Opstart af profilfag, Introuge og farvefest

4632 final 700px

Kære læser
Vi har fået en god start på det nye efterskoleår, og har haft en rigtig god intro-uge. Stemningen er i top og der er masser af liv og glæde i den nye elevflok. Det bliver et super godt elevhold og efterskoleår!

Velkomstsamling

I s√łndags startede 430 nye elever, som det 13. elevhold p√• Ranum Efterskole College. Solen skinnede mellem regnv√•de skyer ned over de godt 1000 medf√łlgende for√¶ldre og s√łskende, mens skolens bestyrelse og ledelse b√łd velkommen p√• pl√¶nen foran den store hovedbygning.
Indkvarteringen gled stille og roligt, og der var god tid til at nyde en kop kaffe og forfriskning i teltene p√• pl√¶nen eller i spisesalen. Efter mange og forskellige farvel kram, lyste de r√łde baglygter op i alle retninger fra Ranum, og tilbage samledes eleverne omkring intro-programmet. Mobilerne er l√•st inde i 2 uger og der er √łjenkontakt. Det er fedt!

ranumefterskole college001

ranumefterskole college004

ranumefterskole college002

Introugen

Eleverne er siden s√łndag aften blevet rystet sammen p√• kryds og tv√¶rs og de er blevet introduceret til f√łrst deres kontaktgruppe, s√• huseene, alle lokaler p√• skolen, og n√¶ste dag Ranum by. Cirklen blev st√łrre p√• “Tour de N√¶romr√•de”, som bragte dem til L√łgst√łr og R√łnbjerg. I de n√¶ste uger vil eleverne bev√¶ge sig mere og mere hjemmevant rundt p√• skolen og i lokal omr√•det og om 8 uger drager vi ud p√• den f√łrste rejse sammen i profilfagene.

ved vandet web

ktg 13 700px ranumefterskole

ktg 44 700px ranumefterskole

ktg8 700px ranumefterskole

Se flere billeder på vores flickr

Mandag aften skrev eleverne et forventningsbrev til sig selv, som vi opbevarer til den sidste uge i efterskole√•ret. Og tirsdag arbejdede vi med Den Gode Skole, og tog et stort¬†f√¶llesbillede foran Gavlbilledet p√• festsalen. En symbolsk handling, som markerer at eleverne nu er dem, der udg√łr Ranum Efterskole College i et √•r. De er her i s√¶r et levende pixels i det store REC f√¶llesskab, sammen med de godt 16.000 portr√¶tter af tidligere elever og ansatte p√• gavlbilledet.¬†

Tirsdag havde eleverne ogs√• det f√łrste valgfags forl√łb og pr√łvede kr√¶fter med bl.a. dans, yoga, wakeboard og SUP mv. Selv om eleverne havde v√¶ret aktive hele dagen, s√• gik de friske til Pigeaften, hvor der blev afholdt modeshows og lagt ansigtsmasker og hygget i K√¶rhuset. Imens samledes drengene i festsalen og fik et underholdende og l√¶rerigt kursus i kunsten at v√¶re en rigtig gentleman.

Onsdag startede de boglige fagpr√¶sentationer og om eftermiddagen drog eleverne ud p√• en strabadstur i n√¶romr√•det, som sluttede med barbeque p√• pl√¶nen. Vejret holdt n√¶sten t√łrt og skolen t√łrrede hurtigt de der tog sig mod til at bade i de heftige b√łlger p√• R√łnbjerg Strand.

Opstart af profilfag

Torsdag havde vi faglige præsentationer og om eftermiddagen startede profilfagene op i fantastisk vejr!

Eleverne blev introduceret til profilfagen og ideen med at forme fag i f√¶llesskab i festsalen og s√• kastede de sig ud i at pr√łve kr√¶fter med bl.a. sejlads, dykning, musik osv.
Sejlads n√•ede allerede p√• f√łrste dag at √łve b√•de motorsejlads, knob og havneman√łvre.

sejlads 02

sejlads 01

fitforfight ranum

Se flere billeder på vores flickr

Farvefest i alle nuancer.

Fredagen st√•r i den store farvernes tegn. Alle elever og l√¶rere skal sammen skabe en flot aften, hvor vi fejrer mangfoldigheden, forskelligheden og samh√łrigheden i f√¶llesskabet. Vi har i l√łbet af ugen talt rigtig meget engelsk i alle samlinger, fordi der er godt 50 elever som ikke taler dansk. Og torsdag fik vi bes√łg af 22 italienere, i alt er der elever fra 19 forskellige lande. Vi fejrer starten p√• et nyt skole√•r og en god intro uge.

I den kommende weekend er der om l√łrdag REC Olympiade, hvor eleverne skal dyste i forskellige og sjove discipliner p√• skolen. En gruppe p√• op til 75 elever er inviteret til √Öbent Hus p√• Ranum Asylcenter hvor de vil m√łde en endnu st√łrre mangfoldighed og smage p√• retter fra hele verden.
S√łndag hygger vi f√łrst med brunch og s√• er der stranddag med sv√łmmepr√łve. Eleverne skal for at kunne bade, sejle kajak og sejlb√•de, samt dykke p√• rejserne kunne sv√łmme og bj√¶rge, og vi h√•ber at vejret bliver lidt mere sommerligt.

farve 3

I den kommende uge har vi næsten normalt skema. Eleverne har fagtimer om formiddagene og valgfag, samt profilfag om eftermiddagene.
Torsdag f√•r de deres mobiltelefoner tilbage og kan rejse hjem p√• en velfortjent forl√¶nget weekend til s√łndag aften efter kl. 18.00.
Vi anbefaler, at eleverne drager hjem i den forlængede weekend og tager personlige ting med tilbage til deres værelser.
Skolen tilbyder busservice til de elever, der har d√•rlige hjemrejseforbindelser, s√• de kan n√• hjem til S√łnder- og Vestjylland, samt Sj√¶lland i rimelig tid. Og eleverne bestiller selv plads p√• busserne via deres Skoleplan.

I de f√łlgende 3 weekender er der et t√¶t program med vandsportsdage, venneweekend og familieweekend. Se kalender og invitationer i Skoleplan.

Der har ikke været ret meget hjemve, men der var 2 elever som ikke kom til skolestart og derfor har vi har et par ledige pladser. Hvis I kender nogen som har lyst til et fedt efterskoleår, så er vi klar!

Med venlig hilsen og rigtig god weekend

Olav Storm Johannsen