Fantastisk performanceshow og hektisk uge

search for a star ranumefterskole

Kære læser

Performanceforstillingen og det store julemarked blev en forrygende succes, og billederne fra dagen vidner om en flot dag med glade elever og bes√łgende. I denne uge har vi arbejdet meget med at f√• sat rammerne for de n√¶ste uger, hvor eleverne i 10. √•rgang skal p√• brobygning ude af huset. I kulturfagene er planl√¶gningen ved at falde endeligt p√• plads, og eleverne er engageret i at forme deres egne projekter til ekspeditionerne, samt bygge formen op. Vi n√¶rmer os december og alle fjernsyn er indstillet til mega-julekalender-hygge, og overalt p√• skolen spredes julehygge og pynt. Den store julev√¶relsekonkurrence er begyndt!

Performanceforestilling og julemarked.

Vi fyldte huset 3 gange i l√łbet af dagen til forestilling, julemarked, opl√¶g om 21 kulturfagsrejser og opl√¶g valgmulighederne til 3. profilfagsperiode. For√¶ldre, s√łskende og ikke mindst bedste for√¶ldre fik en rigtig god dag med l√¶kker hjemmelavet mad i spisesalen. Julemarkedet samlede mere end 14.000 kr. sammen til vores venskabs skoler i Nepal og i Malaysia.

search for a star ranumefterskole 2

search for a star ranumefterskole 7

search for a star ranumefterskole 3

applause ranumefterskole 201516

Se flere gode billeder på facebook.

Valg til 3. periodes profilfag

Den f√łrste interesseafstemning viste at godt ¬Ĺ delen af de 33 forslag til profilfag i 3. periode umiddelbart vil g√• videre til stemmesedlen. I l√łbet af ugen har elever og l√¶rere fremlagt deres ideer til nye profilfag p√• samlingerne og det er fantastisk at opleve den positive energi det giver, samt se det mod det kr√¶ver at stille sig op foran hele elevflokken og pr√¶sentere sin ide.

I denne uges samlinger har vi ogs√• haft flere elevopl√¶g af science-elever, som bl.a. har fortalt om plastforurening af oceanerne, havstr√łmme og f√łdek√¶der. Et andet opl√¶g var mere holdningsorienteret og satte fokus p√• verdens k√łdproduktion og metangasforurening, og budskabet var en opfordring til at spise mere vegetarisk. Og det er jo roverbevisende, n√•r eleverne viser et billede af en stor han elefant, som er vokset stor og st√¶rk uden k√łd og m√¶lk.

samling ranumefterskole 201516

Forberedelser til kulturrejserne

Der er gang i forberedelserne til de mange ekspeditioner i januar. Rejseplanerne er ved at falde på plads og det er yderst komplekst at sende godt 480 elever og lærere ud på 21 destinationer i hele verden. Godt 70 elever tog i mod tilbuddet om at blive vaccineret af Danske Lægers Vaccinations service.

Nepalholdene var p√• strabadstur i Himmerlands alper Rebild bakker, og aftenmaden var udend√łrs ris og desserten var 10 km mere med fyldt rygs√¶k. F√łlg med i forberedelserne til Kulturrejserne p√• facebook.

hammer bakker ranumefterskole nepal 201516

Fridykkerholdet Filippinerne fik bes√łg af en af verdens bedste fridykkere Jesper Stechmann, som om aftenen holdt et sp√¶ndende foredrag om fridykning, og kunsten at finde den indre ro og f√• succes. Det var st√¶rke budskaber til novemberramte teenagere!

stechmann ranumefterskole 201516

Hverdagen: I Dansk arbejder vi med kortfilm

P√• dansk 10-4 arbejder vi pt med kortfilm. Eleverne har i et par uger vidst, at de skulle medbringe en rekvisit i form af en gris. Grisen skal indg√• i en meddigtningsopgave. I dag har eleverne arbejdet seri√łst med deres storyboards, og senere i forl√łbet skal de visualisere deres ideer i form af en lommefilm. Vi gl√¶der os til at se de f√¶rdige resultater.

hverdagen undervisning ranumefterskole 201516

Tak for de 8000 likes på Facebook!

Sidst i september ramte vi 7000 likes og nu nærmer vi os hastigt de 8000 likes. Det er takket være alle de aktiviteter, oplevelser, gode historier som sker på skolen og naturligvis jer, som liker. Mange tak.

Det betyder faktisk, hvis man skal se det lidt fra et konkurrencesynspunkt, at vi ligger som den anden st√łrste efterskole i DK ud fra Facebook Likes.

8000likes

I den kommende uge & god weekend

Alle elever skal i den kommende uge 49 arbejde uden for deres normale skema. P√• 10. √•rgang er der obligatorisk brobygning og for 9. √•rgang, er der projektskrivning. Alle elever samles igen efter at have v√¶ret spredt p√• forskellige skoler kl. 17.00 til F√¶llessamling og om aftenen er der s√¶rligt fokus p√• at skyde julehyggen godt igang. I den f√łlgende uge 50 er der terminspr√łver og Obligatorisk Selvvalgt Opgave (OSO) for 10. √•rgang. De anderledes uger er med til at bryde decemberm√łrket og samtidig er det en kraftig indgriben i efterskolelivet, som vi desv√¶rre ikke kan komme uden grundet lovgivningen for 10. √•rgang.

I uge 51 er alle elever heldigvis samlet igen og s√• skal der turbo julehygges og f√łlges op p√• Kulturrejserne, samt spilles julevolley, g√•s fakkeloptog og k√•res √Örets julev√¶relse og hus.

I denne weekend drager de fleste elever afsted til deres 2. elevfest, styret af for√¶ldrefestudvalget. Temaet er ikke julefrokost, men “tilbage til b√łrnehaven”, og vi h√•ber, at alle f√•r en rigtig god oplevelse og kommer rimeligt voksne tilbage p√• s√łndag.

first advent 160890 640

Med venlig hilsen og rigtig god 1. advents weekend!

Olav Storm Johannsen