Kulturdag, PVA vinderne, fastelavn og valentinsdag

Kære læser,

Nøj en fed uge vi har haft her på Ranum Efterskole. Eleverne er nu taget hjem på velfortjent forlænget weekend, mens Full Host eleverne er taget til Aarhus. Vi har i ugens løb både kunne markere fastelavn og valentinsdag, så mens eleverne kunne iklæde sig kostumer mandag, blev skolen udsmykket med hjerter tirsdag. Derudover blev der torsdag eftermiddag holdt fællessamling for eleverne, hvor vi foruden at ønske eleverne en glædelig forlænget weekend, også kunne kåre vinderne af P2 PVA konkurrencen.

Rigtig god fornøjelse med denne uges nyhedsbrev.


PVA konkurrence

I denne uge har vi afholdt vores store P2 PVA-konkurrence, med indhold eleverne har optaget og fotograferet på deres Kulturfagsrejser. PVA-konkurrencen består af seks individuelle konkurrencer: foto, video, artikel, dokumentar, årsbog og den bedste af alle. Vinderen af den bedste af alle modtager et GoPro-kamera, mens de øvrige vindere hver får 500 kr.

Eleverne har brugt masser af energi på at redigere billeder, videoer, dokumentarer, årsbøger og ikke mindst skrive flotte artikler omkring deres rejseoplevelser. Det har været fantastisk at se så mange engagerede deltagere i årets PVA-konkurrence, og vi håber at endnu flere får lyst til at deltage næste gang.


Vinderen af de bedste 3 fotos

I foto konkurrencen har 54 deltaget, men vinderen blev Solvei Kjølby – Morocco


Vinderen af det bedste foto

Vinderen af det bedste foto blev Isabella Kim Nielsen – Namibia


Vinderen af video

I video konkurrencen har 18 deltaget, men vinderen blev Lucas Poulsen – Costa Rica


Vinderen af artikel

I artikel konkurrencen har 21 deltaget, men vinderen blev Sebastian Krog – Kina

Vinderen af dokumentar

I dokumentar konkurrencen har 2 deltaget, men vinderen blev Rosa Reenberg – Namibia

Vinderen af årbog

I årbog konkurrencen har 10 deltaget, men vinderen blev Lea Krasnik – Panama

Vinderen af den bedste af alle

Den bedste af alle blev Maximilian Thræn – Nepal high trek

Maximilian havde så meget overskud at han deltog i både foto, video og årsbog konkurrencen.

Familie- & Kulturdag

I sidste weekend afholdte vi den store Kultur- og Familiedag efter vores Kulturfagsrejser. Denne dag skulle eleverne præsentere og fortælle om deres oplevelser og perspektiver fra rejserne til deres forældre. På den måde fik forældrene et bedre indblik i de specielle øjeblikke, som eleverne havde oplevet.

Mobilfri uge

Det kan være svært at finde en teenager uden en mobiltelefon i dag. Derfor har vi denne uge indsamlet alle elevernes mobiler, så de kan rette deres opmærksomhed mere mod hinanden og fællesskabet. Mobiltelefonen kan være en konstant distrahering, og det er fristende at tjekke den ved enhver notifikation eller når man keder sig. Derfor har vi besluttet at nulstille mobilforbruget i denne uge. Tidligere på året gjorde vi det samme, og eleverne gav en positiv tilbagemelding.

Fastelavn

Fastelavn er mit navn, og boller vil jeg have… Selvom man ikke længere er et barn, er det stadig vigtigt at have det sjovt, og fastelavn er ingen undtagelse. Derfor slog vi selvfølgelig katten af tønden, hvor vi fandt Ranums kattekonger og kattedronninger.

Valentinsdag

Der har været kærlighed i luften i denne uge, og derfor har nogle af eleverne valgt at sprede lidt ekstra kærlighed, rundt omkring på skolen. De har sat smukke hjerter med citater op, i håb om at bringe et ekstra smil frem hos alle.

Second Hand Shop

Eleverne fra projektklassen har startet en Second Hand Shop, som en del af deres arbejde med projektstyring. I projektet fokuserer de på at designe og generere ideer til forskellige projekter, som de derefter skal udføre. Tanken bag Second Hand Shop er at sælge glemt tøj fra det tidligere elevhold 22/23, og indtægterne fra salget bliver doneret til vores venskabsskole i Nepal.

Sloe Jim concert

I tirsdags havde vi også fornøjelsen af bandet Sloe Jim, som havde lyst til at spille nogle af deres bedste hits for eleverne. Bandet består af Sloe Jim, Cracker Jack, Seamus O’Leary og Ray D’Ator. Bag Sloe Jim er vores helt egen administrative leder Carl Bennison, som formode bandet med sine venner i England. Har du lyst til at se koncerten, så kan du finde den herunder.


Forstanderens klumme

Kære læser

Tusind tak til alle familier og bedsteforældre m.fl. som deltog i Kultur- og Familiedagen i søndags. Det er mit indtryk at der var et godt flow hen over dagen med oplæg fra Kulturfagsrejserne, frokost og foredrag om meta-kognitiv psykologi for forældrene. Eleverne stolte af at kunne fortælle og vise billeder og film fra deres store rejser og oplevelser. Nogle hold lavede en madkulturoplevelse, mens andre tog de store linjer i deres rejser og andre hold lavede udstillinger.

Foredraget med psykolog Sofie Mundbjerg, gav anledning til en del gode spørgsmål ifht. håndtering af unge med f.eks. angst og usikkerhed, f.eks. tankemylder og overtænkning. Sofie Mundbjerg præsenterede et billede, hvor man forestiller sig tankerne ryge igennem en si, gav en god forståelse af at hvis man lærer at sætte tankerne i kø, sætte tid på hvornår problemer skal gennemtænkes, hvornår angst og usikkerhed skal håndteres og  sammen med hvem, så får den unge også mere luft til at lade tankerne være og dermed samle kræfter. Det er en svær og lang øvelse, men erfaringerne fra gruppe-sessioner omkring bl.a. eksamensangst er særdeles positive. Vi har gennem mere end 15 år tilbudt eksamenstræning og har også nogle af de teknikker, som Sofie Mundbjerg præsenterede med i forløbet.

Eleverne har været uden deres mobiltelefoner i denne uge. Det er temmelig besværligt, at eleverne ikke har deres mobil til diverse aftaler med køreskole, jagttegn login, kommunikation mellem lærer og elever, samt mellem vennerne. Men det er stadig en lærerig erfaring, at kunne lave aftaler, være rettidig omkring Efterskolebussen billetter osv. Vi fornemmer at eleverne også synes at det giver plads til bedre snakke og mere nærvær specielt på værelserne og i undervisningen. Næste gang vi øver os i mobilfrie fællesskaber overvejer vi at ændre de mobilfrie tider til undervisningstiden, så eleverne har mobilen til Profilfag og i fritiden.

I denne weekend er rigtig mange elever hjemme på en forlænget weekend for at samle nye kræfter til næste etape med Profilfagperiode 3, som også blev løbet i gang i denne uge.

Rigtig god weekend,

Olav Storm.


Det sker

24.-25.02.24 Venneweekend

01.03.24 3. Elevfest

05.03.24 Skolefoto

Venlig hilsen alle os på,


Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish