KULTUR- OG FAMILIEDAG, OSO/PROJEKT UGE & AKVARIEMESSE

Kære læser

Weekenden er på vej, og bag os ligger endnu en skøn efterskoleuge.

Det har været en travl uge med mange gode aktiviteter, og det der nok har fyldt mest er OSO og projektopgaver. Det har været en spændende og lærerig uge, hvor eleverne (måske) er blevet klogere på fremtiden. Alt det eleverne ellers har oplevet i løbet, kan du læse om længere inde i nyhedsbrevet.

Og så er der faktisk kun cirka fem uger til, vi rejser ud og prøver vores nye færdigheder i den sidste profilfagsperiode.

Kultur- og familiedag

Følelsen af fællesskab bliver stærkere og stærkere i løbet af året, og når familierne kommer på besøg, bliver den yderligere styrket. Det oplevede vi i søndags til Kultur- og Familiedag.

Der blev budt velkommen i en tæt pakket festsal, og efter nogle flotte præsentationer spredte familierne sig rundt på skolen. Her fortalte eleverne historier fra rejserne og præsenterede de projekter, de har arbejdet med. De mennesker og kulturer, de har mødt og interageret med, har sat sit præg, udvidet horisonter og gjort bevidst om, at verden er større og mere foranderlig, end man oplever herhjemme i Danmark.

Det, eleverne tager med hjem fra kulturfagsrejserne, har stor betydning for deres liv og fremtid. På Kultur- og Familiedagen bliver netop det cementeret, Det sker i takt med, at de formidler og forholder sig til oplevelserne, og det de har arbejdet med.

På vegne af hele skolen skal der lyde en stor tak til alle de familier, der mødte op og bakkede op om elevernes historier.

Herunder kan du se en række billeder fra dagen.

Kultur- og Familiedag 2020

OSO og Projektuge

Eleverne har arbejdet enten selvstændigt eller i grupper for at nå i mål med et projekt eller Obligatorisk Selvvalgt Opgave. Eleverne har arbejdet bred vifte af uddannelser og faggrupper, og det vidner om den mangfoldighed, der er blandt dem. Alt fra malere og arkitekter til piloter og markedsføringsøkonomer – og selvfølgelig alt her imellem. Udover en skriftlig rapport, udarbejder eleverne et produkt. Kreativiteten har været stor, og det har været vildt spændende at se, hvad de har fundet på af gode ideer.

Generelt har eleverne været nysgerrige og åbne i deres søgen efter en uddannelse, og der er en bred fornemmelse af, at rigtig mange er kommet nærmere et ønske eller blevet mere bevidst om fremtiden.

De internationale elever har også arbejdet med forskellige uddannelser, og om fredagen samledes et hold for at fremvise overfor lærere og hinanden, hvad de var kommet i mål med.

Én af eleverne drømte om at blive makeup artist og at være med til at lave speciel effects i Hollywood film. Hun valgte at tage udgangspunkt i en Japansk legende om et spøgelse, som havde dybe sår i ansigtet. Det genskabte hun og fortalte levenede om legenden i sin præsentation, samtidig med at tilskuerne kunne opleve hendes talenter indenfor makeup.

“I wanted to try and combine my passion for makeup and speciel effects in movies with something that people would remember. The legend is told to kids in Japan so they avoid walking around in the streets at night,” fortalte hun gennem en maske, før hun afslørede den imponerende makeup, der lå bagved.

International Project week

Akvariemesse

I weekenden tager kulturfaget Coral Restoration på akvariemesse i Vejle for at fortælle om og vise, hvor langt de er nået med korallerne. Har du tid og lyst, så tag endelig derhen – de vil rigtig gerne fortælle om projekterne.

Aros

Der blev også tid til en tur til Aarhus for at besøge ARoS Kunstmuseum, og der fik eleverne oplevet de nuværende udstillinger. Det var en hyggelig tur, og så er det altid sjovt at komme afsted i bus med vennerne.

Friluftsvejledere

Fire friluftsvejledere fortæller om og formidler naturen og de mange muligheder, den har. De er på skolen i en uge og laver forskellige aktiviteter om aftenen, hvor eleverne har mulighed for at blive klogere på naturen, og hvordan man bruger den.

“Hej REC! Vi er 4 praktikanter fra Paul Petersen Idrætsinstitut. Vi kommer til at være her hele ugen, hvor vi vil være med til en masse forskellig undervisning og workshops. Vi vil gerne invitere jer til et oplæg omkring friluftsliv og det at være friluftsvejleder i Guldhornssalen. Nu sidder flere af jer og knokler med jeres OSO-opgave, så det her kunne være et anderledes indspark til en måske ret speciel uddannelse og profession. Vi håber meget på at se jer!,” fortalte Nicolai, Tulle, Hjalte og Jeppe.

Kieron Jones

Vi har haft besøg af ham tidligere, og nu vender han tilbage. Denne gang laver han et skuespil sammen med 15-20 elever, som er et nyt take på Shakespeare. Han kalder det Maskarave, og der skal både være producere, sangere, DJ’s og en masse andet. Vi glæder os helt vildt til at følge projektet, og når det går i gang, så kan I selvfølgelig også se, hvad der sker.

Indtil videre kan I se hans “rekrutteringsvideo” her.

I den kommende uge er der opstart på P3, og derved går vi ind i den sidste profilfagsperiode. Nye fællesskaber kommer til at blomstre mens eleverne forbereder sig på den sidste rejse med Ranum. Derudover er der Casinoweekend, som altid er en sjov affære.

Så nåede vi til enden for denne uges nyhedsbrev. Vi håber, det har været fornøjeligt at læse med.

Rigtig god weekend fra alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish