Search for a STAR, Julemarked og Kulturrejser

Kære læser

Performanceugen er en succes! Eleverne er på tværs af kulturfag, årgange, huse osv. involveret at lave et forrygende Performanceshow, et stort julemarked og flere har ageret nisser og gjort Ranum juleklar. Lysene er tændt i vinduerne og træet på toppen af Seminariehuset stråler ud over hele Himmerland. 

Mindehøjtidelighed for ofrene i Paris 

I ugens første samling holdt vi en lille mindeceremoni med et minuts stilhed for ofrene i Paris, efterfulgt af et reflekteret oplæg over terroraktionerne i Paris, inden vi i fællesskab sang Imagine. Det var en bevægende oplevelse at dele stilheden i festsalen og flere elever udtrykte efterfølgende taknemmelighed for denne mulighed for at bearbejde tanker og billeder fra weekendens mange reportager fra Paris. det franskeflag har i denne uge hængt i Festsalen og vi har sendt en hilsen til vores franske venskabsskole i Paris.

Searching for a star – Behind the scenes

Under ledelse af musiklærerne og dramalærerne med Carl Bennison som tovholder, har hele skolen været involveret i at forme et stort Performanceshow. Vi har holdt normal skema med boglig undervisning om formiddagen, og på bare 4 eftermiddage og aftener er det lykkedes at stable en forrygende forestilling på benene. Det foregår på engelsk i kulissen af det første talent show i USA “Search for a Star”. Eleverne har indøvet danse, kor, band, skuespil, teknik og lys, samt arbejdet med makeup og kostymer, og det hele er samlet til et underholdende show i festsalen. Vi glæder os til at vise det til godt 8-900 gæster ved 3 forestillinger i morgen, lørdag. 

Julepynt & kager!

En større gruppe elever har stået for juleudsmykningen af skolen, og de har gjort et imponerende flot stykke arbejde. Spisesalen er pyntet med granguirlander, julehjerter og lys.
Andre elever har været flittige og bagt en masse søde julekager, lavet syltede rødbeder, julemarmelade, samt de mest lækre juletræs flødeboller. Alt det gode er pakket flot ind og bliver solgt på julemarkedet i Multikulturhuset i morgen. 
Indtægterne fra markedet går bl.a. til genopbygningen af vores venskabsskole i Nepal og til en venskabsskole i Malaysia. 

Ideer til 3. profilfagsrejser

I løbet af de sidste 14 dage har elever og lærere udformet mere end 33 forskellige ideer til nye profilfag i den 3. periode for dette skoleår. Ideerne er samlet i et “foreløbigt” Profilfagsmagasin for Periode 3. Der er rigtig mange nye spændende profilfag med alt fra Islandske Power Vikings, Guerilla Filmmaking, Dans i Beijing, Musik i Tenesse til C-programmering og E-sport. Men der er også flere klassikere med som Chearleading, Fodbold, Dykning, Sejlads, Waterperformance og Fotosafari, Skisport, samt Konditori. Profilfagene viser en stor mangfoldighed blandt vores elev og lærergruppe, og udfordringen er nu at få de mange ideer bragt ned til mellem 15-20 nye profilfag. Eleverne har i dag afsluttet den første interesseafstemning og resultatet viser at flere af de nye “smalle” fag må kæmpe om at få samlet elever nok i den næste uge. Vi præsenterer alle ideerne for forældregruppen ved et oplæg i Kultursalen ved Performancedagen, og i løbet af de næste uger gennemføres flere prøveafstemninger, inden eleverne endeligt vælger fag og deres forældre bekræfter valgene inden den 3. januar.

I den kommende uge & god weekend

Det bliver en fantastisk dag i morgen, lørdag, eleverne glæder sig og hele huset summer af liv og spænding. Søndag bliver en stille dag med afslapning, gåture og hygge. Der skal lades op til en ny skoleuge med masser af udfordringer i forberedelsen af de mange kulturfagekspeditioner. Nepalholdene skal på strabadstur til Rebildbakker og Fridykning Filippinerne skal i svømmehallen og træne. Næste fredag afholder forældre- og elevfestudvalget den 2. elevfest, og rigtig mange elever besøger hinanden på kryds og tværs af landet efter festen.   

Med venlig hilsen og rigtig god weekend

Olav Storm Johannsen
Forstanderda_DKDanish