Vandsportsweekend, Hjemmehos, Diversity Date Evening og Kulturfagsvalg

Kære læser,

Velkommen til denne uges nyhedsbrev fra Ranum Efterskole College. I denne uge kan du dykke ned i bl.a. en succesfuld Vandsportsweekend, Hjemmehos med besøg hos de seje kontaktlærere, Kulturfagsvalg, samt en håndfuld hyggelige aktiviteter her på skolen.

I den kommende weekend skal tilmeldte elever prøve Skydive. Vi glæder os! Derudover ser vi frem til, at se alle jer familier derude til Vilsted Sø Løb og Familiedag på søndag d. 10 september.

Husk at tjekke vores “Det Sker” sektion, samt “Forstanderens Klumme”, som indeholder både praktiske informationer og overvejelser om efterskoleåret indtil videre.

God læsning og rigtig god weekend. Solskinshilsner fra Ranum Efterskole College.

Vandsportsweekend

Efterskoleårets første vandsportsweekend var en stor succes, hvor rigtig mange elever deltog. Aktiviteter som sejlads, prøvedyk, wakebord, surf, kano, vildmarksbad og sauna, samt en tur i Rønbjergs Aquapark, prøvede eleverne kræfter med. Bølgen blå blev i den grad udforsket, medens hyggen spredte sig både på land og i vand.

World cooking

Med inspiration fra sidste uges thailandske kulturshow, og muligheden for at vælge Thailand som kulturfag, lavede World Cooking eleverne “Tom kha gai” (kokos kyllingesuppe), som udfordrede dem til at finde den perfekte balance mellem sødt, surt, salt og krydret

Hjemmehos

Onsdag aften blev det tid til Hjemmehos, hvor eleverne i deres kontaktgrupper besøger deres kontaktlærer. Det er en hyggelig tradition der skaber sammenhold og tætte venskaber på tværs over madlavning og sjove udendørs aktiviteter.

Kulturfagsvalg

Torsdag blev 3. runde af Kulturfagsvalget gennemført. Eleverne kunne gå fra klasseværelse til klasseværelse for, at høre uddybende beskrivelser af de spændende Kulturfagsrejser. Til sidst skulle alle elever stemme på en første og anden prioritet til rejse, hvor de skal ud og udforske en masse ny kultur.

Diversity Date Evening

Diversity Evening i Aalborg Zoo med 54 studerende, som benyttede lejligheden til at hænge ud, mingle og forhåbentlig lærte hinanden bedre at kende på tværs af deres forskellige nationaliteter.

Merkantil

I merkantil arbejder vi med privatøkonomi. Der er mange ord og begreber, der er nye og/eller fremmede for eleverne, derfor har vi i tirsdags arbejdet med begrebskort, og eleverne har lavet små fiktive økonomihistorier.

Focaccias i bageklassen

Smukke focaccias fra vores bageklasse.

Kunst & Design

Linocut i Kunst & Design. Altid dejlig afslapning, hvor eleverne får lov til at være kreative.

Forstanderens klumme

Sensommervarmen gav alle fornyet energi i en uge, som fulgte en stor vandsportsweekend. Fokus har i høj grad været på elevernes sidste præferencevalg til Kulturfag- og kulturrejser den næste periode. Det er tydeligt, at eleverne er mere øvede i at håndtere den usikkerhed, der altid vil være, når man som ung skal afveje egne interesser, drømme og prioritere ressourcer ifht. hvad værelseskammerater, venner og ikke mindst forældre syntes man skal vælge. 
Valget er den enkeltes, men alligevel kan vi se, at eleverne flytter sig fra Kulturfagsvalgene i et flow, som på nogle fag giver ”overbooking”. Derfor har vi valgt at udskyde det endelige elev/forældrevalg til vi har haft forældreorientering på søndag og til eleverne er hjemme på forlænget weekend – næste weekend. Ligeledes afholder vi et online møde søndag den 17. september kl. 11-12 og så åbner valget mandag den 18.september. Eleverne skal desuden skrive en dansk / engelsk opgave nu på torsdag, hvor de skal begrunde deres ønske bl.a. ud fra interesser og verdensmåls fokus. Opgaven tæller som en danskfaglig aflevering og indgår i evt. prioritering af hvem som kan komme på et overtegnet fag. Det er en spændende proces!

”Diversity Date” aftenen i Aalborg Zoo var en kæmpe hit og der er ingen tvivl om at der er bygger nye broer mellem elever med forskellige kulturelle baggrunde. Onsdag den 20.september afholder vi International aften, hvor de mange forskellige nationale og kulturelle grupper på skolen, skal lave en aktivitet, udstilling, smagsprøver osv. på deres kultur. Hver kultur – også de forskellige danske får et klasseværelse til deres aktiviteter. Det bliver igen en farverig aften. 

Nu på torsdag er der et spændende oplæg med lærer og foredragsholder Lars Petersen. Foredraget handler om ikke at lade et handicap og udseende være en hindring for, hvad man kan og at man ikke skal lade sig slå ud af hverken egne eller andres begrænsninger og forventninger. Lars har været lærer på Ranum og formår med sit foredrag at ”vinde og vende” mange tanker i de unge, så de ser anderledes på udfordringer. Bliv klogere på Lars Petersen – Foredragsholder for børn, unge & voksne (hattenaf.dk)

Torsdag og fredag drager hovedparten af alle ansatte på en ERFA-Tur til Læsø, hvor vi skal erfaringsudveksle med den kommende Læsø Efterskole, som har fokus på dannelse og udvikling i balance med naturen. Vi skal også lege og opleve, så det bliver lidt som at være på efterskole selv. Det glæder vi os til, men det betyder også at kontoret ikke er åbent torsdag og fredag. Vi svarer naturligvis på hovednummeret +45 96660044. 

Vi har lavet et nyt Ranum Magasin, som fortæller om det kommende skoleår. Vi opfordrer familie og venner til på søndag at tage en special Nepal-made Indkøbspose med 10-15 Ranum Magasiner til uddeling på arbejdspladsen, blandet venner og naboer. Og hvis du læser med her og gerne vil dele budskabet om Ranum Efterskole College, så kan du bestille en pose / pakke på dette link.

Du kan læse det helt nye Ranum Efterskole College 2023/24 Magasin lige her!

Rigtig god weekend og vi ses måske til Vilsted Sø Løb på søndag.

Olav Storm.

Det sker

Fredag 8.9                      Besøg af 20 elever fra Ggumtle Efterskole fra Sydkorea

Lørdag 9.9                      Faldskærmsudspring for tilmeldte. 

Søndag 10.9                   Vilsted Sø Løb og Familiedag
Orientering om valg af Kulturfag i Festsalen
Frivilligt forældrerådsmøde kl. 16.15-17.

Torsdag 14.9                   Foredrag med Lars Petersen fra Hattenaf.dk

14.-15.9            Personale kursustur til Læsø

14.-17.9            Forlænget weekend

Søndag 17.9                  Online – orientering om valg af Kulturfag

Tirsdag 19.9                   Valg af Kulturfag begynder og afsluttes den 25.9.

Onsdag 20.9                    International Evening – all students. 

Søndag 24.9                    Efterskolernes Dag 10-17. 

Mandag 25.9                   Valg til Kulturfag afsluttes

7.-13.10            Profilfagsrejser – rejsebreve udsendes af lærerne

Søndag 29.10                 Vaccinationer til Kulturrejser

Vilsted Sø Løb & Familiedag

Herunder ses invitationen til Familiedag og Vilsted Sø Løb – vi glæder os til at se så mange af jer som muligt!

Efterskolernes Dag

Kom til Efterskolernes Dag søndag d. 24. september på Ranum Efterskole College mellem 10:00 – 17:00

På Efterskolernes Dag kan du bl.a. få en rundvisning, møde både elever og ansatte, smage på vores verdenskøkken og høre oplæg fra forstander Olav Storm.

Kom og hør om netop dine muligheder på Ranum Efterskole College – læs mere og tilmeld dig lige her:

https://ranumefterskolecollege.youngcrm.com/eventportal/9893

Vi håber vi ses!

Tak for denne gang!

Venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish