Efterskolelivet på afstand

Kære læser

Det fedeste i verden ville være, hvis vi kunne skrive nu, at skolen snart åbnede. Men virkeligheden er, at vi stadigvæk venter på den endelige klarmelding og det grønne lys fra regeringen. Så derfor arbejder vi videre, som vi har gjort de seneste uger. Desværre får efterskoleverden ikke lov til at åbne, men på trods af det, fortsætter vi med at forberede os på genåbningen af Ranum. Resten af efterskoleåret kommer ikke ikke til at se normalt ud, og det er den virkelighed, vi kommer til at stå i, vi forbereder os på.

To store personligheders fødselsdag

Dronningen havde i torsdags fornøjelsen af at dele fødselsdag med vores kære sekretær, Ann-Sophie. Vi hejste flaget og fejrede, så godt det var muligt, de to store personligheder.

Fredagsang og -samling

Vi er ved at være skarpe til at være sammen i den digitale verden, hvor vi har undervisning, kontaktgruppemøder, samlinger og aktiviteter. Og det ser altså ud til, at vi fortsætter sådan lidt endnu.

Fik du ikke set samlingen fredag formiddag, så kan du gense den her. Der er et par beskeder til forældre og elever, og så er der vanen tro nogle sange – akkompagneret af den drøn dygtige musiklærer og administrative leder, Carl.

Kreativiteten lever stadig

“Det krævede blod, sved og tårer,” fortalte en af eleverne fra Art & Design. Årsagen, og sandheden heraf kan vel diskuteres, var en opgave, der bestod i, at de skulle gå ud og finde noget til at bygge et dyr af. Det er et godt eksempel på, hvad vi altså stadig kan lave her under lukningen af skolen. Og så har billederne også sin berettigelse her i nyhedsbrevet, fordi kreationerne blev ret flotte.

ARt & Design: Naturdyr

Naturnørdernes konkurrence

Her kommer lige en nyhed, som faktisk også er et godt tip til alle jer, der både kan lide naturen og godt kunne bruge en sjov aktivitet til weekenden.

Det er nemlig sådan, at Peter og Peter startede en konkurrence/quiz i forrige uge, og den er der nu fundet en vinder på. Det gjaldt i alt sin enkelthed om at registrere flest arter i Naturalist appen, og på den måde altså komme ud i naturen og ikke mindst at være opmærksom derude.

Peter ringede op, imens han sendte live på Facebook, og ventede i spænding på, om vinderen tog Teams telefonen. Vinderen blev Rasmus, der til sin egen og Peter & Peters overraskelse var mere naturnørd end som så. Så stort tillykke til Rasmus.

“Da vi jo ikke kan tage til Randers Regnskov, som vi havde planlagt, så vinder du en præmie på 500 kr,” fortalte Peter, hvortil Rasmus svarede mange tak for det, og tilføjede at coronatiden er lidt kedelig, og at konkurrencen var et sjovt afbræk.

Er du også frisk på at finde din indre naturnørd – eller måske finde ud af, om den er overhovedet er der – så se videoen herunder.

Det var nyhederne i denne uge. Det er sparsomt, hvad vi kan berette, men generelt skal der lyde en tak fra skolen til alle, der følger med og holder vinden i sejlene derhjemme. Vi håber stadig, efterskolelivet kan fortsætte på skolen snart, og det eneste vi kan gøre for at fremskynde den proces er at overholde de retningslinjer, der kommer oppefra.

Rigtig god weekend fra alle os på

Ranum Efterskole College

en_GBEnglish da_DKDanish