Julenyhedsbrev december 2013

Kære læser!
Vi har haft en forrygende afslutning p√• f√łrste ¬Ĺ √•r, og de sidste 14 dage er fl√łjet afsted, fordi alle har v√¶ret optaget af
mange utallige opgaver og aktiviteter helt frem til Santa Ib √łnskede god jul til alle eleverne.

Onsdag kom studiev√¶rten Mogens fra TV2Nord forbi Ranum Efterskole for at vurdere julestemningen og k√•re det bedste julev√¶relse. Det blev et hyggeligt bes√łg og vinderne fik de tradionelle citronm√•ner, som Mogens deler ud p√• sin vej rundt i landet. Se indslaget her.

Fredag den 13. holdt vi et flot Luciaoptog og traditionen tro bliver
drengene vækket på deres værelser og kan nyde oplevelsen uden at skulle på morgenmotion.

Se video fra Sem.huset her + video fra Kærhuset: Se video her.

L√łrdag og s√łndag fik vi bes√łg af godt 400 for√¶ldre og s√łskende hver dag. De oplevede den flotte Permanceforestilling “Et lys√•r en stjerne”. Forestillingen satte fokus p√• meningen med livet og rammede alverdens forskellige kulturer, ind i en fort√¶lling, som tog udgangspunkt i de mange kulturprofilfag.

Udover forestilling p√• den store scene i festsalen, havde et kor og musikhold arbejdet intenst med at √łve en r√¶kke numre.

Medieholdet stod for at samle information og programmer. De lavede daglige reportager, og samarbejdede med Event holdet. Sammen skabte de en “rejse-oplevelser” fra for√¶ldrene ankom til Velkomsthallen og senere blev fulgt til gaten gennem cafeomr√•det, s√•ledes at alle ankom og var klar samtidig til forestillingen lettede. Se videoer fra Performanceugen: 1,2,3,4

Efter forestillingen blev der serveret kulinariske indtryk fra hele verden, bl.a. k√¶nguru og Fr√łl√•r, samt paelia. Alle elever var en del af Performanceprojektet. En stor gruppe elever stod for et stort julemarked, hvor de bl.a. solgte lysestager lavet af det “livstr√¶”, der v√¶ltede under stormen. Andre solgte hjemmelavede Street T-shirts, og andre have bagt julesm√•kager og lavet bolsjer. S√¶rligt de hjemmelavde vafler var et stort hit.

Markedet gav et pænt overskud til vores venskabsskolesamarbejder. Efter julemarkedet var der orientering for ved elever og lærere fra respektive kulturprofilfag, og dagen sluttede med en fælles orientering om de mange profilfag, som der kan vælges imellem til 3. periode. Det blev en både flot og travl weekend.

Mandag morgen startede terminspr√łverne for 9. √•rgang. Og 10. √•rgang fortsatte med OSO skrivning, om eftermiddagen skiftede eleverne plads og 10. √•rgang kastede sig over dansk stil i Kultursalen.

De internationale klasse holdt ligeledes terminspr√łver i deres Cambridgefag. B√•de elever og l√¶rere har haft en travl uge og alligevel har vi ogs√• haft tid til julehygge.

Om aftenen har der været julekortskrivning, julekonkurrencer, samt fuldt tryk på juleværelseskonkurrencen.

Torsdag eftermiddag var alle f√¶rdige med terminspr√łverne og s√• blev der fl√łjtet op til √•rets store 80√©r H√łvdingebold konkurrence mellem kontaktgrupperne. Det blev en farverig og sjov eftermiddag, som sluttede med et hyggeligt fakkeloptog om aftenen, som markering af at vi nu har v√¶ret sammen i ¬Ĺ delen af vores efterskole√•r. L√¶rerholdet var klar til kamp. Se flere billeder her.

Fredag gjorde eleverne julerent p√• v√¶relserne, og selvom vi havde afsat 2 timer, var det en kamp for de fleste b√•de at f√• alt julepynten ned, pakket og tid til at g√łre rent. Efter et kontaktgruppem√łde gik eleverne samlet til Ranum Kirke og til julegudstjeneste med vores lokale pr√¶st John Vestergaard. Det blev en smuk oplevelse, hvor kirken var fyldt til sidste plads. H√łr koret synge.

Den efterf√łlgende julefrokost med alt tilh√łrende en klassisk julefrokost (minus promiller) skabte stor lykke. Der var i s√¶rdeleshed rift om ris alamanden.

Vi sluttede skole√•ret med en flot samling, hvor der b√•de blev sunget julesange, k√•ret √•rets julev√¶relse (v√¶r.36) og sunget Livstr√¶et, inden alle dansede syngende ud af festsalen og l√łb skolen rundt til “Nu det jul igen..”

Ude p√• torvet samledes alle elever og ved f√¶lles hj√¶lp blev Santa Ib kaldt frem p√• sin kane. Kanen blev trukket af 2 smukke rensdyr efter kanen kom “l√¶rlingen”, som er i l√¶re som rensdyr til n√¶ste √•r.Santa Ib og hans assistent dele julegodter ud til eleverne og √łnskede alle en god og sikker jul!

Fredag aften blev Kærhuset omdannet til en romersk sal med liggende julefrokost for alle ansatte arrangeret af bl.a vores gæstelærere fra Italien og Spanien. Julefreden har sænket sig over Ranum Efterskole og nu brænder kun lysene i juletræet på toppen af Seminariehuset og lyser ud over hele Himmerland.

Der er rigtigt meget at gl√¶de sig til i det nye √•r, hvor vi bl.a. fejrer skolens 10. √•rs f√łdselsdag og √•bner en ny international ungdomsuddannelse, som giver adgang til alverdens universiteter.
Læs mere på http://www.ranumefterskolecollege.com/

Vi √łnsker hermed alle en rigtig god jul og et fantastisk godt nyt√•r!
Pas godt på hinanden!

Med venlig hilsen og rigtig god juleferie!
Olav Storm Johannsen
Forstander.

Den 2.+ 3. januar er Open Day / Åbent Hus for udlændinge og danskere bosat i udlandet, samt andre interesserede i Ranum Efterskole College.

I er ogs√• meget velkomne hvis er I interesserede i at h√łre om almen 9. og 10. klasse p√• Ranum Efterskole den 2.-3.januar.

Vi holder desuden Efterskolernes Aften den 8. januar fra kl. 16.-21.00

Kontoret er lukket til den 2. januar og vi gl√¶der os til at se eleverne igen den 5. januar. Husk at alle elever skal have valgt deres 3. profilfag til den sidste periode og samme aften ses vi igen til endnu et efterskole ¬Ĺ √•r. Se programmet her.

(Nb. Hvis du læste med så langt så klik på julekort billedet med sne, og se hvad mandagsvagtene hygger sig med i juletiden)