Nyhedsbrev 1.12.12

Kære læser!

S√• er den f√łrste sne faldet og vi har pyntet skolen op til julestemning! Vi har igennem hele ugen haft godt gang i de boglige timer og elever og l√¶rere tuner sig ind op de forest√•ende terminspr√łver i uge 51.

December og juleriet markerer ogs√• afslutningen p√• √•rets h√•rdeste efterskolem√•ned, for som Henrik Nordbrandt skriver, s√• er der 16 m√•neder i et √•r: januar, februar…oktober..november, november, november, november og december.¬†I weekenden gik starten til √•rets julev√¶relse og eleverne har taget udfordringen til sig, s√• der allerede p√• v√¶relserne hygges totalt igennem. I festsalen h√¶nger den store adventskrans, p√• taget af seminariehuset str√•ler hele egnens juletr√¶.

I profilfagene er de sidste forberedelser ifht. flybilletter, visum og vaccinationer ved at være endeligt på plads og Рmåske samtidig med at stikkene, gik det for alvor op for eleverne er der kun er ca. 1 måned til de sidste forberedelser inden vi alle drager ud på den anden profilfagsrejse.

Nicaragua holdet har i dag en event p√• Gabriels Torv i √Ölborg, hvor de fort√¶ller om deres projekt og Verdens Skove. De har gennem ugen arbejdet med at lave skilte og indsamlingskasser i sl√łjd. S√• hvis I er i √Ölborg, s√• kig forbi holdet p√• Gabriels plads, som er klar her fra kl. 10. – 15.00.

Pædagogisk har ugen været præget af, at der var elevfest fredag, igår. Det sydede af festhormoner og enkelte værelser forstyrrede med natterend natten til fredag. Det tager vi en snak med eleverne om mandag og når tilliden er brudt,så strammer vi op med flere nattespot. Ligesom vi har en særlig opmærksomhed omkring et rygte om at der skulle være et euforiserende stof på skolen. Heldigvis oplever vi et fantastisk stærkt elevhold, som også er indstillet overfor at tackle udfordringerne i åbenhed og stå sammen om bl.a. at holde skolen stoffri!

I den kommende uge er der Performanceuge, og i weekenden er der bliveweekend. Hele skolen er på kryds og tværs optaget af kreative opgaver og samarbejds-former, som dels udfordrer og styrker eleverne i deres projekt- og kreative evner, samt ryster elever og lærere grundigt sammen forud for profilfagsekspeditionerne i januar.

Performancestykket er ogs√• √•rets kreative h√łjdepunkt. Tilslutningen til skuespilgruppen har v√¶ret helt overv√¶ldende og derfor blev der mandag gennemf√łrt individuelle samtaler med alle interesserede, s√• rollerne kunne fordeles. De, der ikke fik en rolle i skuespilgruppen, som b√¶rer den rammefort√¶lling profilfagene indg√•r i, er med i profilfagenes eget del af den store performance forestilling.

Alle er velkomne til at se forestillingen, og vi h√•ber, at for√¶ldre og familie til eleverne p√• de respektive profilfag kommer den dag, hvor der ogs√• er profilfagsorientering. Der vil v√¶re rigtig mange aktiviteter p√• hele skolen og mulighed for at m√łde b√•de l√¶rere og ungguider, som deltager p√• kulturprofilfagsrejserne.

Ranum Efterskole udstiller p√• julemarkedet i √Ölborg. Norden har gennem ugen forberedt sig p√• at lave en aktivitetsudstilling, hvor de dels pr√¶senterer deres kulturfag, livet p√• efterskolen og laver konkurrencer, samt s√¶lger diverse hjemmelavede ting til fordel for kulturprofilfagenes aktiviteter i bl.a. Nepal, Indien, Ghana, Nicaragua, Miami mv. KOM OG BES√ėG OS – vi er p√• julemarkedet hver dag fra mandag til s√łndag fra kl. 14 – og til lukketid. Vi serverer forfriskninger og skaber efterskolejulehygge i byen!

Vi gl√¶der os til en rigtig dejlig decemberm√•ned og til at se s√• mange af jer som muligt p√• l√łrdag eller s√łndag til Performanceforestillingen. Tilmelding p√• hjemmesiden – klik her!

Med venlig hilsen og rigtig god weekend!

Olav Storm
forstander.