Søskendeweekend, Movember, Julestemning, Månedens Fremhævelse og Ranums Juleånd

Kære Læser,

Velkommen til denne uges nyhedsbrev, som er fyldt med julehygge, gode historier og dejlige minder. Vi havde i weekenden fornøjelsen af at have skolen fyldt med nyt liv og energi, da elevholdets søskende var inviteret forbi. Derudover bød ugen på skoleårets første Kulturfagslektion og brug af snowboard bakken.

Desuden er forventningerne til weekenden i top, da eleverne i aften skal til elevfest. Læs om alt dette, og meget mere, i denne uges nyhedsbrev – rigtig god læsning.

Søskendeweekend

Tusind, tusind, tusind TAK for en helt igennem fantastisk søskendeweekend. Skolen var i weekenden fyldt op til randen med søskendekærlighed, smil og latter, da elevernes søskende var inviteret forbi. Weekenden bød bl.a. på filmmaraton, Nerfkrig, akrobatik, design, boldspil og bagning.

Derudover var der selvfølgelig også vores årlige look-a-like konkurrence, og i kan se nogle af billederne lige her. Kan du slet ikke få nok? Se resten på vores Flickr, ved at trykke her: https://www.flickr.com/photos/ranumefterskole/albums/72177720304218387

Første kulturfagslektion

Mandag kunne eleverne for første gang sætte ansigt på deres klassekammerater og lærere, på deres respektive Kulturfag. Derfor stod lektionen på ryste sammen lege, gennemgang af lektionsplaner og introduktion til rejserne. Eleverne er nu på deres endelige Kulturfag, og derfor er der fuld gang i bestillingen af flybilletter til turene.

Disse Kulturfag er i år blevet oprettet:

🌍 Bonaire, Coral Restoration

🌍 Brasilien

🌍 Thailand, Sejlads

🌍 Sydafrika, Cape Town

🌍 Namibia, Wildlife Conservation

🌍 Cuba

🌍 Japan

🌍 Taiwan, Chinese Cuisine and Culture

🌍 Road Trip, USA

🌍 Tyrkiet

🌍 Sydkorea

🌍 Texas, Homestay

🌍 Nepal, High Trek

🌍 Nepal, Kultur

🌍 Europa, Road Trip

🌍 Malaysia

🌍 Bali

🌍 Canada, Ski and Winterlife

🌍 Costa Rica

🌍 New Zealand, Sejlads

🌍 Sydkorea

Movember

Movember: “en årlig, måned-lang event, der involverer at gro et moustache i november måned.” Og det er lige præcis hvad administrativ leder Carl og musiklærer Jonas inviterede til i november måned, da de opfordrede alle mandlige ansatte til at tage del i Movember.

Resultatet blev 8 mænd som groede de flotteste moustaches! Du kan se (eller beundre) dem lige herover!

Julestemningen breder sig

Onsdag og torsdag dalede sneen fint over Ranum Efterskole College, og det lokkede eleverne ud. Board Performance udnyttede sneen til at have årets første tur på snowboard bakken, og fik sig dermed en tyvstart på træningen op til vores store skitur til januar. Her skal hele 470 elever og 50 ansatte med, når turen går til Sverige. De resterende ca. 30 elever tager til Prag, og begge rejser ligger i uge 2.

Allerede i sidste uges nyhedsbrev kunne vi vise jer begyndelsen på vores nye julekalender, Ranums Juleånd. Den har til formål at sprede juleglæde hver eneste dag i december, og er strikket sammen af vores Social Media elevhold her på skolen. Indtil videre har episoderne bl.a. budt på mistelten, gratis kram, indsamling af julegodter til vores forstander og julegaver til det lokale pizzaria La Mancha.

Se en af episoderne her, og så kan resten findes på vores Facebook side – glædelig jul!

Episode 7 af Ranums Juleånd

Her ses en morgen i Kærhuset, med dejlig morgenmad, julelys og glæde.

Månedens Fremhævelse

Sidste måned kunne vi introducere et nyt månedligt segment i vores nyhedsbreve, som hed Månedens Fremhævelse. Månedens Fremhævelse har til formål at belyse en afdeling, dele af personalet eller en ansat, som virkelig har fortjent at blive hædret lidt. Sidste måned takkede vi køkkenet, for deres altid fremragende indsats og dejlige humør. Denne måned fremhæver vi Ann-Sophie, som har været ansat på skolen siden 2006.

Når du ringer til skolen, er Ann-Sophie den første du kommer igennem til, og er dermed en “stemme udadtil”. Hun arbejder derudover med elevoptag, Nepal Kulturfagsrejsen, diverse administrative opgaver og messer. Men alt er ikke som det plejer for Ann-Sophie.

I januar startede den ungarske lærer Hanga på skolen, og kærligheden var ikke til at stoppe. De er nu forlovede, og bor sammen i Næsby, tæt på skolen.

Derudover har Ann-Sophie i denne uge fået nyt job. Hun har været ansat på skolen i 16 år, og har siden dag 1 været en stor del af vores kontor- og kommunikationsafdeling. Hun har i denne uge fået ny titel, som Eventkoordinator og lærer. Hun skal dermed være tovholder på vores messebesøg, vores 20 års. jubilæum og diverse åbent hus arrangementer. Derudover bliver hun kontakt- og sejladslærer. Kæmpe tillykke med den nye titel Ann-Sophie – den er så fortjent!

Ann-Sophie, personale julefrokost REC, 2009

Olav Storm, forstander, fortæller følgende om Ann-Sophie:

“Jeg kendte Ann-Sophie fra hendes job i et sejlmageri og vidste at hun kunne holde rigtig mange tråde og opgaver i gang på samme tid, så da jeg mødte Ann-Sophie i havnen, så sejlede jeg i en lille gummibåd over og spurgte om hun ikke ville være en del af Ranum. Det var i 2006, og siden den gang har Ann-Sophie været en del af skolens DNA.”

Tæt på de 100.000!

TikTok er et socialt medie hvor man kan dele små videoer, og er blevet kæmpe stort blandt nutidens unge. Derfor lavede REC i slutningen af 2021 en TiKTok konto, og begyndte herefter at ligge små videoer af bl.a. rejser, hverdagsliv og efterskole-trends op. Det har nu båret frugt, og om blot 500 likes runder vores konto 100.000 likes. Det er en stor milepæl for os her på skolen, og den vil vi gerne dele med alle jer derude!

I kan her se et par videoer fra profilen. Vær opmærksom på, at det blot er den første video på hvert af opslagene, som er fra Ranum Efterskoles konto.

https://www.tiktok.com/@ranumefterskolecollege/video/7151090523095239942?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&lang=en

Denne weekend

Denne weekend er der elevfest, som bliver holdt af Det Frivillige Forældreråd. De tre elever Alma, Smilla og Anna Kirstine har her sat et par ord på, hvad en elevfest weekend byder på:

Hvad foregår der på skolen op til en elevfest?

“Når vi får har fri fra skole, gør alle sig klar, og låner tøj til hinanden. Derudover så løber vi rundt, men er meget fælles om hele processen. Så spiser vi altid lasagne inden elevfesten, hvor det fungerer som løbende aftensmad i kantinen. Man henter også sit adgangsarmbånd i et klasseværelse, så man kan komme med til festen.

Så stiger vi på de 10 busser der transporterer os, og kører i samlet flok til Haverslev Hallen.”

Hvad sker der til festen?

“Til festen får du et klippekort, og bruger denne til at købe drinks i baren. Det hele er faciliteret af Forældrerådet.

Efter festen så står forældrene udenfor indhegningen, og næsten alle skal enten hjem med nogen, eller have nogen med hjem. På den måde kan flest muligt elever komme med til festen, også selvom de bor langt væk fra hallen.”

Alma skal have to elever med hjem, Rosa og Olivia. De er begge fra Sjælland, og skal være hos Alma hele weekenden i Aalborg. De skal bl.a. på Art By Me, til julemarked og stå på skøjter.

Niarn varmer op

Som opvarmning til elevfesten var samtlige 10. klasse elever, samt store dele af 9. klasse årgangen, til foredrag med den danske rapper Niarn. Foredraget hedder “Mit Liv, Mine Regler“, og omhandler både Niarns karriere og misbrug.

Foredraget gav stof til eftertanke, og var en fantastisk afslutning på en god uge.

Giv et sommercamp ophold i julegave!

Årets (måske) bedste julegave!

Hvis du leder efter din barn/barnebarn/søsters kærestes datters julegave i år, så står vi klar med årets vildeste eventyr, lige her! En sommer på Ranum betyder venskaber for livet, oplevelser og personlig & faglig udvikling!

Vælg mellem:

👉 International Sommer Camp

💃 Different Styles Danse Camp

🤓 English Language Camp

🤸‍♂️ Cheerleading Camp

Læs meget mere på vores hjemmeside, via linket her: https://www.ranumefterskole.dk/sommercamps/ 

Mød os på messer

Traditionen tro tilbringer vi weekenderne i januar og februar rundt omkring på diverse messer i det danske land. Her er der en lille oversigt, over de messer vi er at finde på:

Foruden efterskolemesserne, er vi også på Boat Show Denmark messerne den 24. – 26. februar, samt den 2. – 5 marts.

På messerne er der en unik mulighed for at møde skolen udenfor campus, og få sig en god snak både med elever og ansatte på skolen. Men hvis man alligevel ønsker et indblik i skolens rammer og faciliteter, så kommer her endnu en mulighed:

Efterskolernes Aften ligger i år d. 11. januar kl. 18-21, og er en fantastisk mulighed for at se skolen. Her inviterer vi ind til dejlig efterskolestemning, og der vil desuden være oplæg i vores Festsal, rundvisninger og mulighed for at møde tidligere elever. I kan allerede nu tilmelde jer Efterskolernes Aften, ved at trykke her

Julehilsner herfra

Vi sender virtuelle julekram hele vejen fra Ranum, og ud til alle jer derude. God weekend,

Venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish