Læsser
 

Bali

Kategori
Kulturfag

Kulturfagsrejse til Bali

Indonesien er en ø-gruppe bestående af 17506 øer, hvoraf Bali uden sammenligning er den mest populære.

Bali kaldes også for ”Island of the Gods” og du kan finde mere end 10000 templer på øen. Balineserne tror på ånder og naturguder og dyrker deres tro med respekt og ynde. For dem handler det om at skabe balance mellem den åndelige og materialistiske verden. Du vil derfor opleve en ø fyldt med ceremonier, templer, særlige ritualer og magisk stemning.

Undervisning

Vi vil dykke ned i den balinesiske kultur, religion og historie.

Vi skal lære om skik og brug.

Vi tager kontakt til den familie, som du skal bo hos, så du får mulighed for at præsentere dig selv og få et forhåndsindtryk af familien.

Vi går i køkkenet og tilbereder nogle af de balinesiske nationalretter: Nasi Goreng, Satay og Mee Goreng.

Vi træner lidt, så turen mod toppen af Mt. Batur bliver lettere.

Vi skal lære diverse høflighedsfraser på Bahasa (det officielle sprog).

Rejsen

Rejsen er en pionérrejse. Den har ikke været foretaget før. Vi forventer derfor at du er åben for de muligheder og forhindringer der opstår undervejs.

Rejsens to tovholdere har begge rejst i Indonesien og Bali. Vi har nogle ønsker og drømme på dine vegne. Vi vil bag om masseturismen og vise dig det ”virkelige” Bali.

En del af rejsen er et homestay af 3-4 dages varighed. Du skal (sammen med en anden fra holdet) bo og leve hos en balinesisk familie og følge deres hverdag. Målet er at finde familier med en jævnaldrende teenager, hvis skolegang du skal følge.

Bali er et landbrugsland og vi skal gå i fodsporene på en bonde, der skal vise os hvordan man planter og høster ris. Bali er kendt for sine grønne risterasser.

Vi skal opleve det balinesiske nytår, kaldet Nyepi Day (også kaldet silence day). Det er en af de vigtigste dage i den balinesiske kalender og på denne dag er alt på øen lukket ned i 24 timer. Dagen er reserveret til selvrefleksion, meditation og faste. Det er derfor forbudt (for de lokale) at arbejde, rejse, nyde underholdning og tænde lys. I dagene op til afholdes der ceremonier overalt. Dæmonstatuer afbrændes og der larmes for at skræmme onde ånder inden ”Silence Day” oprinder. Disse dage falder netop på vores rejse.

Bali har flere aktive vulkaner og vi vil bestige en af dem. Der er tale om Mt. Batur på 1720 m. Vi bliver hentet tidligt om morgenen og går, med lommelygte, ad smalle lavastier mod toppen. Ved kraterkanten venter vi på at solen står op, hvorefter vi nyder den medbragte morgenmad.

Bali har utrolig mange velgørenhedsprojekter, som både kommer dyr og mennesker til gode. Vi involverer os i frivilligt arbejde hen over 1-2 dage.

Af andre aktiviteter på rejsen kan nævnes:

  • Madlavningskursus
  • Traditionelt marked
  • Vandfald og grottebesøg
  • Balinesisk Kecak-dans
  • De hellige kilder ved Tirta Empul
  • Landsbyliv

Vaccinationer

Stivkrampe, Difteri, Hepatitis A

Undervisere

Heidi Lillelund Jensen Rasmus Diget Venneberg

 

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil ca. være 13.000kr.

Lommepenge anbefalet 1.000,- kr.

da_DKDanish