9. klasse pÄ Ranum

PÄ Ranum giver 9. klasse ny energi, modenhed og indsigt i verden. Undervisningen er niveaudelt efter dine faglige og personlige fÊrdigheder, sÄ du fÄr optimale udviklingsmuligheder.

9X er gymnasieforberedende og mÄlrettet bÄde erhvervs og gymnasiale uddannelser f.eks.: STX, HHX, HTX og EUX.

9FLEX Det er muligt at kombinere det danske og internationale forlÞb bÄde i 9. og 10. klasse. SÄledes kan en elev i dansk 9. klasse vÊlge f.eks. engelsk og tysk. Ligeledes kan elever fra internationalt forlÞb vÊlge at have eksempelvis naturfag eller matematik pÄ dansk.

9IG er for dig, som har lyst til at prÞve det engelske internationale Cambridge IGCSE undervisningsforlÞb og evt. vil pÄ et IB Gymnasium.

Fag i 9. klasse

I grafikken her kan du se, hvilke valgmuligheder du har i de forskellige 9. klasser, vi har pÄ Ranum

9. klasse valg af fag

Specielt om 9. klasse

Undervisningen er niveaudelt og mÄlrettet bÄde erhvervs og gymnasiale uddannelser f.eks.: STX, HHX, HTX og EUX. 9X undervises pÄ dansk i alle obligatoriske fag efter fagmÄlene for den danske folkeskole og afslutter med FP9 eksamen. 9IG FLEX og 9IG undervises pÄ engelsk i bÄde det danske og Cambridge IGCSE pensum. IG eleverne afslutter bÄde med FP9 og internationale IGCSE eksamener. Vi tilbyder IG engelsk pÄ internationalt niveau (IGCSE) til alle 9X elever.

Der undervises 30 lektioner pr. uge i boglige fag og 6 lektioner pr. uge i valgfag og profilfag. Alle elever i 9. klasse skal lave en projektopgave.