Nyhedsbrev 16.3.2012.

Kære læser!
For√•ret er sat ind og udelivet for alvor kickstartet med de lyse eftermiddags- og aftentimer. Der bliver spillet rockby p√• banen og skatet rundt om hele skolen. I hardballhallen er der stadig gang i godt 40 elever, og i idr√¶tstimerne er tr√¶ningen til det store Sildel√łb i Nibe startet s√• sm√•t. M√•let er at godt 250 elever og ansatte l√łber med og sikrer at RE igen tager pr√¶mien for fleste deltagere fra samme sted. Bryllupsweekenden blev en k√¶mpe succes. Der var b√•de polterabend for henholdsvis piger og drenge fredag aften, og l√łrdag stod vielsen i en flot pyntet festsal, hvor den efterf√łlgende gallamiddag med 3 retters menu og en¬† fantastisk flot bryllupskage, vil g√• over i RE-historien. Se filmen p√• http://www.facebook.com/ranumefterskole – scroll lidt ned…

De mange forskellige profilfag blomster ogs√• – og sp√¶ndingen i forberedelserne til de forest√•ende ekspeditioner stiger st√łt. I det nye profilfag cheerleading har vi hyret to sp√¶ndende og dygtige g√¶stel√¶rere, som ogs√• deltager i ekspeditionen til LA. I drama har vi ogs√• hyret en professionel instrukt√łr og holdet har nu planlagt en ekspedition til London. Holdene i sejlads og dykning sidder fordybet i s√łkort og teorib√łger de n√¶ste uger inden de teoretiske og praktiske pr√łver.
I Streetperformance er eleverne ved at v√¶re f√¶rdige med deres smukt dekorerede longboards og skateboards. Og der arbejdes ligeledes p√• at etablere en mobil parkourbane til opvisning p√• ekspeditioner rundt i landet. I dans og musik er forberedelserne til New York rejsen ogs√• ved at v√¶re p√• plads, og programmet vil overg√• alt fra de tidligere √•r i intensitet. Gastronomiholdet og rideholdet har sl√•et sig sammen og s√¶tter kursen mod det kulinariske sydlandske k√łkken i Spanien og en spanske rideskole.
De fleste profilfagshold har sendt Profilfags- og rejseinfo-brev ud og i den forbindelse er det vigtigt, at I forældre / elever er opmærksomme på at skolen har fået ændret kontonummeret til indbetaling af egenbetalingen på rejsen.
Det nye nummer er Spks. Himmerland reg. 9202 konto 0000138622. Termin for betaling er for de sidste rejser 1. april.

I den forgangne uge har der v√¶ret travlt i alle de boglige fag. Alle elever har f√•et deres OSO- og Projektopgave udtalelser og karakterer. Tirsdag aften spillede Hannah en helt forrygende dejlig stille koncert p√• Imaginationloftet, hvor eleverne fl√łd ind i et nyt og sp√¶ndende musisk univers. Torsdag aften afholdt vi for f√łrste gang en Velg√łrenhedsmiddag i Ranum Efterskoles Nepal venskabsforening og med sm√• 60 g√¶ster til spisning og efterf√łlgende foredrag om rejserne til Nepal, Indien og Ghana, s√• m√• det betegnes som en rigtig flot succes. Overskuddet fra arrangementet g√•r ubesk√•ret til venskabsskolen i Nepal. Efter forestillingen var der en kort generalforsamling i foreningen og der blev annonceret en ny gensynsrejse til juli. Interesserede elever og for√¶ldre kan maile til undertegnede og f√• tilsendt yderligere information.
I dag fredag er godt 200 elever ved at varme op til deres 4. elevfest uden for skolen og godt 25 for√¶ldre deltager for at sikre en god fest. Vi er opm√¶rksomme p√• at flere forbinder Ranum Efterskole med disse fester, men det er alts√• private fester uden for skolens regi, og alligevel vil vi gerne tilbyde at eleverne spiser og k√łrer samlet fra skolen, s√• aftenen begynder godt og sikkert. Temaet er UV-party og jeg t√¶nker, at eleverne stadig er selvlysende p√• mandag. Hvis for√¶ldre eller andre har sp√łrgsm√•l til festen og det frivillige for√¶ldrer√•d er det en god ide at skrive p√• fr@ranumefterskole.dk.

P√¶dagogisk har det som n√¶vnt i indledningen v√¶ret en rigtig for√•rsuge, og selvom det ikke er helt sommer endnu, s√• m√¶rker vi, at eleverne tr√¶kker ud om aftenen. Vi har ogs√• opdaget, at en mindre gruppe har stadig problemer med, at de tr√¶kker sig v√¶k og vi har en formodning om, at det er til smugrygning. Vi f√łlger t√¶t op og p√• dette tidspunkt af √•ret, hvor de faste regler og rammer er erfaret af flere, s√• forventer vi at frihedsboblerne i for√•ret ikke g√•r op i r√łg – s√• eleven ryger hjem.. ūüôā
Natten til tirsdag eller tirsdag formiddag blev vi udsat for et tyveri af en taske med kameraer og videokameraer til en betydelig v√¶rdi. Vi har for f√łrste gang i flere skole√•r bedt alle elever om at g√• til deres v√¶relse og derefter v√¶ret HELE skolen og alle v√¶relser igennem – uden at finde kameraerne. Det er bare tr√¶ls og da der desv√¶rre har v√¶ret problemer med listetyve p√• flere skoler s√• har vi overgivet sagen til politiet.

Skoleåret er nu 3/4 henne og der er nogle vigtige ændringer i årskalenderen. Den nye årskalender findes under fanen undervisning, og det er vigtigt at notere, at der IKKE er Forældre dag den 30.3. Den er flyttet til weekenden den 11.-13. maj.
Åbent Hus er også flyttet til den 13.maj, hvor vi er gået sammen med alle de andre himmerlandske efterskoler om at holde åbent hus.

I den kommende uge er der f√łrst opsamling p√• interview med nye elever s√łndag formiddag og eftermiddag. Kl. 14 er der rundvisning for kommende elever og opl√¶g om skolen v√¶rdigrundlag og profil.
Mandag til onsdag er der profilfag og torsdag skal alle elever se Ranum Skoles √•rlige musikal og dramaforestilling. Gastronomiholdet drager p√• en meget velfortjent ekskursion til Foodfaire messen i Herning, sammen med skolens k√łkkenansatte. Torsdag eftermiddag er der desuden kontaktgruppedag og tid til at reflektere over de sidste oplevelser og tid til at gl√¶de sig. I den f√łlgende weekend er der “dykker weekend” hvor alle dykkerne skal til bassinpr√łver i sv√łmmehallen.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend

Olav Storm