Skydive, Vilsted Sø Løb, Familiedag og togetherness

Kære læser,

Vil du gerne vide mere omkring, hvordan den sidste uge på Ranum Efterskole College har forløbet sig? Så er du landet det helt rigtige sted! Vi har haft en rigtig dejlig uge med en masse fart over feltet (bogstavligt talt) – Det traditionelle Vilsted Sø Løb var en succes, hvor tre af vores egne elever blev kåret som vindere for halvmaraton og Ranum Mile. Dagen fortsatte med den hyggelige Familiedag, hvor sammenholdet var i top. Desuden har eleverne ikke kun haft fart på under benene på land, men også i luften, da 140 af dem i lørdags sprang frit fald med faldskærm! Dette var en Danmarksrekord for flest tandemspring på samme dag. Du kan læse om alle ugens højdepunkter i nyhedsbrevet her.

Nu drager hovedparten af alle ansatte på en ERFA-Tur til Læsø, fra torsdag til fredag, hvor vi skal erfaringsudveksle med den kommende Læsø Efterskole, som har fokus på dannelse og udvikling i balance med naturen.

God fornøjelse med nyhedsbrevet.

Skydive

I lørdags var næsten 140 elever fra Ranum Efterskole College ude at springe i faldskærm! De hoppede Tandemspring hos Dropzone i Herning fra tidlig morgen til sen aften. Tandemspringet blev beskrevet som “en oplevelse for livet”, hvor luften dels var fyldt ud med nervøsitet, spænding og lettede smil. Eleverne var fastmonteret til en professionel faldskærmudspringer og sprang frit fald ud af et fly fra 4,5 km højde.

Vilsted Sø Løb

Ugevis af træning på plænen foran hovedbygningen samt mange løbeturer rundt om Ranum gav endelig pote, da dagen med Vilsted Sø Løb kom. En dag hvor alle var aktive og deltog på gå- og løberuter med familien og venner. Efter løbets afslutning var der præmieoverrækkelse til vinderne, alle deltagere modtog en flot medalje om halsen og der blev serveret frokost på torvet af efterskolens køkken.

Ranum Efterskole College ønsker et stort tillykke til de tre vindere fra Vilsted Sø Løb!

Oscar Greenberg vinder på halvmaraton i 1:31:14

Karl Zinkernagel Rodriguez vinder af Ranum Milen i 6:52

Amalie Buch Kristensen, som hurtigste pige på Ranum Milen i 9:56.

Så godt gået! Mange tak til alle jer der deltog i Vilsted Sø Løb.

Tjek din placering til Vilsted Sø Løb her.

Fra venstre til højre: Oscar Greenberg vinder på halvmaraton i 1:31:14, Karl Zinkernagel Rodriguez vinder af Ranum Milen i 6:52 & Amalie Buch Kristensen hurtigste pige på Ranum Milen i 9:56

Familiedag

I forlængelse af Vilsted Sø Løb afholdte vi den store Familiedag med mulighed for, at tilbringe endnu mere kvalitetstid over hyggelige aktiviteter. Aktiviteterne var bl.a. bagning, mountainbiking, badminton, klatring, sejlads, brætsspil i caféen, kano, wakeboarding, madlavning, Nerf Battle samt design af egen t-shirt. Dage som disse vil vi gerne have mange flere af!

Sommer og samvær

Eleverne nyder de sidste sommerdage på stranden, hvor samvær, sammenhold og gode venskaber blive forstærket!

Vietnamesisk inspirerede forårsruller

I World Cooking har eleverne lavet vietnamesisk inspirerede forårsruller. Det ser godt nok lækkert ud! Du kan selv lave disse vietnamesisk inspirerede forårsruller ved, at følge opskriften på billederne nedenfor. God madlavning!

Kreativ workshop

Workshop med perlearmbånd på wire tiltrak både piger og drenge.

Is på Knudsens Plads

Når sommersolen skinner over Ranum, finder vi isboden frem og gør klar til servering af italiensk is. Det bragte en stor glæde over eleverne!

Forstanderens klumme

Ranum Efterskole College blev rammen om et af de største Vilsted Sø Løb og med premieren på The Ranum Mile, så kom både elever, ansatte, forældre og søskendende ud på en smuk løbetur i sensommervejret. Logistikken mellem Fællessamling, løb, 2x Kulturfagsvalg oplæg og så de 12 familieaktiviteter gik også fint, og der blev spist mere end 2300 vegetarburgere og 1500 indisk daahl!

Det frivillige forældreråd holdt efter dagens program det første konstituerende møde og fik bl.a. fordelt rollerne ifbm. Elev-festerne. Tilmeldingen til den første elevfest er åben, og det afgørende at det er forældrene, som tilmelder. Vi bakker op om elevfesterne fordi de i modsætning til private fester, er stærkt inkluderende, og særdeles godt organiseret og dermed trygge for både forældre og elever. Vi opfordrer til at lokale (nord- og midtjyder) åbner hjemmet for elever, som kommer så langt væk fra at de har svært ved at finde et sted at sove efter elevfesten. Vi opfordrer også forældre til at stille op, som frivillige og få den fantastiske oplevelse. Se opslag på Skoleplan fra Forældrerådet.

Vi har i denne uge sagt farvel til vores gæsteelever fra Gummptle Efterskole i Sydkorea. De holdt en rigtig flot præsentation med sang og dans, og fik knyttet gode bånd til vores elever. Søndag ankom så 6 gæsteelever fra Indien og de skal i denne forlængede weekend besøge danske elever og familier hjemme. Det er desværre ikke let at finde værtsfamilier længere, så vi  er meget taknemmelige for at det lykkes at give de unge denne unikke kulturoplevelse. 

Valget til Kulturfag er i sin sidste fase. Vi har oplevet at eleverne flytter sig mellem fagene i grupper, og det har betydet at flere kulturfag er overtegnet. Vi har samlet de elever, hvor deres første og anden prioritet er overtegnede for at indgå i en dialog om et alternativ, hvis de ikke får deres første eller andet valg. Det har bertydet at der oprettes et nyt Kulturfag til Panama, hvor vi har særdeles gode erfaringer fra en kulturrejse i 2022. Torsdag skrev alle elever en ansøgning til kulturfaget i dansk eller engelsk og et eassy omkring processen at vælge. Det er en ny øvelse, som tjener til at reflektere valget og motivere eleverne til at engagere sig i kulturfagene inden start.
Tirsdag den 19.september forventer vi at kunne sende valg-bekræftigelseslinks ud til alle forældre via Skoleplan. 

Online orienterings møde om Kulturfag på søndag den 17. september kl. 11-12.
Link ligger på Skoleplan opslag og er sendt som besked. Deltagelsen er frivillig, og ment som en ”spørgetime”, hovedsageligt for de familier, som ikke kunne deltage i Orienteringsmøderne på Familiedagen. 

I skrivende stund er 80 ansatte på Læsø-erfa tur, hvor vi har fokus på Bæredygtighed og forbereder samarbejdet med Læsø Efterskole, som vi værdimæssigt og idemæssigt støtter op omkring.

Rigtig god forlænget weekend til jer alle.

Olav Storm.

UK Magazine 2023/24

Nu har du også muligheden for at læse vores UK Magazine 2023/24 lige her! God læsning.

Det sker

Efterskolernes Dag

Besøg os til Efterskolernes Dag søndag d. 24. september på Ranum Efterskole College mellem 10:00 – 17:00

På Efterskolernes Dag kan du bl.a. få en rundvisning, møde både elever og ansatte, smage på vores verdenskøkken og høre oplæg fra forstander Olav Storm. Vi byder på forfriskninger og mulighed for at opleve vores internationale profil og profilfagene.

Kom og hør om netop dine muligheder på Ranum Efterskole College.

Tilmeld dig lige her

Vi håber vi ses!

Tak for denne gang!

Venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish