Uge 50: Brobygning, terminspr√łver og julestemning.

Kære læser

Ranum nissen har været på spil ikke alene er alle julekort blevet vendt på hovedet, efterårsferien er flyttet til uge 41 i alle de nye REC kalendere, men den har også slukket lyset på gange og stier, når det skulle tænde osv. Heldigvis har eleverne formået at skabe mere julestemning ved at hygge, og pynte op, samt fylde gode sager i forstanderens julesok. Det er godt der kun er 1 uge til juleferien begynder!

julesok ranumefterskole 2015

Skolen har stortset v√¶ret t√łmt i dagtimerne i denne uge, da alle elever enten har v√¶ret til Brobygningsforl√łb i √Örs, √Ölborg, Fjerritslev eller har siddet til terminspr√łver. Det er en meget m√¶rkelig oplevelse, men heldigvis s√• str√łmmer alle ind i efterskolelivet igen til den sene samling i festsalen. Her har vi b√•de sunget danske, engelske og tyske julesange!

pojpoj terminsprover ranumefterskole 2015

Julekalenderhygge i TV stuerne og på værelserne.

Hver aften er der rå-nisse-julehygge omkring julekalendertid og især for de elever, som kommer fra udlandet og ikke forstår dansk, er det en sjov oplevelse at opleve de andre elevers begejstring. Det smitter og der bliver julet på rigtig mange værelser nu. Midt på ugen gik aftenlærerne i hvert hus en runde på alle værelser og kårede det mest julede værelse, her halvvejs i konkurrencen.

julestemning ranumefterskole 1516

Fremlæggelse af projektopgaver

I denne uge har eleverne p√• 9. √•rgang ogs√• fremlagt deres projektopgaver og der er rigtig mange fine pr√¶sentationer. Eleverne i 10. √•rgang er stadig igang med deres OSO projektfreml√¶ggelser, og der udvises stor kreativitet. En gruppe fremviste bl.a. en model af hvordan man bliver astronaut og demonstrerede det med en raketopstilling. En anden gruppe har fremstillet bacon af guler√łdder, s√• vejleder og censor blev snydt.

saadan bliver man astronaut ranumefterskole 1516

Vælg mellem 19 profilfag РFra Cuba Pioner til Ridning i Island

Den endelige afstemning til 3. periodes profilfag endte med 19 fag: Nu skal forældrene bekræfte elevernes valg inden den 3. januar.

• Alpint Skil√łb og Snowboard
  • Dykning OW og AOW.
  • Wakeboard
  • Dans i Bejing
  • Sejlads
  • Musik i New Orleans
  • Hardball Adventure
  • Cuba Pioner
  • Konditori
  • Cheerleading i Los Angeles
  • Fit for Life – Islandsk Viking Power
  • Fridykning – Malta
  • Pilgrimsrejse til verdens ende, Spanien/ Portugal.
  • Motorsport
  • Fotosafari
  • Guerilla Filmmaking
  • Ridning Island.

Dahal rejser tilbage til Nepal

Vores nepalesiske g√¶stel√¶rer Dahal Mukunda rejser p√• s√łndag tilbage til Nepal efter 2¬Ĺ m√•ned i ranum. Dahal har deltaget som g√¶stel√¶rer i Nepal timerne, og s√• har han hjulpet i bageriet, da hans store dr√łm er at blive bager i Nepal. Vi m√łder Dahal igen i januar, hvor han er med som guide p√• kulturtrekket.

tak for besoget dahal nepal ranumefterskole 1516
Dahal med sin f√łrste maskine til bageri i Nepal.

Juletur til √Ölborg

I denne weekend drager eleverne l√łrdag til √Ölborg for at k√łbe julegaver og opleve julestemningen i midtbyen, senere g√•r turen til shoppingcentrene i sydbyen og s√• skal der om aftenen hygges igennem. Det er den sidste weekend inden den lange juleferie, s√• den skal nydes i f√¶llesskabet.

Den kommende uge

I den kommende uge er der almindelig undervisning i de boglige fag og kulturfagene. Mandag formiddag er der Luciaoptog, tirsdag eftermiddag er der jule-h√łvdingebold mellem alle kontaktgrupperne. Torsdag er der en meget sp√¶ndende workshop for alle elever om eftermiddagen og om aftenen g√•r vi i fakkeloptog til Ranum kirke og holder vores egen julegudstjeneste sammen. Fredag k√•res √•rets julev√¶relse – efter at alle har gjort julerent, og s√• tror vi nok, at Ranum julenissen har lavet en aftale om, at Santa Claus holder et kane-pitstop ved Livstr√¶et i Ranum.

julemand ib 2011
Billede fra 2011, da Santa Ib kom forbi.

Julehjemrejsen sker efter kl. 14.15. Vi tilbyder REC busservice til Hobro og til Viborg, og eleverne melder sig på via Skoleplan.

Med venlig hilsen og rigtig glædelig 3. adventsweekend.

Olav Storm Johannsen