Alt om skoleårets første profilfagsrejser

Kære Læser,

Det er 2 uger siden, at vi vendte tilbage fra årets første profilfagsrejser. Eleverne har i denne uge haft en mere normal hverdag på skolen, og selv om det er knap så spændende som at Surfe i Somo eller mountainbike i Zell Am See, så er det alligevel efterskoleliv fra højeste skuffe. Eleverne havde årets sidste profilfag i torsdags, med evaluering af profilfagsperioden og rejsen. Næste kapitel er kulturfagsperioden.

Vi vil i denne uges nyhedsbrev, give et indblik i alle P1 rejserne, hele vejen fra Sønderborg i Danmark til Rødehavet ved Egypten.

Fit for Life, Sønderborg:

Fit for Life, som er under kyndig ledelse af Peter og Jacob, tog på deres profilfagstur til Sønderborg, for at besøge kampkunstskolen Shir O Khan. Her lærte eleverne om selvforsvar, og fik i den grad banket sig igennem noget af en uge. Se billederne fra turen, lige her:

Adventure, Zell Am See:

Adventure tog eventyret under armen, og drog på bjergtur i Østrig. Oplevelserne inkluderede rafting, bjergbestigning, klatring og mountainbike. Den fedeste uge, med det dejligste vejr og de modigste elever!

Boardperformance, Sardinien:

Board performance drog afsted som de første, da de natten til torsdag satte sig på flyveren, med retning mod den italienske ø Sardinien. Deres rejse bestod af alverdens slags brætsport, og inkluderede blandt andet skateboard og SUP-board. Holdet er vendt tilbage dejligt vindblæste (og med solskinskinder), efter nogle dejlige dage i det italienske.

Dans, Berlin:

Dans var på en dejlig storbytur til Berlin. Her var de på sight seeing, dansede i fede lokale dansestudier og filmede en dansemusikvideo på gaderne i Berlin. Flashmob, fællesskab og livsbekræftende opstillede billeder blev der også tid til.

Fashion, Paris:

Vores helt egne fashionistas kunne under profilfagsrejsen drage til verdens største modeby – Paris! Her udforskede de byens kultur, tog på besøg hos diverse modehuse og var selvfølgelig på rigeligt med shoppeture!

Myths and Legends, Skotland

Myths and Legends drog til Edinburgh i Skotland. Her besøgte eleverne slotte, Loch Ness og meget, meget mere. Eleverne fik udforsket det flotte land, som viste sig fra sin bedste efterårsside. Hvilken tur det var!

Fodbold, Barcelona:

Fodboldholdet tog til Barcelona. Fodbold er ikke bare fodbold, men et sammenhold indenfor en intens sport. At træne sammen, at tabe og vinde sammen. Følelsen når man scorer og holdkammeraterne kommer over og er helt vilde, det er noget af det som gør fodbold specielt. Fodboldholdet var også på besøg på Camp Nou og afsluttede rejsen med en helt fantastisk Barca-kamp.

Gastronomi, København;

Gastronomi drog til København for at blive klogere på alverdens madkultur – og det må man sige at de blev! Med besøg på Geranium, Bollyfood, virksomhedsbesøg, MARK restaurant, Torvehallerne og meget, meget mere, var det enhver madelskers drømmetur!

Medie og Musik, Liverpool

Medie og musik slog pjalterne sammen, da de tog til Liverpool og udforskede den flotte by. Her bød turen bl.a. på photorun, en masse Beatles, Mount Snowden, Escape Room og en masse andet gøgl. Derudover spillede de på gaderne i Liverpool, alt mens medie tog på en dagstur til Manchester. På trods af en lille forsinkelse på hjemturen, var turen en kæmpe succes.

Sejlads, Kroatien

Sejlads rejste til Kroatien, og fik i højeste grad sat deres sejlads færdigheder på prøve. Eleverne dystede i kapsejlads, svømmet i bugter, lavet mad på bådene, udforsket små byer, besøg i Nationalparken Skradin og dyrket natsejlads. Derudover er en sejlads tur ikke komplet, før øvelser som mand over bord, trimning af sejl, og dyrket samarbejdet rundt omkring på bådene, er gennemprøvet.

Dykning, Kroatien

Med 120 dykker elever på skolen, blev der i år nedsat 3 forskellige rejsemål for dykkerne: Kroatien, Malta og Egypten. Og dermed kunne en tredjedel af skolens dykkere sætte kurs mod Kroatien, hvor de i løbet af rejsen virkelig fik udforsket både dem selv, og samarbejdet på tværs af gruppen. Gruppen har dykket på de mange dykkersteder ud for øen Plavnik. De har taget Advanced Open Water Diver- og Rescue Diver-træning, har haft det sjovt og nydt solskinnet ude på havet.

Dykning, Egypten

Dykkerhold 2 vendte snuden mod Rødehavet, da de tog på ekspedition ud for Egypten. Turen bestod af delfinbesøg, dyk på Jackson og Gordon Reef, ture til Ras Mohammed, natdyk, og alt andet, som hører til en sådan dykkerrejse. Eleverne beretter om fantastiske syn under vandet, og fede aftenfester på båden – vild oplevelse all in all!

Dykning, Malta

For tredje hold dykkerelever blev kursen sat mod Malta, hvor eleverne var på et eventyr. Turen bød bl.a. på Valletta, dykning fra kysten, svingende vejrforhold, dyk i Alex Cave & på vraget P31 og endda også en overrækkelse af et venskabs-certifikat til det vanvittigt dygtige dykningscenter Seashell Dive Center.

Surf, Somo:

I Spanien, Somo, havde surferne fra Ranum gode forhold. Turen bød på spanske bølger, surf, SUP og kajak. Det er jo ikke bare at hoppe op på et bræt. Nej, du skal finde eller få en balance, som når du har fundet den, påvirkes af både vind, bølger og din egen usikkerhed. Men med gode undervisere og tålmodighed fandt alle balancen. Det tidspunkt hvor man kan mærke, at nu spiller det hele bare, lidt som dengang man lærte at cykle, er helt speciel. Det betyder, at du nu er blevet klogere på egen krop. Du har lært noget nyt. Sammen med en masse andre unge mennesker. Dét er noget af det profilfag især handler om. At få en ny færdighed.

Wakeboard, Tyrkiet:

Wakeboard var i Tyrkiet, Hip-notics – et af Tyrkiets rigtig gode kabelparker. Det er lidt som at ha konstant medvind på cykelstierne. Det hele bliver bare lidt sjovere. Du bliver pludselig trukket afsted på et bræt. Hold fast og husk balancen ellers havner du i vandet. Igen. Men det gør ikke noget for du er hurtigt oppe igen og skal ikke skal vente på optimale forhold, for der er altid optimale forhold til at træne balance, hop og andre tricks på de forskellige forhindringer. Det fik eleverne brugt flittigt. De blev bedre, både til at holde balancen under svære betingelser men også klogere på hinandens færdigheder. Noget som gav gode snakke.

Yoga, Malaga:

Yogas tur til Malaga bød bl.a. på byen Mijas, Mayan Monkey Chocolate Factory, poolture, massere af yoga, en bro-tur, og alverdens lækre gåture i området.

Et kig fremad

Og dermed afslutter vi vores rejse igennem hver eneste profilfagsrejse på P1 forløbet. Her et lille kig frem:

Kieron Jones

I næste uge er Kieron Jones gæst hele ugen. Han er en skuespiller fra London, som kommer og drager os alle igennem den ædle kunst: Romeo og Julie! Alle eleverne kommer i forbindelse med deres engelsktimer til at arbejde med Kieron, og hvert hold kommer altså til at blive tryllebundet igennem en kreativ udførelse af Romeo og Julie, med eleverne selv som skuespillerne.

Ugen munder ud i en Maskarave, hvilket er et stort Shakespeare event torsdag aften. Vi glæder os!

Halloween

Fredag aften løber første elevfest af stablen, når der med halloween tema drager omkring 470 elever til fest. Derudover indtager uhyggen os virkelig, når det årlige halloween hus igen opstår ude i Næsby. Her har Kristine og Carsten sørger for gys og løjer, i deres helt egen Ranum Haunted House. Endnu engang, vi glæder os!

Herover et lille indblik i hvordan halloween tog sig ud sidste år

Valgdag

Så står der valg på menuen! Tirsdag skal skolen i ægte valgstemning, og valgfaget Activism and Democracy har lagt programmet. Dagen byder bl.a. på Demokrati Rap, valgplakater, “lav dit eget parti”, og meget meget mere – man kan kun sige: vi glæder os!

Her et lille tilbageblik, på valgaften med Matthew og elevhold 15.

Tak for nu

Tak for at alle i derude endnu engang lagde vejen forbi Ranum i digital version – vi ses allerede igen i næste uge!

Venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish