Kulturfagsvalg, julehyggeweekend, lego mindstorm

Kulturfagsvalg, Julehyggeweekend & Kommunalvalg

Kære læser

Nyhedsbrevet er pakket med historier fra efterskolelivet i denne uge, og vi har virkelig haft meget på programmet. Vi er midt i kulturfagsvalget, og det er en proces. der optager rigtig mange. Drømmen om en fantastisk rejse med oplevelser for livet starter her i denne tid, og det er et stort ansvar at opleve den frihed, kulturfagsvalget fører med sig. Et andet stort valg, vi fulgte med i – ligesom størstedelen af den resterende del af landets befolkning – var selvfølgelig kommunal- og regionsrådsvalget. Eleverne deltog også her i en valgproces, og resultatet heraf kan du se lidt længere nede i nyhedsbrevet.

Fredagen er godt i gang, og nyhedsbrevet er klar, så læs endelig med og få et overblik over efterskoleugen på Ranum. God læselyst!

Kulturfagsvalg

Listen med mulige lande bliver langsomt kortere, og det betyder, at vi bevæger os i den rigtige retning. Kulturfagene ender med en rejse i foråret, og det er noget af det, vi ser rigtig meget frem til i det kommende halvår. Selvom valget kan være svært, fordi eleverne har rigtig mange ønsker og drømme for rejsen, så er det en lærerig og spændende proces, der allerede har taget os med hele vejen rundt om jorden. I de kommende uger vælger eleverne endeligt, hvilket land de gerne vil udforske, og på den måde opstår de små interessefællesskaber, som bliver en betydningsfuld del af efterskoleåret på Ranum. Herunder kan du se, hvilke muligheder eleverne stemte på. Listen er lavet ud fra ønsker fra nuværende elever og en række tidligere destinationer og temaer, vi har gode erfaringer med.

🌎 Malaysia 🌎 Mexico 🌎 Mellemøsten – Oman eller Jordan 🌎 Sydkorea 🌎 Japan 🌎 Cuba 🌎 Bali 🌎 Grækenland (Sejlads) 🌎 Europatur 🌎 Costa Rica (Cheerleading) 🌎 Peru 🌎 Egypten (Dykning) 🌎 Coral Restoration 🌎 US Road Trip – Eastern USA – Washington DC to Boston 🌎 US Road Trip – Western USA 🌎 US Road Trip – Southern USA – Atlanta to Houston 🌎 Nepal 🌎 Puerto Rico 🌎 Wildlife Conservation – Namibia 🌎 Wildlife Conservation – Thailand 🌎 Texas.

Julehyggeweekend

Hvis du er typen, der absolut mener det er for tidligt at både snakke og tænke på jul her midt i november, så spring bare afsnittet herunder…

Og til alle jer andre, der nærmest ikke kan vente med at komme i gang, kan vi her give en lille forsmag på julen på Ranum. Vi har nemlig haft en skøn julehyggeweekend, hvor der blev forberedt en masse julesager. Der blev bagt julesmåkager, lavet dekorationer til værelser, set julefilm og så blev skolen pyntet til jul. Juletræet på toppen af taget er også sat op, så nu er vi klar til december.

Kommunalvalg

Interessen for kommunalvalget er ikke lige stort hele vejen rundt i elevflokken, men alle har i hvert fald hørt om det og fået mulighed for at give sin stemme i vores lille interne kommunalvalg. På selve dagen havde vi et event, anført af Liv og en gruppe elever, som havde planlagt debatter, mulighed for at lave skilte med statements, snakke om politik i andre lande og en masse andet.

Vi har talt elevernes stemmer op, og resultatet kommer herunder.

Blok resultater:

 • Rød Blok – 60% 🔴
 • Blå Blok – 38% 🔵

Parti resultater:

 • Radikale Venstre – 24%
 • Venstre – 17%
 • Socialdemokratiet – 16%
 • Enhedslisten – 13%
 • Det Konservative Folkeparti – 8%
 • Liberal Alliance – 7%
 • Nye Borgerlige – 4%
 • Socialistisk Folkeparti – 3%
 • Blankt – 2%
 • Alternativet – 2%
 • Dansk Folkeparti – 2%
 • Veganerpartiet 2%
 • Kristendemokraterne – 0%

Dykning i Skagen

Vi giver lige ordet videre til Troels Bjørn, som er garvet dykkerinstruktør og lærer her på Ranum.

“This Tuesday the 10+ Diving class had a dive trip to Skagen. We had some good dives with a focus on improving our buoyancy and trim.We also saw the Aalborg dive clubs and learned about the Diving community,” fortalte han om dykkerturen til Skagen.

På skydebanen i Løgstør

Vi skal videre på en anden tur med et lidt andet tema. Onsdag aften fyldte Michael en bus med elever, der gerne ville prøve skydning. Sammen tog de ind til Løgstør, som har en fin indendørs skydebane, og her fik de afprøvet deres nøjagtighed, testet fokusevnen og lært lidt om, hvordan man skyder med et konkurrence mind.

Og hør så lige de pæne ord, vi fik med på vejen af instruktørerne.

“Tusinde tak for en virkelig god aften, til Ranum efterskole, der kom med en flok fantastiske og søde unge mennesker, hele 31 stk, som vi fik kørt i gennem, på godt en time, det var en oplevelse ud over det sædvanlige, på den virkelig gode måde, aldrig før, har vi prøvet at det er gået så! stærkt.Vi kunne ikke have gjort det, uden de søde og dygtige unge mennesker, både Ranum efterskole, og de unges forældre har god grund til at være stolte, alle hørte godt efter, og gjorde præcis som vi instruktøre bad dem om, med det resultat at de gik der fra med rigtig fine resultater 💪 Tusinde tak. Fra alle instruktøre.”

Lego mindstorm konkurrence

For første gang var vi til First Lego League, og det blev en bragende succes!

Hele teamet bag Lego League faget fik sig en super dag, hvor eleverne var engagerede og præsterede rigtig godt – de bakkede hinanden op og udviste stærk #togetherness. Robotten “Olav” præsterede også godt, og den endte i kvart finalen i robotkørsel. Hold 1 vandt 3.pladsen i Robot kørsel.

Torben Vind Rasmussen besøger Ranum Efterskole College

For første gang i Ranum Efterskole Colleges levetid fik vi besøg formand for Efterskoleforeningen, Torben Vind Rasmussen. Foreningsformanden fik en flot rundvisning af de absolut bedste ambassadører vi har – to søde og fortællelystne elever. Efterfølgende bød besøget på en god dialog, som gav Torben Vind Rasmussen indsigt i vores særlige værdigrundlag.

Det kolde gys: Vinterbadning i Rønbjerg

Vi skal en hurtig smuttur til Rønbjerg, hvor de seje vinterbadere ikke lud kulden sejre, da de hoppede i havnen. Til gengæld fik de en kold næse og et dejligt koldt gys.

Vi har taget historien her med, fordi den er et godt eksempel på, at selvom det bliver koldere udenfor, og i takt med at vi rykker mere og mere indenfor, så er der stadig mange udeaktiviteter – hvor der er vilje, er der vej, også gennem kulden og gråvejret. Eleverne havde en dejlig tur sammen og hyggede sig med sauna og vildmarksbad

Ekstremt 10+ fag

Det er svært at forudsige, at man bliver ekstremt beskidt af at vælge 10+ faget Extreme. Men det gør man. Det er også svært at forudsige, hvad der sker næste gang, men vi er i hvert fald spændte på at høre, hvad de finder på.

Vi slutter her, blandt melklister og mudder, og så er der ikke mere at sige end tusinde tak fordi, du læste med.

Rigtig god weekend fra alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish