Peru

Kategori
Kulturfag

Peru – Community Development

 

På rejsen vil I opleve Peru, inkl. det sagnomspundne Machu Picchu, bygget af inkaerne, men I vil også selv få mulighed for at komme med gode idéer til steder, som I mener bør opleves på rejsen.

 

Undervisning

På Ranum Efterskole College arbejder vi med FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, og kulturfaget Community Development bevæger sig ind over flere forskellige mål. ’Afskaf fattigdom’ og ’stop sult’ er de to dominerende verdensmål, som sætter rammerne for faget, men også ’bæredygtige byer og lokalsamfund’ samt ’partnerskab for handling’ indgår i fagets udformning og mål.

 

Rejsen

Rejsen går til Cusco, Peru, hvor vi vil bo de første par dage i byen for at vænne os til højden 3300m. 

Herefter vil vi rejse ud til et lille lokalsamfund, Niahualla, som ligger i 3000 meters højde – nogle få timer uden for Cusco. Vi vil blive indlogeret hos private bønder og indgår i de daglige gøremål. 

I 3-4 dage vil vi hver morgen tage ud og arbejde sammen med folket. Det er alt lige fra indsamling af brænde, madlavning, pløje af markerne, indsamling af majs mm. Endvidere skal de hjælpe med at passe de mange hundrede marsvin, som bønderne avler, da marsvin er en relativ dyr delikatesse i Peru. 

Der vil være mulighed for at lave andre aktiviteter i lokalsamfundet, bl.a. ved at reparere og male i deres lokale community center. Andre aktiviteter kunne være fx at lave læringsaktiviteter med børnene i området – der er flere muligheder! 

På resten af rejsen vil I opleve andre dele af Peru. Her vil vi bl.a. udforske området i Urubamba, Den hellige Dal, hvor vi skal vandre til de store saltminer – Salinas de Mara. Endvidere skal vi på et inka-trek, hvor der skal vandres og alle skal bestige de mange trin op til det sagnomspundne Machu Picchu, bygget af inkaerne, men du vil også selv få mulighed for at komme med gode idéer til steder, som du mener bør opleves på rejsen. 

 

Sikkerhed

Peru er et relativt sikkert land med mange rejsende, som aldrig oplever kriminalitet. I byområderne skal man dog være påpasselig efter mørkets frembrud, især i specifikke byzoner, og man bør være opmærksom på lommetyve i større byer. Inden rejsen vil alle få udleveret telefonnr. på de ansvarlige lærere samt kontaktinformationer til det danske generalkonsulat i Lima og det lokale politi. Sikkerhedsinstrukser gennemgås inden afrejse.

 

Vaccinationer

Difteri og stivkrampe samt hepatitis A.

 

Undervisere

Steen M. Thomsen
smt@ranumefterskole.dk

 

Vilkår og økonomi

Der er ingen specifikke krav til ens fysik før afrejse, men da vi skal op i meget høje luftlag (op til næsten 4300 meter), bør man snakke med sin læge inden afrejse, hvis man fx har astma, døjet med højder, knæskader etc.

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 11.500 kr.

Lommepenge anbefalet 500 – 1.000 kr.

 

WEBSHOP

Besøg facebookside

da_DKDanish