Natursport og en umulig mission?

Kære læser

Solen er begyndt at brænde igennem tågen og skyerne i Ranum. Dagene bliver lysere.

I denne uge har vi haft natursportsdage: Undervisning, motion og udviklende aktiviteter med naturen som læringsrum. Derudover blev vi inspireret af en mand, der har roet over Atlanten. Umiddelbart en umulig mission, som kun gjorde historien endnu mere spændende.

Skyd weekenden i gang med ugens efterskolehistorier her, og hav ellers en behagelig fredag.

?? Velkommen, Catherine ??

Cathreine besøger Ranum Efterskole College de næste fire dage. Hun oplever Ranum fra første paket for at finde ud af, om vi er den helt rigtige skole for hende. Vi tilbyder alle interesserede danske og internationale elever at opleve Ranum, inden de bestemmer sig.

Catherine er svensk/amerikansk og bor i Malmø. Hun har fået to friske tour guider i Lars og AC. Lars er fra Nord Tyskland og AC er næsten lige vendt tilbage til Danmark efter at have boet i Bahrain i 10 år.

Natursportsdage

Onsdag til fredag har vi haft natursportsdage med mange forskellige aktiviteter og temaer. Bl.a. Zombierun, Adventureløb i Uhrhøje, samt oplæg om det at turde gøre noget vildt, f.eks. ro over Atlanten eller løbe 850 km over Pyrenæerne. Det fortæller vi mere om længere nede.

De internationale elever har i ugens løb haft danske terminsprøver, og om eftermiddagen har vi haft fremlæggelser fra kulturfagsrejserne.

Eleverne, der byggede en mountain bike pump track fik større forståelse for matematik og fysik i praksis, i takt med at de byggede banen. Den kan forhåbentlig ses inden længe, så hold øje!

Herunder ses lidt billeder fra skoven, som udgjorde arenaen for Zombie-Run. Survivors, vaccinerede og zombier har med hver deres missioner vandret rundt i skoven for at gennemføre dem.

Zombie-run

Kulturfagspræsentationer

Fastelavn

Ugen startede med fastelavn, hvor der blev slået katten af tønden i husene. Eleverne fik nogle timer til at klæde sig ud, og selvom det for nogle teens er pinligt, så blev det også en rigtig hyggelig aften med masser af sjov og grin.

At turde … ?

Hvad er et eventyr, og tør jeg begive mig ud på et? Hvordan kommer jeg i gang?

Det var bare nogle af de spørgsmål, Christian Havrehed, forsøgte at indkredse sit foredrag om. Han er den første dansker til at ro over Atlanterhavet – i øvrigt sammen med en kineser (der heller ikke kunne ro). Han holder foredrag torsdag kl. 13 i Festsalen.

Christian har også løbet 880km gennem Pyrenæerne alene fra Alanterhavkysten til Middelhavet. Nu er han ved at planlægge en tur over Stillehavet i et forhistorisk fartøj for at bevise at kineserne, ligesom vikingerne, opdagede Amerika inden Columbus.

Kan alle bare tage på eventyr, eller kræver det noget helt særlig? Er der en hemmelig ingrediens? Svarene fik eleverne til foredraget. Skulle du være interesseret i at læse mere, og måske selv få svar på nogle af spørgsmålene, så kan du med fordel læse denne historie.

Pictures, videos, articles

Vi har nu lagt alle billeder, videoer og artikler op på facebookgruppen. Der skal selvfølgelig komme den varmeste anbefaling herfra om at tage en tur forbi. Der er virkelig mange gode, autentiske og ærlige oplevelser at gå på opdagelse i. Eleverne har produceret nogle vildt gode historier på tværs af formaterne. Tryk på billedet herunder for at komme direkte ind til billederne, videoerne og artiklerne.

Den kommende uge

I den kommende weekend er der Gamers weekend på skolen og i den følgende arrangerer elev- og forældrefestudvalget den 3 elevfest. Eleverne har denne gang ønsket spisning på skolen inden de tager til fest og weekend.

Husk skøjter, hvis du har eller kan låne nogen.

I den kommende uge kommer den “Sibiriske kuldebølge”, og den skal da bruges til noget sjovt. Så hvis du har mulighed for det, så tag skøjter med!

Derudover er der opstart på alle de nye og genopståede profilfag i næste, som samtidig indikerer overgangen til tredje periode af efterskoleåret.

Vi ønsker alle en rigtig god weekend

Hilsen alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish