10. klasse

Et forl√łb i 10. klasse p√• Ranum er meget mere end et skole√•r. Du kan v√¶lge at designe dit helt eget faglige forl√łb med danske og internationale fag, samt sp√¶ndende valgfag, som udvikler dig personligt.

10+ er gymnasieforberedende og m√•lrettet b√•de erhvervs og gymnasiale uddannelser f.eks.: STX, HHX, HTX og EUX. P√• 10+ kan du sammens√¶tte netop dit skema med mange forskellige valgfagskombinationer. Fagene dansk, engelsk, matematik og idr√¶t er obligatoriske, men du f√•r herudover 3 valgfag – deraf navnet ‚Äú+‚ÄĚ. Du kan ogs√• supplere med profilvalgfag som f.eks. Green Fingers, eSport Pro og Inter Culture Class.

10IG er for dig, som har lyst til at pr√łve det engelske internationale Cambridge IGCSE undervisningsforl√łb og evt. vil p√• et IB Gymnasium.

Fag i 10. klasse

I grafikken her kan du se, hvilke valgmuligheder du har i de forskellige 9. klasser, vi har på Ranum.

10. klasse valg af fag

Specielt om 10. klasse

10+ er m√•lrettet b√•de de erhvervs- og gymnasiale ungdomsuddannelser f.eks: STX, HHX, HTX og EUX. Undervisningen er niveaudelt i de obligatoriske fag dansk, engelsk, matematik og idr√¶t. Ved siden af disse fag kan eleverne sammens√¶tte deres eget skema af en lang r√¶kke valgfag. Det er ogs√• muligt at v√¶lge et tematisk valgfagsforl√łb i Green Fingers, eSport Pro og Inter Culture Class. 10+ elever kan ogs√• v√¶lge at have internationalt IG engelsk, samt flere internationale valgfag (IGCSE). 10IG er prim√¶rt gymnasieforberedende og m√•lrettet f.eks.: STX, HHX, HTX, EUX, Pre-IB, IB og internationale skoler. 10IG undervises p√• engelsk efter Cambridge IGCSE pensum.

Danskundervisningen er niveaudelt efter elevens foruds√¶tninger. Vi tilbyder dansk som 2. sprog og et s√¶rligt program for danske expat elever. Skole√•ret afsluttes med FP10 i dansk, engelsk og matematik. Det er ogs√• muligt at afslutte de √łvrige FP10 fag med folkeskolens 10. klasses afgangspr√łve. Elever p√• 10IG afslutter b√•de danske og internationale IGCSE eksamener. Elever i 10+ og 10IG skal i brobygning og lave OSO (Obligatorisk Selvvalgt Opgave).

Der tages forbehold for oprettelse af fag og valgfag, såfremt der ikke er tilstrækkelig tilslutning.

en_GBEnglish de_DEGerman da_DKDanish