Performance, snegrill, Lucia og valg til 3. periode.

Kære læser!

Performanceugen sluttede med en flot r√¶kke forestillinger, julemarked og mange aktiviteter overalt p√• skolen. Og selv om vejret s√łndag var absolut i mod os, s√• n√•ede godt 100 g√¶ster frem til forestillingen. Mandag s√• de lokale skoler den sidste forestilling, og det unge publikum var heldigvis begejstrede da skuespillerne traditionen tro slag manuskriptet og gik p√• s√¶rdeles slap linje de sidste scener. Se flere billeder her.

Mandag eftermiddag holdt vi igen pr√łve valg p√• de nye profilfag, der skal p√• stemmesedlen til 3. periode. Fagene er vist nedenfor og igennem ugen har l√¶rere og elever kommet med yderligere input til det faglige indhold og m√•let for fagene. Ligesom der har v√¶ret arbejdet intenst p√• at afklare ekspeditionsm√•lene. Det er n√¶ste lykkedes op til weekenden, men den endelige valgliste er elektronisk kommer ud p√• mail til alle elever og for√¶ldre inden mandag.

Tirsdag holdet k√łkkenholdet snegrillning, og det var rigtigt flot, men ogs√• temmelig koldt for macho-grilllerne. Samme aften fortalte vores to nepalesiske elever om deres land og liv som unge i Nepal og det var fremragende inspiration og forberedelse til den forest√•ende ekspedition.

Onsdag aften efter at hardball klubben var f√¶rdig kl. 21. holdet vi Master Christmann aften p√• alle v√¶relserne, og eleverne deltog ivrigt i de temaer omkring trivsel og samv√¶r, som blev annonceret over h√łjtalerne. Sigtet er at s√¶tte fokus p√• god v√¶relseskarma og rummelighed i samv√¶ret.

Torsdag morgen gik to hold piger i Lucia optog gennem alle gange og v√¶relser. Det var en smuk og dejlig m√•de at blive v√¶kket p√• og selvom det var hundekoldt, s√• var stemningen h√łj blandt eleverne. Se video og billeder her.

I den kommende uge er der terminspr√łver fra mandag til onsdag for alle. Terminspr√łverne er en vigtig del af standpunkts- og karaktergivningen, s√• det er forventet, at alle m√łder friske og 100 pct. klar op mandag morgen, se link under undervisning.

I lektietiden er der mulighed for at h√łre mere om de mange forslag til profilfag i 3. periode.

Onsdag k√•rer vi √•rets julev√¶relser. L√¶rerne er dommere, og de kan bestikkes med s√łdesager og julesang. Der kommer ogs√• masser af billeder p√• FB og hjemmesiden, s√• I kan ogs√• g√• ind og like, hvis I vil stemme et v√¶relse til FB sejr. Onsdag slutter ogs√• konkurrencen om de 5 RE halsk√¶der – se link. Se om du kan vinde en smuk julegave.
Torsdag efter de sidste pr√łver, har vi store julereng√łring – alt julepynt skal pilles ned. Og efterf√łlgende 80’er h√łvdingebold turnering mellem kontaktgrupperne. Udkl√¶dning er obligatorisk!

Fredag er der juleafslutning med bes√łg i Ranum Kirke til en julegudstjeneste kun for Ranum Efterskole. Efterf√łlgende er der julefrokost, og stor juleafslutning i festsalen, inden vi alle danser rundt om juletr√¶et og tilsidst tager afsked med hinanden og det f√łrste ¬Ĺ √•r i dette skole√•r ved at kramme Livstr√¶et i skoleg√•rden. For√¶ldre, elever og s√łskende er velkommen til komme i kantinen mellem 14-15. hvor der er en forfriskning, samt kaffe og saft p√• kanden. Her vil I ogs√• kunne m√łde kontakt√¶rerne og hilse god jul.

De fleste elever er hjemme denne weekend, efter den lange performance periode og med sig skulle de gerne have Årets julekort til forældrene fra Ranum Efterskole.

Med venlig hilsen og fortsat god weekend!
Olav Storm
forstander