Danse- og gamerweekend, teaterkoncert og Boatshow

Kære læser

Danse- og gamerweekend, teaterkoncert og Boatshow med Ungdommens eftermiddag og foredrag af Emil Eriksen. Ugen er fløjet afsted og der er været gang i rigtig mange aktiviteter både på i de boglige fag og i profilfagene.

I weekenden fik vi besøg af godt 100 dansere og hele skiolen sydede af workshops og søndag sluttede vi af med at holdene viste deres koreografier for hinanden. Vi havde også inviteret tidligere Ranum danseelever og de var sammen med vores nuværende dansehold med til at skabe en rigtig god energi for de mange gæster. Vores eget dansehold til Hip Hop International konkurrencen gav fredag en prøveopvisning på deres show, som de optræder med denne weekend i Randers.

Gamerweekend

Mens der blev danset hele dagen og aftenen, så spillede rigtig mange – og mest drenge E-sport hele natten. Det nye E-sportslokale blev indviet med maner og fungerer rigtigt fint.

Besøg fra Århus musik- og teater produktionsskole.

Torsdag fik vi besøg af en flok meget kreative unge fra Århus, de arbejder med at uddanne sig til scene, lys og performance, og leverede en flot forestilling for vores elever.

Boatshow og ungdommens eftermiddag.

Godt 150 elever og vandsportslærere fra Ranum deltog i Ungdommens eftermiddag på Boatshow 2017 i Fredericia, sammen med ca. 300 efterskoleelever. Hele messen summede af unge, som for en eftermiddag satte sejladsdrømme på skemaet. Højdepunktet var helt sikkert et kanon foredrag med Emil Eriksen, skipper på Havanna, kendt fra TV2 serien “Kurs mod fjerne kyster”.

Emil fangede alle godt 400 tilhørere med et levende og efterskole-relevant foredrag om livet om bord på en sejlbåd i et tæt fællesskab. Han krydrede sit oplæg med super flotte film klip og masser af flotte billeder. Foredraget blev sponsoreret af Ranum og Oure Kostgymnasium, og Emil er en virkelig god rollemodel for de unge, som vil sætte sejlads på livets skema og sætte deres egen kurs ud i det fremmede. Vi inviterede ham naturligvis til at være ven af Ranum og blive lærer på skolen en dag 🙂

Besøg hos Danes Worldwide

For første gang besøgte Ranum Efterskole College officielt Danes Worldwide for at drøfte samarbejdsmuligheder og udvide kendskabet til vores respektive organisationer. Danes Worldwides generalsekretær Anne Marie Dalgaard fik overrakt en Himmerlands opskrift bog med Limfjordsretter, bl.a. kreeret af vores tidligere køkkenchefer Jimmi Pedersen og Lars Jeppsen. Samarbejdet med Danes Worldwide kan på sigt give vores kommende elever mulighed for at få fjernundervisning i dansk som forberedelse til opholdet i Ranum og Danmark.

I aften holder elevfestudvalget og forældrerådet årets 3. elevfest og hele ugen har skolen summet af spændte forventninger og glæde. Vi håber, at alle for en super god og tryg elevfest.

I den kommende uge er der hovedsageligt fokus på de faglige forløb og på profilfagene. Temperaturen må gerne snart snige sig op på tocifrede tal, så foråret kan bide sig fast og bådene komme på vandet. I den følgende weekend er der Casinoweekend og mulighed for at leve Las Vegas drømmene ud at gå fallit.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend!

Olav Storm Johannsen
Forstanderda_DKDanish