Outrouge med bl.a. Galla, Dream Festival og Dimission

Kære læser,

Tusind tak for skoleåret 22/23, og til elevhold 19. I har endnu engang bevist, at Ranum Efterskole College er stedet hvor jeg bliver til vi, og hvor fællesskabet blomstrer. Stedet hvor fremmede bliver til brødre.
Du kan i denne uges nyhedsbrev se de mange billeder og historier fra den fantastiske Outrouge, som startede allerede søndag med ”hente-ting” eftermiddag og fællesspisning, samt evaluering. Derudover har ugen bl.a. stået på tur i Fårup Sommerland, galla, Hjemme Hos, boble-hans, Dream Festival og dimission.

God fornøjelse med skoleårets absolut sidste nyhedsbrev.

Rigtig god læsning, og god sommerferie.

Nordic Race

I den sidste uge af skoleåret deltog en beslutsom gruppe elever i Nordic Race i Aarhus. Dagen efter den sidste elevfest var dette forhindringsløb både udfordrende og en smule restituerende.
Alle drengene gjorde deres bedste, og de fortjener et stort tillykke for alle deres anstrengelser, ikke kun på løbsdagen, men i hele skoleåret. De fik aldrig kolde fødder af de mest vanvittige træningsplaner og finder glæde i at kæmpe sammen, uanset om det er på cyklerne i en snestorm, i det iskolde hav om vinteren eller løb op ad bakke i mange kilometer.
Tak til jer alle for at skabe sådan et fantastisk hold, være så støttende over for hinanden og for at komme ud og træne uanset vejret!

Outrougen

Ugen startede ud med en dag i Fårup Sommerland, hvor vejret heldigvis holdte tørt og varmt. Eleverne havde sig en skøn dag, og var alle trætte og udkørte, da de vendte tilbage til Ranum.

Hjemme Hos og House Cup

Tirsdag var der skoleårets sidste Hjemme Hos, hvor kontaktgrupperne fik sagt tak for i år. Dette var efterfulgte af en eftermiddag med House Cup, hvor eleverne konkurrerede i discipliner som fodbold, volleyball, wakeboard og basketball. Seminariehuset endte med at løbe med sejren!

Onsdag begyndte den helt store sommerrengøring, inden der kunne være galla om aftenen.

Galla

Galla er et af skoleårets højdepunkter, og er en af de dage, eleverne ser mest frem til. Eleverne havde brugt formiddagen på at gøre rent på deres områder, og gjorde sig efterfølgende klar. Eleverne havde fundet deres stiveste pus frem til begivenheden, og så altså bare brand godt ud! Programmet for aftenen bød på 3 retters menu, lanciers, photo shoots, award show og lærerrevy. Omkring 2000 billeder fra dagen kan ses på vores Flickr, og de findes ved at trykke på linket her:

https://www.flickr.com/photos/ranumefterskole/albums/

Værelseskarma og Sankthans (uden bål)

Torsdagaften stod i hyggens tegn, da der var årets sidste værelseskarma. Her bliver aftensmaden serveret på værelset, som denne gang stod på pizza og sodavand fra køkkenet. Her kan i se hvordan det så ud i Kærhuset – og hvis vi selv skal sige det, så trænger hyggen næsten helt igennem skærmen.

Efter aftensmaden var der aftenhygge med Sankthans Bål. Men ak og ve, det blev uden bål i år. I stedet havde vi os et “boble-bål”, som eleverne selv lavede med sæbebobler. Et boble-hans om man vil. Se hvordan det så ud, lige herunder.

Dream Festival

Fredag aften var et af skoleårets helt store højdepunkter: Dream Festival! Vores 10. Prøvefri (læs: projektklasse) har det sidste halve år arbejdet på højtryk, for at sikre sig at dette både blev den bedste Dream Festival nogensinde, og den første som skulle inkludere kaniner. Festivallen blev afholdt i Næsby, hvor eleverne også sov i telte natten til lørdag.

På plakaten var kunstnere som Lamin, SASO og Lise Ranks, plus et Suprise Show. Dette viste sig at være Ude Af Kontrol, som altså headlinede festivallen.

Flere billeder følger i næste uge på vores Flickr.

Dimission

Lørdag bød på Store Tudedag, og altså et sidste farvel med elevhold 19. Det var en dag hvor følelserne sad ude på tøjet, og hvor selv de med den hårdeste skal, blev rørt til tåre. Der blev overrakt priser, afholdt taler, og sagt farvel til elevgruppen. Hvis du ønsker at se, eller gense, dette års dimission, kan du se det snarest på vores youtube-kanal.

Priserne som blev overrakt er bl.a. årets højeste gennemsnit, året ven/veninde, årets udviklingspris og Rex-prisen. Rex-prisen overrækkes til en studerende, som vi mener, indeholder de samme værdier om venskab og venlighed, som Rex gjorde. I år gik denne pris til August Mølsted Kristensen, som du kan se herunder.

For at se alle billederne fra dette års dimission, kan du følge dette link: https://www.flickr.com/photos/ranumefterskole/albums/72177720309299454

Fra alle os her på Ranum Efterskole College: Tusind tak for i år.

Hilsen fra forstander Olav Storm

Kære alle læsere

Skoleåret 2022-23 slutter med en fantastisk Outro-uge, hvor elever og ansatte har delt et helt unikt fællesskab omkring Fårup Sommerland med 490 kammerater, hyggelige hjemmehos besøg ved kontaktlærerene, den smukkeste og hyggeligste Gallafest ever, samt selvfølgelig den magiske Dream Festival.

Dimission betyder at sende hjem, og selvom det er tiden efter 43 uger med masser af efterskoleliv, så har vi slet ikke lyst til at sige farvel. For dette års elevhold har været helt specielt. Det vidner et meget lavt frafald på under 3 pct. om, og det er et kvalitetsstempel, som vi er meget stolte af. Det giver tryghed og modet til at rejse ud i hele verden, vælge og forme skoleåret i et levende demokrati, hvor vi har stemt om fagene og oplevet et stort engagement og en ukuelig vilje til at få alle oplevelser med.
Det 19. elevhold vi blive husket for altid.

Tusind tak for i år. Venlig hilsen forstander, Olav Storm

Hilsen fra elev Patricio Lopez

Patricio Lopez, en elev fra Mexico, fortæller herunder lidt om sit skoleår på Ranum, og skriver et lille farvel på vegne af de andre elever. “Pato” er en af vores Full Host elever fra Mexico, og har flere gange i løbet af skoleåret udtalt sig til nyhedsbrevet.

My school year has been lovely, full of learning about Danish culture and their people. The thing I gained most from being here, was the friends and the travels.

Ranum affected me as a person, by making me realise that home can be anywhere. It is not always about where your family is, but about where you are most comfortable and safe. A place where you turn strangers into brothers.

Being awarded “Mr. Ranum of the Year” at the Galla made my year whole, and made me realise that you can make an impact on other people, just by being yourself. Thank you so much for everything Ranum

Pato fik prisen “Mr. Ranum of the Year” af sine medstuderende, for at have været en stor del af de andre elevers skoleår. Han har bl.a. arrangeret fodboldturneringer og været en kærlig og nærværende ven til de omkring sig. Han er også en af de elever, som har været et forbillede for de resterende elever, og har ofte gået forrest. Tusind tak for i år Pato!

Hilsen fra den Internationale Afdeling

As the academic year of 22-23 is coming to its end, we are remembering all the experiences, challenges, joys we have had during the year. 

193 students – both Danish and international – were signed up for the international Cambridge exams in 18 different subjects and the last component of the 3 Biology exams marked the end of the exam period i mid June.Our international students have since then spent most of their time soaking up the sun, getting the most out of the last few weeks with each other and last but not least solidified the relations they have made during this last year with arrangements and agreements of staying in Denmark a bit longer, planning to visit other parts of the World or invite friends to come and spend the Summer in their home country. It is absolutely wonderful to see the connections that started in Ranum spread across and out into the World.

22-23 represents a year, where we had students from 26 different countries in our 1 year programme and where we have had a record-breaking number of short term guest students from all over the World, who had chosen to spend anywhere between 4 weeks and 6 months at the school. The diversity is a huge contribution to the school’s environment and atmosphere. We would like to take this opportunity to thank all of our international students this year, for their open minds, positive attitudes and willingness to not only learn but also teach others in relation to intercultural competencies. We wish you all the best in your future endeavours.

Looking forward, we are preparing for the coming group of international students arriving from countries such as Mexico, Thailand, Turkey, the US, Iceland just to name a few. In this relation, we would like to take this opportunity to encourage any of you readers residing in Denmark to consider hosting some of our international students. We have a close collaboration with AFS and we are in the moment of writing, still looking for 3 host families to invite an international student into their home in long weekends and holiday periods. You can read more on the link here: https://www.afs.dk/bliv-kontaktfamilie-for-en…/…

With that, we will conclude our Greeting. We hope you all have an amazing Summer – perhaps we might even see you at our International Summer Camp😉

Tak for i år

Kære elever, forældre, bedsteforældre, venner af skolen og alle andre som følger med. Der skal lyder et kæmpe tak for i år til jer alle sammen. I har hver og en del i, at skoleåret 22/23 blev præcis som det gjorde.

Vi vil trække på de sidste smil, græde de sidste tårer og hvile i minderne. Tusind tak for i år – vi ses igen efter sommerferien.

Venlig hilsen alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish