Vendedøgn, valentines og vildt spændende foredrag

Kære læser

Det er igen blevet fredag, og det betyder selvfølgelig, at vi vender ugen her i nyhedsbrevet. Det byder på både kærlighed og krig, venskab og konkurrence. Vi vendte døgnet om til vennedøgnet, vi var til interessante og indlevelsesrige foredrag og så er vi snart klar til at begynde de nye profilfag.

Først: et tilbageblik.

Kulturfags- og familiedag

I søndags var eleverne og deres kulturoplevelser i fokus. Familier kom på besøg, historier blev fortalt og fremlæggelser blev fuldført. Eleverne tog i særdeleshed selv ansvar for at vise deres kulturrejser frem, og det blev en stor succes. Det er også en god øvelse i at reflektere over, hvad man har oplevet – her i kølvandet på rejserne. Hvad fik jeg med hjem som elev og som menneske? Hvad gjorde indtryk? Hvad vil jeg gerne videreformidle til folk, der ikke har oplevet, det jeg har? Det var eleverne rigtig gode til. 

Elevernes kulturfagspræsentationer er også en øvelse i at formidle deres egne oplevelser, og dermed give den enkelte sin egen fortælling.
Det giver en stærk personlig fortælling at have rejst til f.eks. Nepal og vandret i Himalaya i en alder af 15-17 år. Den fortælling gider andre lytte til og det skaber anerkendelse og styrker elevens selvværd.

Valentines day

Valentines Day blev fejret i festsalen med masser af romantik og kærlighed i luften. Herover ses en form for blind date, hvor der blev stillet spørgsmål henover muren, for at finde den rette valentines date. “Beskriv dig selv som et dyr” var et af spørgsmålene. 

Vennedøgn? Nej, vendedøgn

Vi vendte døgnet om. Lærerne var overbeviste om, at vennedøgnet skulle være et vendedøgn. Så derfor var programmet lidt anderledes torsdag. Som du kan se på billedet i toppen af nyhedsbrevet var lærerne også lidt forvirrede med hensynt til påklædning til morge… aftensamlingen. Vi skal forhåbentlig ikke vænne (!) os til morgenmotion kl. 18, undervisning til kl. 23 og bøfsandwich til morgenmad. Selvom det sidste lyder fristende. 

Og så var der selvfølgelig en masse venner på besøg, der deltog i vendedøgnet og den lidt atypiske dagsrytme på skolen. 

Pictures, videos, articles

Vi har nu lagt alle billeder, videoer og artikler op på facebookgruppen. Der skal selvfølgelig komme den varmeste anbefaling herfra om at tage en tur forbi. Der er virkelig mange gode, autentiske og ærlige oplevelser at gå på opdagelse i. Eleverne har produceret nogle vildt gode historier på tværs af formaterne. Tryk på billedet herunder for at komme direkte ind til billederne, videoerne og artiklerne. 

Foredrag med Mikkel Storm

“Giver krig altid mening?” Nogle gange, og for nogen gør det, svarer Mikkel Storm på sit eget spørgsmål. Han taler ikke om krig er godt eller ondt. Han taler om det kan give mening, understreger han. Mikkel Storm underviser på forsvarsakademiet, og i mandags holdt han foredrag om cyberkriminalitet og krigsførelse. Og så talte han om, hvorfor det er vigtigt at unge mennesker, som dem her på skolen, tænker sig om, når de liker, deler og trykker åben.

Emil Thorup fortalte om at skabe sig (selv)

 Derudover…

… har vi håndværkere for tiden, og de knokler hårdt for at færdiggøre de nye toiletter i Seminariehuset lige ved Cafeen. Så snart de er færdige, skal de udsmykkes med panoramabilleder fra vores seneste rejser. Men det er ikke det eneste sted, der bliver arbejdet her i byen. Søen ved Ranum Skole er nemlig ved at blive tømt. Den har udsigt til at genopstå som en nye perle i Ranum, hvor dyreliv og dejligt udsyn forhåbentlig kommer til at præge området.

Den kommende uge

Der bliver stille på skolen de næste par dage, da der er hjemmeweekend. Eleverne rejser hjem allerede torsdag. I næste uge er der vennedøgn igen, hvor skolen er åben for elevernes venner hjemmefra. Derudover er det snart blevet tid til at starte alle de nye spændende profilfag op. Det er noget, som både lærere og elever ser frem til, og det kommer til at være en stor del af den sidste tredjedel af skoleåret – både fagligt og socialt. Nye fag er opstået og gamle genopstået.

På mandag holder vi fastelavnsfest for hele skolen. Både i Seminariehuset, Lien, Ranumhus og i Kærhuset slår eleverne katten af tønden og klæder sig ud. Når vi når frem til weekenden er det blevet tid til at game. Der er nemlig gamerweekend, og det er bestemt noget, mange af eleverne har set frem til. 

Vi ønsker alle en rigtig god weekend

Hilsen alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish