Vi åbner op, for alt det nye!

Kære Læser,

Wow for en uge! Vi er fuldstændig blæst bagover, af det engagement og energi-niveau, som eleverne bringer for dagen. Lige fra vandsportsweekend, til hjemme hos, til aftenaktiviteter, er der fuld fart over feltet. Vi vil i denne uges nyhedsbrev kigge ind i lidt af alt det nye, herunder de nye ansatte på skolen.

Det er jo lidt et privilegie som lærer, at kunne læne sig tilbage, og bare lade eleverne tage styringen. Når de selv forslår aftenaktiviteter, selv tager styringen på projekter, og kan se meningen i, at forme sit eget år.

Læs meget mere om hvad elevernes uge egentlig bød på, lige her under:

Vandsportsweekend

Altså med vand, solskin og aktiviteter for hver en smag, så er en weekend vel fuldent på forhånd. Okay, træk måske solskinnen fra. Men en solid weekend, det har du stadig!

Elevernes vandsportsweekend startede fredag, hvor eleverne kl. 15 samles til weekendsamling. Weekendsamling er en tradition, som afholdes hver eneste weekend. Her får eleverne rammerne for weekenden givet, de kan tilmelde sig forskellige aktiviteter og give forslag til yderligere aktiviteter. Ved mødet, fik eleverne hele weekendens program, som selvsagt stod i vandets tegn.

Med vejret på vores side, drog de tapre elever ud på aftensejlads efter aftensmaden. Derudover blev der tilbudt SUP, til de elever, som ville give dette et forsøg.

Lørdag – vind og sus i sejlene!

Lørdag er altid den dag i weekenden, hvor der sker absolut mest, og her er vandsportsweekend ingen undtagelse. Lørdagen stod nemlig på sejlads, strandtur, windsurf og SUP, A.K.A.: alt godt fra vandskuffen. Mick Johns, sejladslærer her på Ranum Efterskole, fortæller at der var over 300 elever med ude og sejle lørdag. De sejlede i skiftende hold, som byttede hver time. Det er simpelthen bare fantastisk, at så mange giver det et skud, og bare kaster sig ud i det! Se billeder fra Micks lørdag, lige her:

Når man nu har så skøn en dag på vandet, med ca. 430 elever fordelt rundt i Rønbjerg, kan man jo også blive lidt træt i armene. Det opdagede et par kløgtige SUP-board elever, som fik sig en træk-tur efter bådene, da energiniveauet var lavt. Se billeder fra de hyggelige ture, på galleriet herunder.

Søndag startede ud med torden, så det skønne weekend-vejr var altså gået lidt i protest. Man har vel en anelse om, at vejrguderne var bevidste om søndagsrengøringen på skolen, som eleverne så var nødsaget til at gennemføre, da regnen dalede ned udenfor. Desværre 😉

Efter planterne blev vandet, og eleverne fik svunget rengøringskludene, kom en omgang glade og rødkindede elever på vandet, til en omgang kapsejlads.

Derudover var der omkring 45 elever i Klimøller til en omgang surf.

Alt i alt en fuldstændig fantastisk weekend, hvor eleverne virkelig fik mest muligt ud af netop deres efterskoleår.

Nye ansigter pryder skolen!

Som det nye skoleår er startet, har vi måtte trække på nye ressourcer, for at kunne følge med her på skolen. Herunder vil vi kort præsentere de nye ansatte:

Daniel:

Daniel er matematik, vandsports samt engelsklære, og kommer fra Aarhus. Daniel har bl.a. en fortid bag sig som folkeskolelærer, og har derudover været livredder hos Trygfonden i 10 år. Daniel har allerede nu taget det store skridt, og delvist flyttet til Ranum, sammen med 4 andre lærere fra skolen. Velkommen til skolen, Daniel!

Mette:

Mette Mahoney er spansk, sociologi, yoga og global perspectives lærer. Hun fik sig en tyvstart på jobbet, da hun tog med yoga-holdet til Mexico inden sommerferien. Mette er ikke uddannet lærer, men har herimod en baggrund indenfor kommunikation og formidling. Derudover har hun tidligere undervist i spansk og yoga, sågar endda på aftenskole. Velkommen til skolen, Mette!

Sif:

Sif startede her på Ranum i januar 2022, som praktikant fra markedsføringsøkonom studiet. Efter 3 måneders praktik, var hun ikke til at rive væk fra stedet igen, og er nu endda flyttet til Ranum, i kollektiv med 3 andre lærere fra efterskolen. Sif arbejder på marketingkontoret, og underviser desuden i medie, såvel som hun har SoMe-holdet. Velkommen tilbage, Sif!

Hanga

Hanga startede ligesom Sif ud i januar, dog som dykningstrainee. Siden fandt hun kærligheden her på Ranum, i sin Ann-Sophie, som hun nu bor sammen med i Næsby, tæt på Ranum. Vi kunne slet ikke lade Hanga smutte fra os, så hun har fået en fast stilling her på Ranum. Hanga underviser i Engelsk, Dykning, Klatring og Travel & Tourism. Velkommen tilbage, Hanga!

David

David er matematik, sejlads og naturfagslærer, og kommer fra en helt speciel baggrund. David påbegyndte nemlig sin uddannelse som efterskolelærer i 2008. Dog kan studieliv tage en sjov form, og efter 2 år, valgte David at holde en pause. Det endte med 10 år, hvor han arbejdede som teatertekniker, og endda blev produktionsleder. I sommeren 2019, tog David atter på skolebænken, og kunne i sommeren 2022 afslutte sin uddannelse som efterskolelærer. Han blev med det samme ansat på Ranum, og er endda flyttet herud. David ses herover med hans smukke kæreste Ann Katrine, som også er efterskolelærer. Velkommen til, David!

Foruden alle disse fantastiske nye ansatte, søger vi stadig en ny tysklærer. Har du derfor en lille tysklærer gemt i maven, så må du hellere end gerne henvende dig til skolen, på info@ranumefterskole.dk

Hjemme hos

Kontaktlærer-elev forholdet på en efterskole er helt specielt. Kontaktlæreren er oftest den person, som står sine elever nærmest, og er dermed den person som de går til, hvis de har noget, de har behov for at snakke om.

Selvsagt er det en meget personlig relation som kontaktgruppen får både internt og til deres kontaktlærer, og det ønsker vi at støtte op om her på skolen. Derfor afholdtes der onsdag aften “Hjemme Hos”, hvor eleverne besøgte deres kontaktlæres hjem, familie mm.

Nyd billederne herunder, som giver et lille indblik i de enkelte aftener, ude i nogle af de hyggelige stuer

Nu kan du igen komme på sommerskole i Ranum!

Torsdag ramte vi d. 01/09, og det kan kun betyde 1 ting: sommerskoletilmeldingen er åbnet! Vi har fået finpudset vores hjemmeside af, og står nu klar med 4 mega fede sommer-tilbud her på skolen, til næste sommer. Der kan vælges mellem:

  1. International Sommerskole (2-4 uger)
  2. English Language Camp (2 uger)
  3. Dansecamp (1 uge)
  4. Cheerleadingcamp (1+1 uge)

Alle camps er endnu engang under kyndig ledelse af makkerparret Tine Valois og Henriette Skjødt-Jakobsen. Du kan læse meget mere om årets sommercamps, lige her: https://www.ranumefterskole.dk/sommercamps/

Et oplæg helt i skyerne

Torsdag aften fik Ranum fint besøg, da Steve Simpson fra DropZone Denmark gæstede skolen. Steve er tidligere professionel bokser, har været til OL i Beijing, er nu på nationalholdet for faldskærmsudspring i England, og så er han chief instructor hos det faldskærmscenter, hvor vi skal udspringe d. 18 september. Eleverne fik torsdag aften et lille indblik i verdenen af professionel skydiving, som er helt skør for de fleste.

Vi takker Steve for et fantastisk oplæg, og glæder os til igen at se ham, på den store udspringsdag 18. september.

Vi bygger weekend!

Vi fik i dag, fredag, byg-selv kyllingeburger til frokost. Det var faktisk en meget god start på weekenden, som står i “Byg-selv”-tema. Det er en såkaldt grå-weekend, og der er dermed ikke planlagt aktiviteter, eller lagt et tema på forhånd. Det er op til eleverne, at foreslå aktiviteter, som de gerne vil lave, f.eks. sejle en tur, lave bål med skumfidusser, have filmmaraton, eller hvad end, de har lyst til.

Eleverne får derudover for første gang i år, lov til at sove i fællesarealer på tværs af husene. Det er så hyggeligt, og får virkelig skabt nogle gode bånd på tværs af husene. Og med det sagt, er både vi og eleverne klar til endnu en fantastisk weekend her på Ranum Efterskole.

Tak for nu,

Dette var alt vi havde at berette for nu, her fra Ranum Efterskole College. Tak for at du læser med, og følger med i livet her på Ranum.

Venlig hilsen alle os, på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish