Flot kulturfagsdag og indvielse af nyt k√łkken

Dear reader

peru ranumefterskole 2016 taken by friendlyrandomguy
Photo taken by that friendly random guy at Machu Picchu.

Pr√¶sentation af kulturfagsrejserne i s√łndags markerede afslutningen p√• 3 m√•neders forberedelser, ca. 2 ugers rejse og 3 ugers efterbearbejdning med temaet kultur og internationalisering. Eleverne pr√¶senterede med opl√¶g, film og workshops deres egne oplevelser for mere end 950 for√¶ldre, s√łskende og bedstefor√¶ldre.

Nye tirsdagsfag og profilfag godt igang

I denne uge er vi startet op med de nye profilfag og tirsdagsfag, eleverne har f√•et nye skemaet og det er g√•et godt, selvom kompleksiteten er meget h√łj med 400+ individuelle skemaer.

De nye tirsdagsfag er:

Klatring, Perlev√¶rksted, Jagttegns tr√¶ning, Keramik, Pigeboksning, Sejladsteori, Wakeboard r√łnbjerg, Ridning, Rullehockey, Hardball, badminton, Crossfit, Halvmarathon, Aftryk festival, Dans, Film, Fodbold, Din fort√¶lling og Duke of Edinburgh.

Herunder ses keramik med underviser Ilka G. og en elev.

keramik ranumefterskole feb 2016 

Indvielse af det nye k√łkken i Seminariehuset.

Torsdag formiddag i pausen indviede vi det nye produktionsk√łkken i Seminariehuset med kransekage, sekt (alkoholfri) og taler. Det nye k√łkken giver medarbejdere og elever meget bedre arbejdsvilk√•r og mulighed for at tilberede flere r√•varer fra lokale producenter. Den helt store nyhed er en tunnel-opvaskemaskine, som sparer k√łkkenholdet for flere timers opvask.

Vi har desuden f√•et nye og mere energirigtige k√łl-/frostlokaler, samt et optimeret og b√¶redygtigt system til affaldsh√•ndtering. Det nye k√łkken er lyst og indbydende og hele ombygningen tog kun 2 m√•neder hen over julen og rejseperioden.

aabning nyt koekken ranumefterskole 12feb16

aabning nyt koekken ranumefterskole 12feb16 2

aabning nyt koekken ranumefterskole 12feb16 3

Indvielse af ny indrettet personalestue.

personalestue ranumefterskole

Det gamle l√¶rerv√¶relse har l√¶nge tr√¶ngt til en renovering, og st√•r nu rigtigt flot med l√¶nestole, sofagrupper, arbejdscafe og m√łdebord. I REC √•nd er lokalet nu ikke l√¶ngere et l√¶rerrum, men en personalestue for alle faggrupper, hvilket blev markeret ved indvielsen. Thomas Bjerg blev desuden fejret, da han for 10 √•r siden blev ansat som l√¶rer p√• Ranum.

Elevkoncert til ære for David Bowie.

david bowie ranumefterskole 2016

Til f√¶llessamlingen onsdag opf√łrte 2 elever i samarbejde med Carl en lille mindekoncert med numre af David Bowie.

Fælles pædagogisk fodslag.

I f√¶llessamlingerne og i kontaktgruppetiden har vi i denne uge debatteret skolens regler og rammer ifht. de regelbrud vi oplevede i forrige uge. Der er god forst√•else for den p√¶dagogiske praksis, og opbakning til at vi ikke k√łrer 0-tolerance p√• alle regler, men arbejder med individuelle og dialogbaserede l√łsninger, som bringer den uheldige p√• sporet istedet af sporet. Det er godt at f√• motioneret de f√¶lles regler her halvvejs i skole√•ret, og vi h√•ber, at dialogen vil bringe eleverne t√¶ttere sammen om det f√¶lles m√•l, at alle n√•r frem til sommerferien.

Super Bowl med masser af hygge

Med Hotdogs, cherry-coke og rigelige m√¶ngder popcorn var der i sandhed lagt op til et hyggebrag til dette √•rs halvtredsindstyvende (50) superbowl. Til stor tilfredshed for Viceforstander, Joakim Philipsen; vandt Broncos en sikker sejr.

superbowl broncos ranum efterskole 2016

I den kommende uge

..er der et lidt anderledes skema med flere fagdage, hvor elever og l√¶rere kan fordybe sig i enkelte fag og danne et overblik frem mod sommerens pr√łver. Tirsdag kommer trafik informant Rene Holtebo Merrild og fort√¶ller om sin egen ulykke og hvordan det p√•virkede hans liv. han har v√¶ret p√• Ranum tidligere og s√¶tter altid mange tanker igang. Fredag formiddag har vi inviteret sexologen Joan √ėrting til at fort√¶lle om k√¶rlighed, sex og sundhed, og det vil helt sikkert ogs√• skabe genklang i elev- og personalegruppen.

rene trafikinformant ranumefterskole 2015

Vennedage i uge 7 og 8.

Onsdag til torsdag har eleverne mulighed for at invitere deres venner, som har vinterferie i uge 7 p√• bes√łg p√• Ranum. Vi har sammensat et fedt efterskoleprogram, og forventer at de bliver dybt misundelige. I uge 8 gentager vi forl√łbet for de venner, der har vinterferie i denne uge. P√• Ranum har vi ikke vinterferie, fordi alle eleverne kommer fra forskellige dele af landet og fra udlandet. Efterskole√•ret er i forvejen alt for kort.

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen!

Olav Storm Johannsen

Olav Storm Johannsen
Principalen_GBEnglish