familie sommerskole

Hold ferie pĂĄ Ranum
Internationale Sommerskole

 – En oplevelse for hele familien

Ta’ familien med pĂĄ et ophold pĂĄ Ranum Internationale Sommerskole – Her har i muligheden for at kombinere ferie, nærvær, samvær og nye oplevelser for hele familien! Sommerskolen pĂĄ Ranum Efterskole College er for familier, som ønsker sig en anderledes ferie, hvor der er tid til at udforske egne interesser uden at gĂĄ pĂĄ kompromis med nærværet. Grib chancen for at skabe nye og unikke oplevelser – ikke kun for dig og familien, men ogsĂĄ for andre! Tør du?

01 jeres base02 faciliteter03 skema ny06 bonus

04 aktivitetsoversigt ny05 udflugter ny08 praktisk07 tilmeld

 

ranum sommerskole 2016 001

Brug os som jeres base i sommerferien hvis vil undersøge Vesthimmerland & Omegns fantastiske muligheder.

I kan bruge jeres ophold på Ranum Internationale Familieskole lige som i ønsker. I kan deltage i alle aktiviteter og undervisning, eller plukke det ud af dagen i ønsker at deltage i. Dette giver jer en unik mulighed for at forene sommerskoleopholdet med familieferie, hvor i kan udforske Vesthimmerlands mange muligheder. Måske finder i sammen med en anden familie og tager en tur til stranden, eller måske tager jeres barn med en anden familie på en spændende udflugt, mens i deltager i skolen program. Valget er jeres!

 

ranum sommerskole 2016 003

Vores faciliteter, som i mĂĄ bruge alt det i vil

Ranum Efterskole College rĂĄder over et 16.000m2 stort campus-omrĂĄder med 3 ‘huse’.

  • Haller
  • træningsrum
  • køkkener
  • sportsbaner
  • haver
  • design lokale
  • medierum m. 8 store 21′ iMacs
  • musik lokale og lydstudie
  • biograf
  • fælles opholdsomrĂĄder med sofaer, tv’er og konsol.

Skolen stiller derudover cykler, kajakker mv til rĂĄdighed.
Familier og børn under 14 år vil blive indkvarteret i store værelser i Kærhuset.

 

ranum sommerskole 2016 006

Fag og aktiviteter for hele familien

Ranum Internationale Sommerskole kan tilbyde et bredt udvalg af fag og aktiviteter under hele opholdet. Hvert familiemedlem har mulighed for at skabe sit eget personlige skema alt efter interesse eller man kan vælge at lave et fællesskema for hele familien, hvor man følges ad – Valget er jeres!

skema familie ranum 2

Klik på skemaet for større visning.

Dagene er bygget op omkring 3 perioder: Formiddag, Eftermiddag og Aften. Om formiddagen vil man typisk deltage i et fag – det kan være et bogligt fag eller et praktisk fag. Om eftermiddagen vil man typisk deltage i en aktivitet – det kan være en af de aktiviteter, som skolen udbyder via ‘ung-programmet’, det kan være en aktivitet man selv initierer og administrerer, det kan være en workshop organiseret af andre deltagere eller det kan være en fri-eftermiddag sammen med familien pĂĄ en tur ud til en af de mange nærliggende attraktioner.

Fag og aktiviteter styres af erfarne lærere og ung-guider.

ridning offdans offvisueltdesign offwaterp off

gastronomi offmusik offsejlads off

Programmerne for de forskellige uger er foreløbige og der kan forekomme ændringer efter vind og vejr, ønsker fra deltagerne, aldersfordeling blandt deltagerne mv. Det vil sige at har vi deltagere, som ikke kan deltage i bestemte aktiviteter, vi vil i samarbejde med ung-guiderne og jer planlægge et alternativ – det kunne for eksempel være en børneklub for 3-6 ĂĄrige, hvor man arbejder med kreative fag, bevægelse eller natur. Igen er der mange muligheder! Se ‘Uge-program’ for eksempel pĂĄ et ugeskema.

Udover skemalagte og til dels obligatoriske fag og aktiviteter, tilbyder sommerskolen en række events og aktiviteter, som man kan deltage i efter lyst og interesse – se evt. event- og aktivitetskalenderen som hele tiden vil blive opdateret!

ranum sommerskole 2016 005

Udflugter/Aktiviteter i lokalomrĂĄdet

Ranum Efterskole College ligger i den vesthimmerlandske landsby Ranum syd for Limfjorden. Inden for en radius af 3-5km vil man finde skov, søer, fjord og utallige historiske og kulturelle seværdigheder. I Ranum by kan man fĂĄ de mest nødvendige ting i den lokale brugs og man finde ogsĂĄ hæve-automat, pizzaria mm. Løgstør er en mindre handelsby kun 8km fra skolen, som kan byde pĂĄ diverse kulinariske oplevelser pĂĄ de lokale spisesteder – ofte centreret omkring havets bord. Derudover har Løgstør flere supermarkeder sĂĄsom Netto, Fakta, Superbrugsen og Aldi, samt et bredt udvalg af mindre butikker i gĂĄgaden.

Seværdigheder/attraktioner i nærområdet og indenfor 1 times kørsel.

5-20 min kørsel:

 

1 times kørsel:

 

ranum sommerskole 2016 002

Bonus!

FĂĄ inspiration til aktiviteter og tilbud fra Efterskolernes profilvideo.

Tilmelding og betaling

Du kan vælge imellem ugerne 27,28 og 29 og priserne er 1999 kr for børn i alderen 3-13 år og 2999 kr for voksen pr. uge.

Tilmelding og betaling skal finde sted senest 4 uger før kursusstart. Tilmelding og betaling foregĂĄr via vores webshop. Klik ‘Tilmelding’ for at blive navigeret til webshoppen. Her vil du finde vores forskellige tilbud. Vælg de tilbud der er relevante for dig/jer og tilføj til indkøbskurven.

NĂĄr du er færdig med at tilføje de tilbud du ønsker, gĂĄr du til indkøbskurven. Her vil du blive bedt om at udfylde selve tilmeldingsblanketten med dine personlige oplysninger, fag- og aktivitetsønsker. Fag- og aktivitetsønsker samt cpr. nummer noteres i ‘kommentar’-boksen. Her noteres det ogsĂĄ hvis man godt kunne tænke sig at arrangere en aktivitet, workshop eller lignende for andre deltagere.

Du/i vil modtage en kvittering pĂĄ tilmelding og betaling, og du/i er hermed optaget pĂĄ Ranum Internationale Sommerskole. Ca. 4 uger inden kursusstart vil du/i modtage yderligere information omkring ankomst, indkvartering mv.

 

 Tilmeld din familie her!

 

 


 

Det praktiske & andet vigtigt

ranum sommerskole 2016 004

Her finder du praktiske oplysninger, informationer og betingelser omkring tilmelding, betaling og opholdet generelt – Vi opfordrer derfor til at det hele læses grundigt igennem.

Hvad fĂĄr du:

Udover undervisning of aktiviteter indgår: Måltider, forfriskninger og indkvartering i prisen. Der kan være selv-betaling ved aktiviteter og ekskursioner uden for skemaet. Ranum Efterskole College/Ranum Internationale Sommerskole har indgået aftaler hos flere attraktioner i området og der vil derfor kunne opnås en special sommerskole-pris. Dyner, puder og linned er ikke inkluderet i prisen. Man kan vælge at leje en sengetøjs pakke fra skolen for 150kr pr. person uanset opholdets varighed, hvis man ikke ønsker at medbringe sit eget. Sengelinned bestilles på webshoppen sammen med bestilling af ophold. For udlevering, henvend dig/jer ved Information (indgang ved siden af den grå granit trappe) på ankomstdagen.

Ankomst og afrejse

Ankomst for alle deltagere er søndag mellem 12-13.30. Parker bilerne pĂĄ parkeringspladsen foran Kærhuset pĂĄ Kærvej. Efter parkering bedes i gĂĄ over vejen til hovedbygningen pĂĄ Seminarievej, hvor vi vil stĂĄ klar ved ‘Information’ (indgang ved siden af grĂĄ granittrappe) til at tage imod jer. Hos vores guider vil i fĂĄ tildelt værelse, udleveret evt. sengetøjspakke og yderligere information. PĂĄ afrejsedagen vil der i tidsrummet 10-12 være tid til at pakke, fĂĄ ryddet op og gjort rent pĂĄ værelset, sĂĄ det er klar til de næste gæster. Der er udtjekning kl. 12.

Indkvartering

Familier og børn under 14 ĂĄr vil blive indkvarteret i store værelser i Kærhuset, mens unge fra 14-18 vil blive indkvarteret i ung-afdelingen i Seminariehuset – her vil de dele værelse med andre unge. Som en del af opholdet deltager alle pĂĄ skift aktivt i de daglige praktiske opgaver: sĂĄsom opvask, bagning, madlavning, oprydning, samt rengøring af værelset ved opholdets afslutning.

Kæledyr

Det er ikke tilladt at medbringe kæledyr af nogen art på Ranum Internationale Sommerskole.

Forsikring

Hvis du/i kommer til skade under opholdet på Ranum Internationale Sommerskole, er det din/jeres egen fritids-/ulykkesforsikring, der skal dække diverse udgifter.

Alder

Familie-program: For voksne som er fyldt 18 år ved kursusstart og børn 0-13 år.

Ung-program: For unge som er fyldt 14 år eller har afsluttet det, der er svarende til 7. klasse. Deltagere må ikke være fyldt 18 år ved kursusstart.

CPR-nummer

Vi udbyder kurser i henhold til højskoleloven, hvorfor vi ved tilmelding beder om dit/jeres CPR-nummer. CPR-nummer noteres i ‘Kommentar’ boksen under tilmelding. CPR-nummeret bliver ikke brugt i andre sammenhænge og figurerer ikke pĂĄ nogen offentlig tilgængelig liste. Har du/i ikke dansk CPR-nummer, udfyldes *Kommentar’-boksen med fødselsdato.

Afbud

I tilfælde af afbud gælder følgende regler: Hvis der meldes afbud senest 4 uger inden kursusstart tilbagebetales kursusprisen, dog med undtagelse af administrationsgebyr på 1000 kr. Meldes der afbud senere, tilbagebetales kursusprisen ikke. Ved sygdom o.l. henviser vi til afbestillingsforsikring på højskoleophold, som blandt andet kan tegnes via Europæiske Rejseforsikring.

Ligeledes forbeholder vi os retten til at aflyse, såfremt der er for få tilmeldte 4 uger inden kursusstart. I dette tilfælde tilbagebetales den fulde kursuspris.

Sociale spilleregler

Den første regel pĂĄ Ranum International Sommerskole er, at alle har pligt til at vise hensyn til andre og tage aktiv del i opholdet – dette gælder for deltagere i alle aldre. Derfor lægger vi ogsĂĄ op til at voksne deltagere kan byde ind som arrangører af workshops eller oplæg i løbet af jeres ophold.

Vores udgangspunkt bygger pĂĄ tillid, ĂĄbenhed og ansvarlighed. Det er vigtigt, at du er bekendt med reglerne – og følger dem.

Vi forventer en social adfærd og en ordentlig omgangstone

Vi tolererer ikke mobning, chikane og diskrimination.
Vi tolererer heller ikke trusler, vold, hærværk og tyveri. Overtrædelse af dette vil medføre øjeblikkelig hjemsendelse. Hærværk på skolens bygninger eller inventar medfører desuden erstatningspligt.
Vi behandler hinanden ordentligt og taler pænt til hinanden.

Vi forventer aktiv deltagelse

Alt skemalagt undervisning er obligatorisk. Vi forventer, at I møder op til tiden til de aktiviteter I har valgt – forberedt og klar.

Rygning, alkohol og stoffer er forbudt

Skolen er røgfrit omrĂĄde – indendørs sĂĄvel som udendørs. For voksne deltagere som ryger vil vi henvise til et ryge-omrĂĄde ved ankomst. Vi tolererer ikke stoffer af nogen art. Overtrædelse af denne regel medfører øjeblikkelig hjemsendelse. Alkohol vil for de voksne deltagere kunne nydes i fornuftige mængder efter kl. 21 i cafeen – vi henviser her til at der tages hensyn til evt. indtagelse af alkohol omkring deltagere fra ung-programmet.

 

 

 

Vi ønsker dig en fantastisk sommer

og hĂĄber du vil overveje et fantastisk sommerskole ophold

pĂĄ Ranum Internationale Sommerskole 2016.

Tak for din tid!da_DKDanish