Så er vi i gang igen!

Kære læser,

En for alle, og alle for en. Sådan lyder det fra de tre musketerer i Alexandre Dumas’ roman, og disse ord beskriver egentlig meget godt den første uge på Ranum 22/23. I ugens forløb har vi grinet og grædt, vi har oplevet og opfattet, og frem for alt, har vi værdsat hinanden, og det univers vi alle eksisterer i, sammen på lille planet Ranum.

Siden søndag har solen og ansigterne skinnet om kap og vi har armene over hovedet af begejstring over den fantastiske energi og lyst til efterskolelivet vi har oplevet i gennem Introugen. Mere konkret har ugen bl.a., gået med Tour de Ranum, fællessamlinger, svømmeprøve under Tour de Rønbjerg, brevskrivning, og meget meget mere.

Udforsk hele introugen sammen med os, direkte fra planet Ranum:

Første skoledag

Skoleåret 2022-23 og elevhold 19 er kommet fantastisk fra start. Helt symbolsk klarede det op på Velkomstsamlingen, så de 506 nye elever og deres familier kunne starte året med sang og taler i tørvejr. Herefter gik eleverne og deres forældre ud i deres kontaktgrupper, og fik det helt store overblik over skoleåret. Herefter forløb dagen som den nu engang gør, med stilletime, aftensmad (den legendariske lasagne), og sengetid kl. 22.

Tour de Ranum

2. dag – så er vi i gang! Dagen bød på Tour de Ranum, og husaktiviteter, så jeg tør godt love at der var gang i den! Se en masse billeder, lige her:

Tour de Rønbjerg

Man kan ikke sige Ranum Efterskole, uden at sige vandsport, maritimt center, og selvfølgelig: Rønbjerg. Med omtrent 250 elever som har valgt dykning og sejlads som deres første profilfag, er det fuldstændig essentielt at eleverne kender godt til havnen. Dagens vigtigste punkt var svømmeprøven, hvor de elever som vil dyrke vandsport, skal gennemføre en 200 meters svømmetur. Vejret viste sig fra sin bedste side, og fik overbevist de sidste elever, om at give prøven et skud. Vi kan dermed sige, at næsten alle elever tog, og gennemførte, prøven – det er sejt!

Vi kan her give jer en lille preview på de søde elever – men der er desuden en masse fede billeder at finde på vores FaceBook side! Hop ind og giv den et kig, ved at klikke her

En tur på stranden

Torsdag bød på årets første profilfagstime, og vi kan kun sige, at der lavet navnelege til den helt store guldmedalje ude i solen! Og med sådan et lettere udmattende program, er der jo kun 1 fiks, for de trætte elever:

Strandtur i aftensolen! Omtrent 200 elever gæstede stranden, indtog havet – og frøs måske også en lille smule. Ikke desto mindre, var det en fantastisk aftentur, som lover godt for resten af skoleårets aftenaktiviteter.

Men hvad så med i aften?…

Dagen her på Planet Ranum er blevet brugt på skoleårets helt store højdepunkt: rengøring! Uhadada, jeg tror helt at det kilder i tæerne på jer læsere derude. Vi rengører og gør klar, for i aften kulminerer vores første uge, i et festligt fyrværkeri, kendt som: FARVEFESTEN!

Colorparty er en årlig begivenhed, som igen og igen har vist, at regnbuen er den helt rigtige repræsentation for Ranums farver. Mangfoldighed og magi skinner igennem blandt eleverne, og vi kan hvert år se elever som virkelig blomstrer op på denne aften. Det er hermed også den perfekte start på weekenden, som bl.a. byder på profilfagsdag lørdag, og House Cup søndag.

Så i kan allerede nu glæde jer til festlige og farverige billeder i næste uge – det ved jeg, at vi gør!

Her et billede fra tidligere Colorparty – som en bette teaser, for hvad der kn forventes i næste uge😁

Hvordan er det at gå på Ranum? Patricio, en elev i 10. klasse fra Mexico, siger dette om den første uge på Ranum:

Patricio, Præstegården (Seminariehuset) from Mexico

“Well its always good to find a new beginning, and a new friendgroup. I like to learn about new people, and new cultures. The first week was just super fun. The highlight of my week was when we went to the beach on Thursday, with all of the other kids there, I felt like I was in a movie. When I compare Ranum to traditional schools in Mexico, I know that when I am a parent, I want to send my kids to school in a place like this. That way, they will be the most happy. I will work hard, so I can send my kids a place like Ranum, so they know the difference in schoolsystems, and the difference in values”

Hilsen fra det internationale kontor på Ranum Efterskole College:

Birthe, fra det internationale kontor på REC, har skrevet følgende om den første uge her på planet Ranum:

Sunday 7th of August marked the first day of school for the class of 22-23. More than 500 students checked into their houses, met their roomies and began the journey of building new and interesting friendships – all with much enthusiasm and a little bit of nerves.

Students were welcomed on the lawn in front of the main building, while parents were assured that their children are about to embark on an adventure of a life-time – goodbyes were made and lots of hugs and kisses were given after the assembly, before the students could focus on this new chapter.

As a Danish-International school with students from all over the World, it was an amazing gesture that some parents had made the choice to join us for this short day all the way from Korea, Mexico, Thailand, South Africa, just to name a few.

This year, we are fortunate to say that we can count 26 different nationalities in our student body and that the diversity in all aspects is flourishing. We are absolutely sure that all of our students can and will learn something from each other during the year.

The first week for our students has focused on team building activities and getting familar with both the school and our local area. If you have not seen the pictures already, we do encourage you to follow us on our FaceBook, and if you are a parrent, join the REC 22/23 group.

Our international students were called in for the first international meeting, which introduced them not only to each other but also our Full host coordinator and our international administrator – whom the students can always seek support and advice from during the school year. The meeting itself, was probably not the most interesting if you were to ask the students themselves, but nonetheless it as an important step in making sure, how far they are in the process of registration here in Denmark. The first group of 50 students will therefore also go to the civil registry at Aars Municipality on Tuesday next week, whilst our EU group is scheduled for appointments with SIRI in Aalborg in the beginning of Sep, before they can make the same trip to Aars.

Today Friday marks the end of ‘intro-week’, which also introduced the students to cleaning duties. While they are running around with buckets, brooms and emptying bins, they all seem to look forward to their first party of the year – The Colour Party this evening. We hope they will all have a fantastic evening!

Vi takker af, fra Planet Ranum:

Det var alt for nu! I den kommende uge er der normal undervisning og profilfag indtil torsdag kl. 14.30, hvor vi holder en tiltrængt forlænget weekend. Eleverne får deres mobiltelefon igen i begyndelsen af ugen, og så kan I måske også bedre følge deres personlige oplevelser og billeder.

Vil du modtage nyhedsbrevet hver fredag, og holde dig opdateret på alt hvad der sker af skøre sager her på stedet? Så tilmeld dig nyhedsbrevet, ved at trykke lige her. Det er en unik mulighed for at få overblik over de mangfoldige aktiviteter vi sammen med eleverne skaber hen over ugen og gennem året.

Ellers er der vidst ikke andet at sige end,

Fra alle os her på Ranum Efterskole College,

Velkommen til endnu et fantastisk efterskoleår!da_DKDanish