Sidste Nyhedsbrev 2012-13

Billede

Kære læser!
Skole√•ret 2012-13 er afsluttet. Vi havde en forrygende outro-uge, som udm√¶rket beskriver skole√•ret 2012-13. Fuld fart frem, fantastiske elever, fremragende hum√łr, fantasifulde indslag i en festlig afslutning.

De sidste pr√łver blev afviklet tirsdag og derefter sydede kontoret af aktivitet for at f√• tastet alle karakterer ind og samlet alle udtalelser og beviser for eleverne til deres afgangsmappe. Mere end 3000 stykker papir er skrevet under og udleveret til eleverne. Og hvert et bevis er erhvervet med anerkendelse og respekt! √Örets pr√łveperiode forl√łb over alt forventning og vi kan konstatere, at eleverne igen har klaret b√•de at leve et efterskole√•r fuldt ud og samtidig pr√¶stere til afgangspr√łverne.

De sidste dage blev brugt p√• f√¶llesskab og hygge, samt afslutning i kontaktgrupperne, p√• v√¶relserne og ikke mindst med f√¶lles udfordringer. Tirsdag havde vi arrangeret en pr√łvetr√¶ning med en g√¶stel√¶rer i Amerikansk Fodbold, og der blev virkelig g√•et til den p√• gr√łnsv√¶ren. M√•ske burde personalet have taget det som en advarsel, men det kom alligevel som et chok for mange, at eleverne onsdag eftermiddag vandt 7-5 over personalets fantastiske og unikke √•rlige fodboldhold. Se billeder her.

Torsdag gik turen til Liv√ł, Limfjordens smukke perle. Bl√¶sten gik let hen over fjorden og vi undgik de v√¶rste regnbyger. Eleverne n√łd den dejlige natur og kom √łen rundt p√• et Liv√ł-l√łb. Se billeder fra Liv√ł her.

I l√łbet af fredagen fik alle rengjort deres v√¶relser, og i l√łbet af eftermiddagen forberedte alle sig til den store Gallamiddag. Middagen bestod af en 3 retters menu og underholdning i form af sange og taler. G√¶stel√¶rer i kampsport Rene Nielsen overrakte √•rets fighter pokaler. Efter middagen samledes alle i Multihallen for at danse lancier. Og eleverne viste fremragende takter!
Se billeder og film fra dansen her.

Det store Award-show i festsalen viste at l√¶rerne, p√• trods af den tabte √¶re i fodboldkampen, kunne give eleverne baghjul i underholdningen, se en piratvideo med elendig lyd kvalitet her ūüėČ
Den sidste nat var der ikke mange der fik sovet, og natten igennem var der en fantastisk stemning i K√¶rhusets spisesal og omkring b√•let i Sydhaven. Eleverne skrev mindeb√łger, snakkede √•rets oplevelser igennem og kneb en t√•re – eller rigtig mange t√•rer til den lyse morgen.

L√łrdag morgen, pakkede for√¶ldrene biler og kort efter samledes alle i Multikultursalen til den sidste afsluttende dimission.
Foruden taler med formaninger til eleverne om at holde minderne og f√¶llesskabet t√¶t til hjertet, s√• blev der ogs√• givet en r√¶kke anerkendelser til flere elever. √Örets kammerat, valgt af elever og l√¶rere, blev Frederik Hessellund S√łg√•rd, og han fik overrakt et diplom og en h√¶dersbevisning fra Rotary i L√łgst√łr. √Örets h√łjeste gennemsnit – det h√łjest mulige, gik til Inge Marie Meisner S√łrensen i 10. klasse og Katrine Schou Jensen i 9. klasse. Merle Carstensen fra Tyskland opn√•ede anerkendelsen for bedste udenlandske elevpr√¶station. Jonas Henriksen opn√•ede anerkendelse fra personalet for at have udviklet sig markant i sit ophold. Der var ikke et √łje t√łrt, da vi sluttede af med RE Efterskolesangen og eleverne fik overrakt deres afgangsbeviser af viceforstander Ib Christensen og l√¶rerne. Efter fotografering gik for√¶ldrene til frokost og de m√•tte sande at det tager laaang tid at sige farvel efter et helt efterskole√•r og is√¶r til 285 venner. De sidste k√łrte f√łrst fra skolen ved 15 tiden, men det g√•r alligevel ikke helt op for hverken personale eller elever, at det er uigenkaldeligt slut f√łr efter ferien, n√•r vi ikke skal m√łdes igen.

Den f√łrste uge af af sommerferien er ved at v√¶re g√•et. Godt 200 elever fra RE12-13 og en hel del fra RE10-11 fester sammen p√• Nibe festivalen, og som noget helt nyt har Ranum Efterskoles Venner i samarbejde med for√¶ldre fra √•rg. 12-13 sat et REV f√¶llestelt op p√• campingomr√•det. Skolen har leveret en morgenmad VIP-pakke og for√¶ldrene er med til p√• skift at sikre at ogs√• denne afslutning p√• √•ret bliver s√• tryg og god som mulig. Herfra skal der lyde et STORT TAK til alle jer der yder en frivillig indsats for, at de unge kan have en sikker festival.

Nu er skole√•ret slut og vi forbereder os til det kommende. Det er stadig meget uvirkeligt, men om kun 4 uger m√łdes 300 unge og 20 g√¶steelever til endnu et unikt og udfordrende efterskole√•r. I sommerferien er skolen udlejet til et Europaen Summer Summit for frivillige i hele Europa og verden, som arbejder med kulturudveksling og unge. Vi forventer mere end 220 unge fra mere end 28 lande, s√• vi kan roligt konstatere at i 2013 kom verden for alvor til Ranum.

Hvis I savner sp√¶nding og inspiration kan I f√łlge k√łkkenchef Lars Jeppesens kamp for at sejle Danmark Rundt i havkajak og vinde de hvid-r√łde b√•nd. Indtil videre er den kritiske passage over vadehavet vel overst√•et og med op til 50 km om dagen ser det ud til at den danske version af Tour de France vil lykkes.

Skolens kontor er lukket i ugerne 28-30. Vi tager telefonen og svarer mails i det omfang ferien tillader det ūüôā

Med venlig hilsen og rigtig god sommer !

Olav Storm Johannsen
forstander
Ranum Efterskole

 en_GBEnglish