Velkommen til et nyt efterskoleår!

Kære læser,

Dørerne er nu åbnet op for årgang 20, der med deres sprudlende energi fylder Ranum Efterskole College op med en masse grin, spænding og en lille smule nervøsitet. Eleverne ankom med deres familier i søndags, hvorefter de flyttede ind på deres nye værelser, havde møde i kontaktgruppen, og selvfølgelig første overnatning på skolen. Derudover har eleverne bl.a. været på Tour de Ranum, trænet op til Vilsted Søløb, gjort rent for første gang, oplevet Rønbjerg og haft “lær dit værelse at kende”. Vi har lagt stærkt ud med 509 nye elever med over 20 forskellige nationaliteter. Mangfoldigheden blomstrer altså endnu engang her på Ranum, og bliver markeret af den ikoniske Farvefest i aften. Her har hver enkelt kontaktgruppe fået en individuel farve, som de både iklæder sig, pynter bord med og producerer et værk ud fra.

Der er altså nok at tage fat på i denne uges nyhedsbrev. Gå på opdagelse i årets første store højdepunkter lige her – god fornøjelse!

Første Skoledag

Første skoledag startede ud med en mindeværdig velkomstsamling på plænen foran hovedbygningen, hvor der blev budt velkommen til familier og nye elever. Vi indledte årets første dag med at synge ‘Livstræet’ og forberede hele årgang 20 på at “lege i livstræets krone”, som kan ses i vores skolegård (og logo). Eleverne flyttede efterfølgende ind i deres huse og mødte hinanden for første gang. Så blev kufferterne pakket ud og familierne krammet og kysset farvel.

Train of love

En fantastisk første skoledag afsluttes med fælles kom-sammen aktiviteter i multihallen, hvor der bliver formet statuer af hinandens kroppe og skoleårets første “The Train of Love” bliver dannet.

Tour de Ranum

Alle elever er nu flyttet ind på deres nye værelser, inddelt i kontaktgrupper og får skabt tætte forbindelser med hinanden. Det næste på listen bliver derfor, at kende til alle hjørnerne af Ranum, da det bliver i denne by de spændte elever skal tilbringe det næste år af deres liv sammen. Vi indleder ugen med Tour De Ranum, hvor bl.a. Vilsted Sø, den lokale Brugsen, Ranum Kirke og Ranums busstoppesteder blev udforsket. Turen giver et indblik i diverse praktiske fifs og tricks om Ranum, så eleverne nu er fuldt udrustet til livet i “byen i midten”.

Vilsted Sø Løbs Træning

Vilsted Sø Løb ligger lige rundt om hjørnet, så vi finder løbeskoene frem og sætter håret op til en omgang fælles træning ude på plænen. Vi tæller ned til den 10. september, der markeres med en hyggelig familiedag og det traditionelle Vilsted Sø Løb. Eleverne kan se frem til meget mere Vilsted Sø Løb træning i løbet af de næste par uger.

Tour de Rønbjerg

Udover at blive fuldt udrustet til livet i Ranum, introducerer vi alle eleverne til nabobyen med Tour de Rønbjerg. Her står dagen ikke tæt på stille, da de glade smil og nye venskaber fylder gaderne ud med aktivteter som bl.a. mini golf, obstacle course, gruppebilleder på hoppeborg – og ikke mindst den traditionelle svømmetest. Denne forbereder de af eleverne, som har valgt vandsport, på at komme ud i alverdens oceaner.

Profilfagenes ansigter

En skøn torsdag eftermiddag bliver udfyldt med årets første Profilfagslektion. Her får vi sat navne på hinandens ansigter med en lille icebreaker, der sætter gang i elevernes mere kreative evner. Herunder ses Mediefag og Design, som lavede aktiviteten. Vi glæder os allerede til anden omgang af Profilfag!

Fredagsfejring

Fredag morgen i det gamle Kærhuset, hvor Olivia og Johanne har fødselsdag. De har fået fødselsdagssang i højtaleren af Kærhusets drengekor og max hygge med fantastisk morgenmad af Lotte 🇩🇰🇩🇰🇩🇰 God weekend herfra!

Sikke et hold!

Op til skolestart gør vi her på REC vores bedste, for at forberede os så godt som muligt. Alle husene blev gjort klar, pyntet og rengjort, og så glæder de nye grupper af huslærere sig enormt meget til, at indkvartere de nye elever i deres nye hjem. Både hus- og kontaktgruppelærer får altid et helt specielt, og tæt, bånd med deres elever. Ofte bliver disse lærere de foretrukne voksne at gå til, hvis der er spørgsmål eller udfordringer i løbet af året. Sammen skaber de også en lille familie, som man ser flere gange hver eneste dag, og følger tæt gennem resten af året. Kontaktgruppen både spiser og bor sammen, og deltager desuden i diverse aktiviteter og kontaktgruppetid sammen.

Intet år er ens, for det er den unikke sammensætning af elever og lærere, der hvert år skaber små, store og unikke oplevelser, som bliver husket for livet. Introugen har allerede rystet os tæt sammen, og vi er så glade for at skulle bruge resten af året med så mange dejlige unge mennesker 😊

Få et lille indblik i hvem vi er lige herover. I kan både se hvilke lærere som “holder til” (har kontaktgruppe) i hvert hus, samt det komplette ansatte-team, med både lærere, kontor, pedeller, køkken og husfeer.

Forstanderens klumme

Du vil hver uge kunne læse “Forstanderens Klumme” i dette nyhedsbrev, hvor forstander Olav Storm kigger tilbage på den forgangne uge. Klummen vil indeholde Olavs tanker og visioner for REC årgang 23/24, samt mere lavpraktiske informationer direkte til jer forældre. Vigtige informationer vil desuden altid kunne findes på Skoleplan.

“Regnbuen over festsalen lyser, øjnene lyser og stemmerne af 509 nye elever og 18 italienske gæsteelever fylder skolen med liv. Skoleåret er kommet rigtigt godt i gang og eleverne har taget vores Togetherness følelse til sig, så der overalt hilses med et ”hi” eller ”hej” og tages sigte efter nye venner.

Velkomstsamlingens centrale budskab er at de unge på efterskolen træder ind i en ny verden, hvor de forlader barndommen og får muligheden for at modnes til selv at tage styringen og finde deres egne venner, samt danne deres personlighed i den store mangfoldighed af forskellige personer, kulturer og sprog som udgør Ranum. 

Nu har eleverne været i gang i en uge og de har ikke haft deres mobiler. De har set op, set på hinanden og vi oplever at de synes at det er fedt at være offline og uden reels,

Instagram og TikTok mv. I den kommende uge får eleverne deres mobiler tilbage onsdag i 10 pausen, og om eftermiddagen får de et kærligt spark omkring mobil- og skærm forbrug af journalist og foredragsholder Søren Hebsgaard. Formålet er at vi skaber en fælles bevidsthed og reflekterer på vores skærmforbrug og vaner, så vi selv tager styringen og bevarer vores frihed til også at se væk fra skærmene.”

Det sker

Der vil desuden være et fast indslag i nyhedsbrevet, “Det sker”. “Det sker” giver jer derude et lille indblik i livet her på Ranum i de kommende uger.

Lørdag er der profilfagsdag med masser af tid til fordybelse og udflugter i de mange interesse fag. 
Søndag er der House Cup, hvor husene dyster mod hinanden i forskellige discipliner bl.a. fodbold, løb og kast, samt spise-udfordringer. Det bliver masser af sjov og leg.

Onsdag mobiler udleveres og foredrag med Søren Hebsgaard.

Torsdag drager de fleste elever på forlænget weekend kl. 14.30 – Husk at have fælles login til Efterskolebussen, så både elev og forældre kan følge ruten og evt. forsinkelser. 
Søndag efter kl. 18. kommer eleverne tilbage, og det er vigtigt at de har madpakke med til turen, da der ikke er aftensmad på skolen.

Vil i være værtsfamilie?

Vores elev Kaan fra Tyrkiet mangler en værtsfamilie – er det jer?

Han skal gå her på Ranum Efterskole i et år. For at de får den fulde efterskoleoplevelse, skal Kaan også have en weekend-familie, han kan bo hos i weekender og ferier 🚴‍♂️☀️

Er det dig og din familie der byder Kaan velkommen?

Som weekend-familie har I besøg af en international efterskoleelev ca. en weekend om måneden og i ferierne. Så der er masser af tid til at lære hinanden at kende, opdage sjove, kulturelle forskelligheder, dele traditioner og måske lære et par ord på et nyt sprog.🍦🚴‍♂️☀

Læs mere om at være weekendfamilie og mød de andre søde efterskole elever her

Har du spørgsmål?

Kontakt Efterskolekoordinator Nicoline for at høre mere 👇

📩nicoline.nielsen@afs.org

📲38 34 33 00

Tak for denne gang!

Tusind tak til alle jer derude som følger i livet herude på Ranum Efterskole College. Vi udsender vores nyhedsbrev hver uge, så husk at du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, og dermed modtage det direkte i din mail hver fredag.

Venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish