Verdens tilstand, Kulturfag og Rap koncert.

forberedelse nepal ranumefterskole 2015 3

Kære læser

Eleverne p√• Ranum Efterskole College slog rekorden lokalt i indsamling for Dansk Flygtningehj√¶lp i s√łndags. tillykke!

Efter en temmelig bl√¶sende weekend har vi haft en dejlig rolig uge med lunt vejr. Dagene har v√¶ret fyldt af faglig undervisning og masser af forberedelser til kulturfagene. Nogle af ugens h√łjdepunkter har v√¶ret foredrag om Verdens Klima, Rapper show, hjemmebes√łg hos kontaktl√¶rer, PVA show og ny proces med valg af profilfag til 3. periode.

Kulturforedrag, som gav stof til eftertanke

Ugens store kulturforedrag blev afholdt af Klima Ambassaden: fordraget gav et indblik i hvorfor samfundet ser ud som det g√łr og – fokus var i h√łj grad p√• hvad der ikke g√•r s√• godt ifht. klimaet. Det var ikke opl√łftende, og flere elever syntes at det var meget negativt, og det gav stof til eftertanke.

På kanten med Pede B.

pede b koncert ranumefterskole 2015

Rapperen Peder B kickstartede ugen med et fantastisk show “p√• kanten”, af de sproglige nuancer og med masser af energi. Dagen efter afholdt Peder B en eksklusiv workshop for interesserede elever og vi h√•ber nu p√• et rap-vers i den nye Ranum Julesang.

Fokus på flygtninge situationen

I ugens fælles samlinger har vi haft fokus på flygtninge situationen i Europa. Vi har i disse uger en gæstelærer fra asylcentret i Ranum, og hans fortællinger om sin flugt fra Syrien har gjort et stort indtryk på eleverne.

Hjemme hos kontaktlæreren

hjemme hos carsten ranumefterskole 2015 2

Onsdag eftermiddag og aften var de fleste kontaktgrupper p√• bes√łg hjemme hos deres kontaktl√¶rer, hvor de hyggede sig, lavede mad sammen og spillede spil eller s√• film. Flere af kontaktl√¶rerne kommer fra udlandet og bor i mindre v√¶relser p√• skolen og byen, s√• de samledes om en hyggelig eftermiddag med sv√łmmehal, f√¶lles spisning og hygge.

hjemme hos carsten ranumefterskole 2015

Forberedelse til Nepals tynde luft

forberedelse nepal ranumefterskole 2015 2

Kulturfagene Nepal kulturtrek, Nepal venskabsskole og Nepal Himalaya Trek var sammen med Vintersport en tur ude i Urh√łj plantage for at tr√¶ne til de kommende ture. H√łj himmel og efter√•rsfarver er godt for sj√¶len.

forberedelse nepal ranumefterskole 2015

Dykkerundervisning til kulturfagsrejserne

Der er tryk på dykkerundervisningen, som skal forberede eleverne til de kommende rejser. Jo mere erfaring vi får nu, jo bedre forberedt er vi til at nyde livet under vand på rejserne.

dykkerundervisning ranumefterskole 2

Ideerne str√łmmer ind til 3. periodes profilfag

I l√łbet af ugen har vi ogs√• kickstartet ide-fasen til den 3. periodes profilfag. Ideerne str√łmmer ind til forstander kontoret, men desv√¶rre m√• eleverne blive skrevet op til chokolade, da vi i denne m√•ned har “sukkerfri” tema p√• skolen. Nogle af de mange ideer til profilfag i 3. periode er: Sejlads, Ridning, Drama, Fri-dykning, Dykning, X-Adventure, Motorl√¶re m. markr√¶s, C-programmering, E-sport, Mountainbike, Fodbold, Dans i Beijing, Musik i Nashville/NY, Golf, Fit for Life p√• Island, Selvforsvar, French art og design, Fotosafari, Movie-maker osv.

P1 Photo, Video & Article awardshow

best 3photo p1 1516 ranumefterskole 2

I fredags samlingen blev vinderne af den store Photo, Video og Article konkurrence for periode 1 afsl√łret. Det blev et rigtig flot PVA Awardshow med g√¶stedommere og s√¶rdeles flotte indslag. Vinderne af hovedpr√¶mien blev et GoPro 4Hero camera blev – Se hele awardshowet.

3 Bedste foto

Af Henrik Bach – Diving in Egypt

best 3photo p1 1516 ranumefterskole

Bedste foto

Af Emelia √ėstergaard – Sailing in Croatia

best photo p1 1516 ranumefterskole

Best of Best og vinder af et GoPro4 kamera

Rasmus Kleist H√łrlyck S√łrensen & Henrik Holm Bach – A day in Egypt – Diving in Egypt

Bedste video

Frida Tarp H√łngaard – Berlinosaurs – Media in Berlin

I den kommende uge & god weekend

Ideerne er rigtig mange og i den kommende uge laver vi et overblik i et Profifagsmagasin for P3, så stemmes der om hvilke profilfag, som skal stå på den endelige stemmeseddel. Det er en rigtig spændende proces, som både udfordrer eleverne på interesser, mål og særligt sociale relationer, processen skal helst være afsluttet primo december.

I n√¶ste uge har vi Performanceuge med julemarkeds v√¶rksteder, danseworkshops, sang, musik, teater, nissesjov. Det hele kulminerer l√łrdag med en performanceforestilling for elevernes familier kl. 11.-13.-15. desuden er der orienteringsm√łder om de kommende kulturfagsrejser, samt valg til 3. periode.

Vi √łnsker alle en rigtig god forl√¶nget weekend, og gl√¶der os til at se eleverne tilbage mandag efter kl. 18.00 til en uforglemmelig Performanceuge.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend

Olav Storm Johannsen