Garden Party, Waterslide & sidste Full Host tur

Kære læser,

Denne uge har været fyldt med udendørs hygge, hvor vi har beskæftiget os med aktiviteter lidt udenfor det sædvanlige! Vi har sørget for, at alle aftener har været travle med begivenheder, såsom stor waterslide i Seminariehuset, Garden Party med isbod i Ranumhus og sidste Full Host tur med klatring i træer. Du kan dykke ned i alle ugens solrige øjeblikket i nyhedsbrevet lige her!

Sæt STORT kryds i kalenderen! Den 22. juni 2024 kl. 14.00 fejre vi vores 20-års jubilæum med en kæmpe fest! Læs mere om dagen for enden af nyhedsbrevet!

God fornøjelse. Vi ønsker alle en dejlig weekend!

Hygge i Seminariehuset

De varme aftener tager vi ikke for givet i Seminariehuset. Vi samler eleverne udenfor i aftensolen, hvor de kan køle sig ned på den glatte vandbane. Og hvis man ikke er til vand, sørger vi selvølgelig også for aktiviteter indendørs. Her har vi fundet brætspillene frem, der forener elevener ved borderne med grin og latter.

Garden Party

Jeg skriger, du skriger, vi skriger alle efter is. Endnu en solskinsdag i Danmark og hvilken bedre måde at fejre det på end med en dejlig is? Mange glade elever, der huskede deres “tak”, besøgte Ranumhus, og nogle følte sig eventyrlystne og prøvede “guf” for første gang – ikke sidste gang. Vi havde endda frivillige til at hjælpe med både servering og oprydning.

Full Host i Vejle

Vores Full Host elever har endnu en gang været på en begivenhedsrig weekendstur. Vi klatrede i gorillaparken, og eleverne viste sig at være seje, modstandsdygtige og stærke, og alle klatrede til det maksimale af deres egne evner – fantastisk. Dette var vores sidste Full Host tur!

10+ fodboldpiger

10+ fodboldpiger spillede i sidste uge deres sidste kamp for i år. Holdet er bygget af en stamme af piger der har haft fodbold som valgfag hele året, og så har vi været på transfermarkedet ind i mellem for at fylde holdkortet ud. Holdets stærkeste kendetegn er deres fremragende humør uanset om de spiller i medgang eller modgang. Fællesskabet omkring fodbolden har bygget bro til mange forskellige elever, og alle, nybegyndere såvel som internationale stjernespillere, er blevet budt velkommen på holdet. Vi takker for et år med mange højdepunkter og gode oplevelser.

26th PVA Competition 

Eleverne var i uge 14/15 ude og udforske den store verden på deres sidste Profilfagsrejser. I den forbindelse har efterskolen afholdt den traditionelle PVA Competition, hvor der konkurreres mellem bedste billede, video, artikel og yearbookside, taget i udgangspunkt fra Profilfagsrejserne. Her er der også præmier på spil, hvor eleverne har muligheden for, at vinde 500 kroner i kontant, og det bedste af det bedste vinder Apple Airpods Pro.

Fredag morgen blev der afholdt stor ceremoni for udkårelse af alle vindere, med eleverne Jazz Priyo Jørgensen og Nicolai Moreno Andersen som værter! Du kan se hele ceremonien filmet live på vores Instagram!

PVA Photo Competition – Bedste 3 billeder

Jack Oliver Mouritsen-Olsen bliver vinderen af bedste 3 billeder fra sin rejse til Island med Profilfaget Geologi. Stort tillykke!

PVA Photo Competition – Bedste billede

Anna Elisabeth Krebs vinder i kategorien for bedste billede. Hun har været på tur med sejlads til Grækenland, hvor togetherness var på sit højeste! Tillykke Anna!

PVA Video Competition – Bedste video

Lucas Poulsen, der var en tur til Sardinia med Wind & Wing, vandt for, at have lavet den bedste video. Tillykke Lucas!

PVA Article Competition – Bedste artikel

Vinderen af den bedste artikel blev Gaia Dalsgaard Johansen, der var på Profilfagsrejse med Myths & Legends i Skotland. Stort tillykke Gaia!

PVA Yearbook Competition – Bedste yearbookside!

Camilla Sofie Rhod Mikkelsen vinder i kategorien for bedste yearbookside. Hun har været på tur med Wind & Wing til Sardinia. Tillykke Camilla!

Winner of PVA Competition – Det bedste af det bedste!

Noah Jacob Hegland vinder æren af, at have lavet det bedste af det bedste. Tillykke Noah! Den inkluderer både billeder, video og yearbookside!

Forstanderens klumme

et portræt af forstander, Olav Storm

Kære læser,

I denne weekend har vi Nye Elevers Dag på søndag. Godt 500 spændte unge kommer sammen med forældre og søskende. Det er en festdag, hvor sommerfuglene i maverne forhåbentlig lander i et fællesskab, som giver lidt mere tryghed og retning på forventningerne. På dagen skal eleverne møde deres nye kontaktgruppe og familiegruppe. De skal prøve den skoletøj pakke, som sikrer at alle har navn på trøjerne og jakker, så vi hurtigere kan knytte venskaber fra første skoledag. Forældrene skal også igennem et basic oplæg i hvorledes vi styrker skolehjem samarbejdet, skaber et fælles fodslag og står sammen om at være den faste ”mur” som de unge kan læne sig op ad eller spille op ad i deres forvandlingsår fra barn til ung voksen. Vi bruger begreber som ”helikopter-forældre”, ”Rambo-dads” og ”curling- og tigermoms”, men det er med til at spejle de positioner vi som forældre og skole kan blive fanget i, når der stilles krav og forventninger i processen at danne sig til en ung voksen person. På lørdag er der et festligt karneval i Ålborg og vi ved at mange nuværende elever deltager, mens de er hjemme og besøge hinanden på weekend. Erfaringen fra tidligere år betyder, at vi først regner med at de er tilbage efter Nye Elevers Dag programmet, søndag aften.

I den kommende uge er der både 2. klasse dag for alle skoler i Vesthimmerland, de skal på en kulturrejse jorden rundt i forskellige aktiviteter. Torsdag afholder vi så årets store Gallafest og fredag er der sidste skoledag med fest og farver for at fejre at undervisningen på de faglige hold er afsluttet og de mundtlige prøver starter for alvor. 

Rigtig god weekend,

Olav Storm Johannsen

Forstander.

Det sker

26.05.24 Nye Elevers Dag

31.05.24 Sidste Skoledag

01.06.24 Outdoorweekend

04.06.24 Mundtlige prøver

14.06.24 Ranum Derby

15.06.24 Vandsportsweekend

20-års Jubilæum

Sæt et kæmpe kryds i din kalender ved lørdag den 22. juni 2024 kl. 14.00! Vi fejre vores 20-års jubilæum med en kæmpe fest!

Ranum Efterskole College fylder 20 år – lørdag den 22. juni kl. 14.00 inviterer vi derfor til det største jubilæum i skolens historie! Kom og vær med til at fejre 20 års oplevelser, venskaber og udvikling når vi slår dørene op til en dag fyldt med togetherness og underholdning. Der vil være livemusik og underholdning fra tidligere elever, en tidsrejse gennem 20 års efterskole med både nye og gamle elever, en 3-retters menu, fællessang og afsløringen af et nyt gavlmaleri med samtlige elever og ansatte, der har været med til at forme os til den vi er i dag. Det bliver en dag fyldt med glæde, grin og genforeninger! Tilmeld dig her!

Vi glæder os til at fejre 20 år med jer!

Venlig hilsen og rigtig god weekend fra alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish