Nyhedsbrev 7. oktober 2011

Kære læser!
Efter en fantastisk sommerlig weekend, hvor de Thailandske elever ankom l√łrdag, og hvor godt 300 gamle elever hensatte os til de tidligere √•r, s√• blev det en lidt r√• og bl√¶sende uge. Vores Thailandske g√¶ster fik fundet vintert√łjet frem og oplevede at vejret skifter meget i Danmark. I ugens l√łb er det blev ladet godt og grundigt op til de mange profilfagsekspeditioner. I f√¶llessamlingen har vi sat fokus p√• hvorledes fremmede oplever vores danske kultur, i relation til vores g√¶steelever, og vi har talt om det at v√¶re ambassad√łrer for hinanden, skolen og vores land, n√•r vi rejser ud i verden. Temaer, der er helt afg√łrende at reflektere over ifht. at l√łfte profilfagsrejserne fra lejrskoleniveauet. Dykkerne er draget afsted til Tyrkiet, hvorde afslutter deres Padi-OW forl√łb. Og l√łrdag¬†rejser Ranum Internationale Klasser p√• skoleophold p√• Yale University College i Wales. Sejlerne flyver til¬†Nice og sejler fra Toulon i Frankrig.¬†Adventureholdet rejser sammen med Ridepigerne til Tjekkiet. De thailandske g√¶steelever rejser med Gastronomi til K√łbenhavn. Og endelig indtager Imaginationholdene i Medie, Design, Dans og Musik Berlin.

Der har v√¶ret rigtig mange og sp√¶ndende forberedelser til n√¶ste uge: Danserne lavede en rigtig flot optr√¶den, hvor tid, moment og bev√¶gelse fl√łd sammen til en glidende performanceoplevelse, fordi danserne en for en rejste sig fra salen og blev en del af den f√¶lles optr√¶den. Adventure var p√• den sidste forberedelsestur og blev h√¶rdet med b√•de regn og st√¶rk bl√¶st. Sejlerholdet k√¶ntrede en stortris for at teste om den var synkefri, s√•dan som S√łfartsstyrelsen havde angivet. Heldigvis sank b√•den ikke selv om den var fyldt med vand og 4 meget levende elever. Den store kapsejladsb√•d, Matcher 37, kom ogs√• p√• vandet og desv√¶rre var den temmelig begroet, s√• det forklarer hvorfor vi ikke kom f√łrst over stregen p√• de sidste kapsejladser i efter√•ret ūüėČ
De thailandske elever har arbejdet med engelsk sprog, dansk kultur og forberedt deres bes√łg i K√łbenhavn. RIC klasserne har lavet en flot pr√¶sentation af efterskolelivet og sig selv til deres v√¶rtsfamilier i Wales.

I undervisningen er der blevet trukket spor mellem profilfagsrejsemålene og den faglige undervisning, særligt på naturfagssiden. Ligeledes har vi lagt an til at starte op efter efterårsferien og selvom der nu går 2 uger, så vil samværet og input fra rejserne fylde rigtigt godt i både den faglige og personlige rygsæk.
P√¶dagogisk blev det en uge, hvor vi for f√łrste gang for alvor m√•tte s√¶tte fokus p√• de gener, som smugrygning giver i f√¶llesskabet, og betydning af mistet tillid. Men efter nogle gode samtaler og en personlig aftale med 3 elever, s√• ser vi frem til et godt samarbejde. Det er ladet ganske godt op p√• den sociale side til de forest√•ende rejser, og det er fantastisk at m√¶rke den gensidgie hj√¶lpsomhed der har pr√¶get forberedelserne mellem b√•de eleverne og elever og l√¶rere i mellem. Det er super dejligt og bekr√¶ftigende for alle! Mandag aften var der pigeaften i K√¶rhuset og der¬†blev hygget¬†rigtig meget og lavet en f√¶lles aftale om at give plads til hinanden og s√¶tte egne behov til side for andre, samt st√łtte hinanden p√• tv√¶rs. Det er et godt udgangspunkt for dialog i evt. senere konflikter.
  

Valget til den 2. profilfagsperiode er afsluttet og resultatet er overv√¶ldende. Eleverne vil ud i verden og langt v√¶k! Vi tager det som en udfordring og finder plads til godt 75 elever p√• Nepal ekspeditionen i 3 mindre rejsegrupper, godt 30 til Indien og godt 20 til Ghana, samt ca. 45 til Miami, USA. Norden med b√•de alpin og landrend bliver p√• godt 55 elever og Europaholdet ser ud til kun at blive ca. 6 elever, hvilket nok bliver den st√łrste udfordring logistisk og ressourcem√¶ssigt. Vi gl√¶der os over den store entusiasme og som Anders Dahl, der er g√¶stel√¶rer p√• Indien ekspeditionen, fortalte s√• er det ingen sag at vaske en elefant, man skal bare starte fra den ene ende og blive ved.. til den anden! I den kommende uge er billetterne til fly og tog bestilt og dermed er den st√łrste udfordring p√• plads. Desv√¶rre betyder det ogs√•, at det ikke er muligt / meget vanskeligt / dyrt¬†med omvalg. Vi har alle sat os store m√•l og udfordringer – og det bliver en fantastisk sp√¶ndende periode frem til uge 2 og 3 i januar. Temaet er Verdensborger og Globalisering, og det m√• man sige, at vi tager sigte efter for alvor!
I uge 43 kommer der mere information om vaccinationer og profilfagsrejserne, og der er tid nok til at nå det hele!

I den kommende uge er der som skrevet fuld gang i alle elever og stort set alle ansatte på profilfagsrejserne. Hjemme er Ib ansvarlig for kommunikation og videreformidling af rejseindtryk, sammen med Rasmus i IT. Vi bruger desuden de to uger til at installere fjernvarme i Seminariehuset, samt lave en række mindre ombygningsprojekter. På kontoret er Jette og Karen, så der vil også være åbent til ca. 15. hver dag. I efterårsferien er skolen lukket og kontoret svarer kun ved akutte problemstillinger.

F√łlg med her p√• Nyhedssiden og find informationer om profilfagsrejserne i den f√łlgende uge p√• Rejser – Rejseinfo.

Rigtig god uge og weekend til alle!

Med venlig hilsen
Olav Storm
forstander

 

NB. Forældrerådet og Elevfestudvalget har sendt en tilmeldingsseddel til elevfest (uden for skoleregi) med eleverne hjem. Festen afholdes den 11.11.2011 og der savnes stadig frivillige forældre.en_GBEnglish