Sommerskole for unge (2)

Hold din ferie på Ranum
Internationale Sommerskole

 – En oplevelse for livet

Ta’ på Ranum Internationale Sommerskole og få den bedste sommer af dit liv. Formålet med sommerskolen er at DU skal have en fantastisk sjov og oplevelsesrig sommerferie, hvor du vil blive udfordret personligt og fagligt. Tiden vil flyve afsted!

Der vil v√¶re et stort udvalg af sp√¶ndende aktiviteter i l√łbet af sommerskolen. Du vil f√• mulighed for at afpr√łve aktiviteter som sejlads, kano, SUP bording, dans, fodbold og meget meget mere.

Hver uge vil der v√¶re 1 udflugt til en sev√¶rdighed i lokal omr√•det, det vil f.eks. v√¶re til standen, skoven eller Limfjorden. Hvis du bliver i alle fire uger vil vi ogs√• bes√łge F√•rupsommerland, museums og andre sp√¶ndende attraktioner i lokal omr√•det. Derudover vil der v√¶re en sp√¶ndende studietur til K√łbenhavn, hvor vi vil bes√łge nogle af de mest kendte sev√¶rdigheder sammen med alle vores nye internationale venner.

01 jeres base02 faciliteter03 skema ny06 bonus

04 aktivitetsoversigt ny05 udflugter ny08 praktisk07 tilmeld

 

header sommerskole ranumefterskole

Undervisning og fag

Vi laver sommerskole både for, at du får en fantastisk sjov og oplevelsesrig sommerferie, men også for at du bliver udfordret personligt og fagligt. I de faglige fag er undervisningen hovedsageligt på engelsk og med engelsksprogede materialer i science og engelsk. I dansk får eleverne sprogkendskab og lærer om dansk kultur og samfund.

Undervisningen er primært projektorienteret hvor du enten, alene eller i en gruppe, arbejder frem mod en præsentation af et tema. Alle undervises i engelsk.

Ca. 1 m√•ned inden sommerskolens start vil du modtage et sp√łrgeskema, hvor du bedes fort√¶lle os hvilke fag du √łnsker at deltage i under dit ophold. I kommentarfeltet kan du desuden skrive lidt om, hvad du synes er sp√¶ndende at arbejde med i faget. Du skal ogs√• skrive, hvis du har faglige udfordringer i kommentarfeltet.

Engelsk
Vi tilbyder et aktivt, men afslappende l√¶rings milj√ł, hvor der vil v√¶re en blanding af gruppearbejde, pr√¶sentationer, lege, film og meget mere. Vi vil fokuser p√• at forbedre dit mundlige engelsk og kommunikations evner. Du vil deltage i et hold som passer til dine engelskkundskaber.

Science
Science undervisningen vil bestå af en kombination af Fysik, Kemi og Biologi. Hvis du finder naturen interessant så er science holdet for dig.

Dansk
Er den danske royale familie den √¶ldste i Europa? I Dansk timerne vil du ikke blot blive undervist i grammatik og analyse, der vil ogs√• v√¶re fokus p√• den danske kultur og historie. Dansk timerne vil v√¶re opdelt efter niveau. 

RanumCollege 13 of 39

Vores faciliteter, som i må bruge alt det i vil

Ranum Efterskole College r√•der over et 16.000m2 stort campus-omr√•der med 4 ‘huse’.

 • Haller
 • tr√¶ningsrum
 • k√łkkener
 • sportsbaner
 • haver
 • design lokale
 • medierum m. 8 store 21′ iMacs
 • musik lokale og lydstudie
 • biograf
 • f√¶lles opholdsomr√•der med sofaer, tv’er og konsol.

Skolen stiller derudover cykler, kajakker mv til rådighed.
Alle vil  dele v√¶relse med andre unge. Som en del af opholdet deltager alle p√• skift aktivt i de daglige praktiske opgaver: s√•som opvask, bagning, madlavning, oprydning, samt reng√łring af v√¶relset ved opholdets afslutning.

 RanumCollege 29 of 39

Fag og aktiviteter for alle

Sommerskolen er både fællesskab, faglighed og oplevelser. Vi mener, at du lærer bedst, når du undervises i fag, som du selv har valgt. Du lærer mest, når du er sammen med andre, der også er interesserede i at lære.

Du vil l√¶re meget i de boglige fag, hvor du ogs√• m√łder unge fra andre kulturer og pr√łver at blive undervist i et internationalt milj√ł. Vi tilbyder niveaudelt undervisning i f.eks. engelsk, dansk og science.

Et sommerskoleophold styrker dine sociale kompetencer og g√łr dig mere √•ben overfor andre. Du bliver mere selvst√¶ndig og helt klart bedre til at tale og forst√• engelsk p√• meget kort tid, da alt kommunikation foreg√•r p√• engelsk. Samtidig med at du f√•r venner fra andre lande.

Hver deltager har mulighed for at kreere deres eget personlige skema, alt efter interesse. Du vil m√•ske opleve, at du l√¶rer mest i profilfagene, fordi det styrker din evne til at l√¶re nyt og t√¶nke kreativt og den erfaring kan du bruge i dit videre skoleforl√łb. Du kan v√¶lge et nyt profilfag pr. uge du er her.

Uge 27

Week 27

Uge 28

28

Uge 29

week 29

Uge 30

skema

Dagene er bygget op omkring 3 perioder formiddag, eftermiddag og aften. Om formiddagen vil de boglige timer ligge og om eftermiddagen er det tid til profilfagene. Om aftene vil der være plads til forskellige aktiviteter planlagt af lærere og ung-guider. Hvis du har en god ide til en aften aktivitet er du også meget velkommen til at stå for det sammen med en ung-guide.

Fag og aktiviteter styres af erfarne lærere og ung-guider.

gastronomi offsejlads offdans off

visueltdesign offmusik offwaterp off

Programmerne for de forskellige uger er forel√łbige og der kan forekomme √¶ndringer efter vind og vejr og √łnsker fra deltagerne. Der er mange muligheder.

REprofilfagsdagHI RES 86 of 100

Udflugter/Aktiviteter i lokalområdet

Ranum Efterskole College ligger i den vesthimmerlandske landsby Ranum syd for Limfjorden. Inden for en radius af 3-5km vil man finde skov, s√łer, fjord og utallige historiske og kulturelle sev√¶rdigheder. I Ranum by kan man f√• de mest n√łdvendige ting i den lokale brugs og man finde ogs√• h√¶ve-automat, pizzaria mm.

Seværdigheder/attraktioner i nærområdet, det er i blandt disse seværdigheder vi vil finde den ugentligt udflugt.

5-20 min k√łrsel:

REprofilfagsdagHI RES 31 of 100

Bonus!

 

Tilmelding og betaling

Tilmelding og betaling skal finde sted senest 4 uger f√łr kursusstart. Tilmelding og betaling foreg√•r via vores webshop. Klik ‘Tilmelding’ for at blive navigeret til webshoppen. Her vil du finde vores forskellige tilbud. V√¶lg de tilbud der er relevante for dig/jer og tilf√łj til indk√łbskurven.

N√•r du er f√¶rdig med at tilf√łje de tilbud du √łnsker, g√•r du til indk√łbskurven. Du bedes udfylde dit cpr. nummer i ‘kommentar’-boksen. Her noteres det ogs√• hvis man godt kunne t√¶nke sig at arrangere en aktivitet, workshop eller lignende for andre deltagere.

Du/i vil modtage en kvittering p√• tilmelding og betaling, og du/i er hermed optaget p√• Ranum Internationale Sommerskole. 4 uger inden kursusstart vil du/i modtage yderligere information omkring ankomst, indkvartering mv. I denne mail vil du ogs√• modtage et link til et sp√łrgeskema som du bedes udfylde, her skal du √łnske boglige fag og dit f√łrste profilfag.

Tilmeld dig her!

 


2 eller 4 uger?

P√• Ranum Internationale Sommerskole er der mulighed for at v√¶lge et ophold p√• 2 eller 4 uger. 

P√• det sidste to ugers program og fire ugers program f√•r man en sp√¶ndende 3-dags studietur til K√łbenhavn. Bem√¶rk venligst at priserne kun g√¶lder danske statsborgere p√• grund af det danske statstilskud. Internationale statsborgere henvises til priserne p√• vores internationale hjemmeside: http://www.ranumefterskolecollege.com/summerschool

  Uge 27-28 uge 29-30 Uge 27-30
  4.700 6.700 11.400 
        V√¶relse der deles med 2 til 4 andre x
        3 m√•ltider og forfriskninger hver dag   
        Undervisning i faglige og aktive fag
        Sp√¶ndende aktiviteter x x
        Udflugter til lokale sev√¶rdigheder
        Transfer til og fra Aalborg lufthavn eller station x x x
        Sommerskole t√łjpakke (sweatshirt, t-shirt og taske) x x x
        Leje af senget√łj og h√•ndkl√¶der x x x
        Studietur til K√łbenhavn   x x

Det praktiske & andet vigtigt

 DSC3071

Her finder du praktiske oplysninger, informationer og opholdet generelt РVi opfordrer derfor til at det hele læses grundigt igennem.

Hvad f√•r du: 

Ud over undervisning of aktiviteter indgår: Måltider, forfriskninger, udflugter og indkvartering i prisen.

Ankomst og afrejse

Ankomst for alle deltagere er s√łndag mellem 12-13.30 p√• Seminarievej 23. Her vil vores guider tildele jer v√¶relse, evt. senget√łj, t√łjpakke og yderligere information.
På afrejsedagen vil der i tidsrummet 10-11 være tid til at pakke, få ryddet op og gjort rent på værelset, så det er klar til de næste gæster. Der er udtjekning imellem kl. 11-12.

Indkvartering 

Deltagerne vil dele v√¶relse med andre unge. Som en del af opholdet deltager alle p√• skift aktivt i de daglige praktiske opgaver: s√•som opvask, bagning, madlavning, oprydning, samt reng√łring af v√¶relset ved opholdets afslutning.

Kæledyr

Det er ikke tilladt at medbringe kæledyr af nogen art på Ranum Internationale Sommerskole.

Forsikring

Hvis du/i kommer til skade under opholdet på Ranum Internationale Sommerskole, er det din/jeres egen fritids-/ulykkesforsikring, der skal dække diverse udgifter.

Alder

Programmet er for unge som er fyldt 14 år eller har afsluttet det, der er svarende til 7. klasse. Deltagere må ikke være fyldt 18 år ved kursusstart.

CPR-nummer

Vi udbyder kurser i henhold til h√łjskoleloven, hvorfor vi ved tilmelding beder om dit/jeres CPR-nummer. CPR-nummer noteres i ‘Kommentar’ boksen under tilmelding. CPR-nummeret bliver ikke brugt i andre sammenh√¶nge og figurerer ikke p√• nogen offentlig tilg√¶ngelig liste. Har du/i ikke dansk CPR-nummer, udfyldes *Kommentar’-boksen med f√łdselsdato.

Afbud

I tilf√¶lde af afbud g√¶lder f√łlgende regler: Hvis der meldes afbud senest 4 uger inden kursusstart tilbagebetales kursusprisen, dog med undtagelse af administrationsgebyr p√• 1000 kr. Meldes der afbud senere, tilbagebetales kursusprisen ikke. Ved sygdom o.l. henviser vi til afbestillingsforsikring p√• h√łjskoleophold, som blandt andet kan tegnes via Europ√¶iske Rejseforsikring.

Ligeledes forbeholder vi os retten til at aflyse, s√•fremt der er for f√• tilmeldte 4 uger inden kursusstart. I dette tilf√¶lde tilbagebetales den fulde kursuspris. 

Sociale spilleregler

Den f√łrste regel p√• Ranum International Sommerskole er, at alle har pligt til at vise hensyn til andre og tage aktiv del i opholdet – dette g√¶lder for deltagere i alle aldre.

Vores udgangspunkt bygger p√• tillid, √•benhed og ansvarlighed. Det er vigtigt, at du er bekendt med reglerne – og f√łlger dem.

Vi forventer en social adfærd og en ordentlig omgangstone

Vi tolererer ikke mobning, chikane og diskrimination.
Vi tolererer heller ikke trusler, vold, h√¶rv√¶rk og tyveri. Overtr√¶delse af dette vil medf√łre √łjeblikkelig hjemsendelse. H√¶rv√¶rk p√• skolens bygninger eller inventar medf√łrer desuden erstatningspligt.
Vi behandler hinanden ordentligt og taler pænt til hinanden.

Vi forventer aktiv deltagelse

Alt skemalagt undervisning er obligatorisk. Vi forventer, at I m√łder op til tiden til de aktiviteter I har valgt – forberedt og klar.

Rygning, alkohol og stoffer er forbudt

Skolen er r√łgfrit omr√•de – indend√łrs s√•vel som udend√łrs. Ingen alkohol p√• skolen, i byen eller p√• vej til og fra skolen. Vi tolererer ikke stoffer af nogen art, overtr√¶delse af denne regel medf√łrer √łjeblikkelig hjemsendelse.

Pakkeliste РTing som kan være en god ide at medbringe

 • B√¶rbar computer/tablet
 • Skriveredskaber
 • 1 blok papir
 • Toiletgrej
 • Badet√łj
 • Vindt√¶t jakke/varmt t√łj/fleece jakke
 • Praktisk fodt√łj der passer til s√¶sonen
 • Inde/ude sportssko
 • Praktisk t√łj til sport/reng√łring/bev√¶gelse

Vi √łnsker dig en fantastisk sommer

og håber du vil overveje et fantastisk sommerskole ophold

på Ranum Internationale Sommerskole 2018.

Tak for din tid!da_DKDanish