En Københavner-tur, en demonstrations-tur og en opråbs-dans

Kære læser,

Halli, hallå og lige et øjeblik – så er vi tilbage! Endnu en uge er gået, og vi vil nu i fællesskab (vi værende dig og mig) kigge tilbage på den forgangende uge. For vi har igen haft gang i stort og småt her på skolen, og efter en dejlig forlænget weekend, vendte eleverne tilbage fulde af energi, og klar på en uge med gang i. Så lad os sammen nyde tilbageblikket, og starte helt fra begyndelsen: sidste fredag!

Dans for Ukraine

Danselærer AC lagde fredag vejen forbi samling, sammen med 10 frivillige dansere, for at fremvise deres nyeste dans. Dansen var en fortolkning af situationen i Ukraine, og var primært koreograferet af AC, men i et kreativt samarbejde med danserne.

De frivillige dansepiger havde brugt omkring 10 aftener på projektet, som så blev fremvist fredag.

Det var en modig, respektfuld og bevægende fortolkning af situationen, som virkelig gjorde indtryk på både elever og lærere. Du kan se hele dansen på vores YouTube ved at trykke her, og ellers se lidt billeder derfra herunder:

Og så til weekendens strabadser, for mens de fleste elever var hjemme på velfortjent forlænget weekend, var full host eleverne på tur til København!

Købnerhavner-tur med fart på!

Vi er en international skole, og det betyder, at mange af vores elever har lang vej hjem. Enten besøger de deres værtsfamilier i weekenden eller bliver på skolen. Og andre gange tager de på tur – ud og udforsker Danmark og dansk kultur. De internationale elever, der er på vores Full Host Programme, var i sidste weekend i København.

Kan være et billede af himmel

Kort fortalt opleve eleverne blandt andet Vissenbjerg Terrariet, hvor de klappede slanger og aber, var på Hard Rock Cafe, spiste sushi, prøvede bridgewalking – som efter sigende var en kæmpe stor oplevelse – og så var de ude og mærke stemningen i København.

Næste gang går turen til Hamborg.

#PeopleNotProfit

Vi har tidligere skrevet om Ranum Efterskoles Climate Club, og denne gang er der god grund til at give dem massere af plads i vores nyhedsbrev – og måske endda prale lidt af dem!

På dagens dato (Fredag d. 25 marts) har klimaklubben under organisationen FridaysForFuture arrangeret en klimastrejke i Aars, under sloganet #PeopleNotProfit. Strejken løber i dag af stablen under bragende solskinsvejr, og med en masse opbakning, både fra REC elever, og udefra! Omkring 130 REC elever deltager, og derudover elever fra andre skoler i området.

Forberedelsesfasen til strejken har været lang, og vi er stolte af, hvor meget klima klubben har nået, og hvor gennemført en begivenhed de har lavet. Erika, som starede Ranum EFterskole Climate Club, har skrevet følgende om, hvorfor strejken, og klubben generelt, er så vigtig:

“Together with different sectors of society across the world, led by the most marginalized, let’s bring back the power to the people whose power has been stolen. Together, let’s build a system and home where we prioritize #PeopleNotProfit

I kan allerede nu hoppe ind på vores Instagram, og se en masse fra eleverne derinde. Der vil komme billeder fra denne i næste uges nyhedsbrev!

Og så kigger vi frem

Vi kigger nu frem, og ser mod sommertider, med en masse sjov og ballade i vente! Her kommer der en liste over de fedeste ting, vi lige nu kigger frem mod:

  1. Fårup tur d. 11 april – VI SKAL UD OG GÅ AMOOOK I FORLYSTELSER!
    Vi skal i Fårup lige op til påsken – det skal vi så vi kan nyde fællesskabet, give legen kraft, udfordre hinandens mod – og selvfølgelig rive lidt op i de små fællesskaber! Det er Togetherness, og vi glæder os til at nyde hinandens selskab, og dvæle i kreativiteten.

  2. Wedding day d. 12 april – VI GÅR AMOK I BRYLLUPS GEJL!
    Dagen efter Fårup stopper løjerne ikke, for der holder vi en af vores famøse temadage – Wedding Day! Vi skal bage kage, have ceremoni, ud i bryllups workshops og på polterabend!

  3. Tandemspring – VI HOPPER AMOK UD FRA ET FLY!
    Til maj går vi helt amok, og springer da ud fra et fly! Mellem 60-70 elever tager springet, og hopper ud i luften over Herning!


Der var lidt at se frem til! Og med det var der vidst bare at sige;

Tak for denne gang!

Kan være et billede af 13 personer og indendørs


Tak for endnu engang og følge med i vores små solskins-nyheder – vi ses igen i næste uge, til endnu flere af dem!

Rigtig god weekend, fra alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish