Brobygning, Projektskrivning, pige- og drengeaften.

Kære læser!
Hele ugen, tidligt om morgenen og 1 minut f√łr tid k√łrte 280 elever p√•10. √•rgang i busser til √Ölborg og √Örs for at komme i den obligatoriske brobygning. Hjemme p√• skolen startede 9. √•rgang dagen sammen med deres projektvejledere og oplevede en helt anden hverdag med kun 120 kammerater i huset. Sidst p√• eftermiddagen blev det store f√¶llesskab genetableret og vi har i l√łbet af ugen haft flere sociale aktiviteter, som har samlet flokken igen.

Tirsdag frokost var der ANTI hverdag, og k√łkkenteamet pr√¶senterede en rigtig flot 3 retters menu for alle ansatte og 9. √•rgang.
https://zimbra.ranumefterskole.dk/service/home/~/?auth=co&loc=da&id=293063&part=2 https://zimbra.ranumefterskole.dk/service/home/~/?auth=co&loc=da&id=293064&part=2

Tirsdag aften var der pigeaften efter spisning, hvor alle piger m√łdtes til hygge og pigesnak over s√łde forfriskninger i spisesalen.

Onsdag aften var det drengenes tur til at holde “drengeaften” og det gik vildt for sig ved spisningen. Alle drengene samledes ved s√łen, t√¶ndte b√•l (det m√• man ikke fandt vi efterf√łlgende ud af), og s√• var der d√łmt K√ėD aften, til sidst var der dessert, som blev serveret i en fantastisk foodfight i lyset fra parkede biler og b√•lene.

Afspil video Se – eller h√łr video fra mandeaftenen.

Torsdag aften tog vi s√• den store f√¶llesreng√łring af bl.a. alle badev√¶relser og det skaber jo ogs√• en form for f√¶llesskab…

Hver aften har der været danseworkshop med Lisa Clark og i denne weekend er der musik og danseweekend. Det munder ud i en forestilling, som afholdes på tirsdag i Festsalen.

Socialt har vi for √•rstiden en meget rolig periode, og selvom der er en del opbrud pga. brobygningen i hverdagen, s√• er der en god energi og et st√¶rkt f√¶llesskab. Vi oplever desv√¶rre ogs√• at m√•tte tr√¶kke en streg i sandet for et par elever, som har brudt skolens regler, og det giver naturligvis nogle rystelser i dele af kammeratskabet. Morgenmotionsturen er for nogle en pr√łvelse pga. m√łrket og kulden, og s√• har vi sat ind med en p√¶dagogisk opsamling, s√• alle oplever at v√¶re en del af denne pligt.

Eleverne i 9. årgang har igennem hele ugen arbejdet selvstændgit og i mindre grupper med Projektskrivning, og lærerne har fungeret som vejledere. Langt de fleste elever har klaret opgaven med stor ansvarlighed og selvstændighed, og de få der ikke har kunnet håndtere de friere rammer, er blevet fulgt tæt, så der også er kommet et produkt ud af ugen.

Eleverne i 10. √•rgang, har v√¶ret p√• Brobygning p√• mange forskellige skoler, og er blevet fulgt undervejs af vores 4 studievejledere. Der er kommet vidt forskellige historier hjem fra bobygningsforl√łbene, og det har v√¶ret sp√¶ndende at h√łre om t√łjdesign, h√•rfarver, manicure, tandpleje etc. fra forl√łbet Krop og stil p√• Tech College. Om konstruktionen af en ub√•d p√• HTX, om design af en ny f√¶llesskabs skabende l√¶skedrik fra HHX i √Örs. L√¶reren var temmelig imponeret af Ranum eleverne og sendte efterf√łlgende dette billede af produktet. Det skal lige siges at jeg har f√•et bekr√¶ftet, at der er tale om 6,4% ALOVE og ikke ALC., hvilket kvalificerer produktet til at blive et sikkert hit!

¬†En gruppe l√¶rere i Global Perspectives har v√¶ret p√• kursus i Amsterdam og har udvekslet erfaringer, samt er blevet tunet til undervisningen frem til for√•rets pr√łver. P√• billedet holder de tre l√¶rere opl√¶g og modtager feedback fra deres kollegaer fra hele verden. Carl Bennison modtager sit certifikat fra lederen af Cambridge GP fagudvalget.

I den kommende uge er der igen almindeligt skema med boglige fag og profilfag. Torsdag eftermiddag afsl√łres vinderne i den store film, foto og artikel konkurrence fra f√łrste periodes profilfagsrejser. Der er store pr√¶mier og ikke mindst rigtigt meget prestige i konkurrencen, og rigtig mange har indsendt deres bidrag. I kan f√łlge med p√• FB p√• dette link.

Onsdag aften er der koncert med Mont Oliver i festsalen kl. 19.30
Bandet har spillet på bl.a. North Site og Roskilde, og nu ogå i Ranum Рstedet i midten!

I den kommende weekend er der IKKE bliveweekend, men alle elever i 10. √•rgang skal v√¶re m√łdt s√łndag kl. 13. hvor 10. klasse skal starte deres OSO-forl√łb.
Alle p√• 9. √•rgang skal v√¶re m√łdt kl. 19.00 til opstart af valg til 3. periode profilfag.

L√łrdag den 22.11 er der juleoppyntning af skolen for weekendeleverne. Og samtidig g√•r starten p√• konkurrencen √Örets julev√¶relse i alle 3 huse. Konkurrencen l√łber helt frem til den store jule-hovedreng√łring den 18.12. Af hensyn til naturen og brandsikkerheden er der nogle enkle regler, som skal f√łlges:

1. Ingen rigtige grantræer, som juletræer ( forestil jer at alle værelser har et grantræ = over 120 træer..) Plast-genbrugs juletræer er helt OK.
2. Kun batteri-lyskæder ( 220Volt er ofte af for dårlig kvalitet og derfor brandfarlige).
3. Levende lys – skal st√• p√• ildfast fad eller tallerken. ( Og de m√• ikke st√• ved gardiner/brandbart materiale, og skal v√¶re slukket i l√łbet af dagen).
4. Pynt er ikke nok for at vinde. Der skal hygges og jules… og aftenl√¶rerne (dommerne) skal fork√¶les med godter, julesange, juleeventyr, samt sm√• overraskelser).
5. Nissehuer må gerne bæres på morgenmotion og i spisesalen, samt i festsalen.

Sidste √•r, fik vi et sj√¶ldent bes√łg, da “Mogens kom forbi” – se link fra TV2Nord. God pyntelyst til alle!

I den forgangne weekend har vi v√¶ret p√• messe i Hj√łrring (billedet √łverst) og den 22.-23. november udstiller vi i Vejlby-Risskov hallen i √Örhus.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend!
Olav Storm