvervsinstitutet, som er en grundskole for bagere, kokke og turisme.

Undervisere

Laila Nielsen Man

Se flere historier fra Gastronomi på Facebook.

Vilkår og egenbetaling

Tilladelse: Vi vil gerne bede om jeres tilladelse til at afholde vinsmagning med eleverne. Vinsmagningen vil lærerne stå for. Udover denne vinsmagning er det selvfølgelig ikke tilladt at indtage alkohol på rejsen. Vi vil gerne bede jer om at sende en skriftlig tilladelse på mail, hvis jeres barn må deltage i vinsmagningen.
Egenbetaling 1. periode: 4500 kr.

da_DKDanish