ED Header v4

Efterskolernes Dag er lige rundt om hjørnet, og vi glæder os til at tage imod dig og din familie. Vi viser, hvad vi laver i profilfag (der er mere end 50 at vælge imellem), på vores rejser ud i verden og selvfølgelig også i de boglige fag. 

Eleverne viser rundt og svarer på spørgsmål, imens I ser skolen sammen. Der er oplæg om efterskolelivet og værdierne på Ranum i fællessalen, og imens er der masser af aktiviteter i gang. Du kan blandt andet smage mad fra hele verden på vores Food Court, se forskellige opvisninger fra profilfagene (fx dans) og så kan du opleve, hvordan Ranum virkelig åbner en verden af muligheder.

Køkkenet skyder dagen særdeles lækkert igang med international morgenbrunch fra kl. 10 og skolen lukker først arrangementet kl. 17.

ed program final til artikel

 Tilmeld dig Efterskolernes dag

ED tilmelding2

 

Campus med 4 huse giver dig muligheder, som de færreste kan matche.

Ranum campus

Ranumhus

Kærhuset

Seminariehuset

Lien

Ranumhus er indrettet med 2-3 personers værelser. Eleverne bor i klynger med egen TV og opholdsstue. I mellem Ranum Hus og Hovedbygningen finder du Ranum kulturhus med 3 sportshaller, klatrevæg og et motionscenter, samt boldbaner.

Kærhuset er indrettet med 2-3 personers værelser og 4-6 personers lejligheder. Der er fællesstuer og motionsrum og spisesal. På Imagination-loftet er der dansesal. Her er der plads til fællesovernatning i weekenderne og koncerter på scenen.

Seminariehuset er indrettet med 30 lejligheder. I skolegården står Livstræet, her har vi bygget en 100m2 scene til gårdfester. Indenfor finder du Svederen med bouldervæg, parkourbane, fitness lokaler, samt musik, design, drama og medie.

Lien er vores nyeste hus, som blev bygget over sommeren 2016 for at gøre plads til endnu flere elever på Ranum. Lien er Ranums mindste, men ikke desto mindre et utroligt hyggeligt hus med rolige omgivelser, som ligger tæt op af skolen.

Ranum Efterskole College tilbyder Danmarks største udbud af aktiviteter

Eleverne bor på campus som udgør en lille by. Skolen er fordelt på fire hovedhuse: Kærhuset, Seminariehuset, Lien og Ranumhus. I alt råder vi over ca. 20.400 kvadratmeter. 

 • 87 spændende ansatte med vidt forskellige baggrunde og nationaliteter.
 • 490 elevsengepladser
 • 1 Festsal til 475 pers.
 • 28 klasseværelser
 • 4 Naturfagslokaler
 • Biograf til 60 pers
 • Musiklokaler
 • Danselokaler
 • Skateboardværksted
 • Designværksted
 • Medieværksted m. 8 lækre iMacs.
 • Lydisoleret & dyb dakdak finder du i vores e-musik lokale.
 • Lækkert & unikt eSport m. 20 toptunede maskiner
 • Gastronomisk værksted
 • Motionsrum
 • Sportssal m. bouldervæg
 • Idrætscenter m. 3 haller
 • Natursportscenter
 • Wakeboardbane v. Dayz
 • Danmarks største udbud af daglige aktiviteter
 • Og meget mere.

 

Profilfag og undervisning

faellesfoto

Vi tilbyder 9. og 10. klassetrin, samt 3 internationale linjer med eksaminer på gymnasieniveau. Niveaudelingen betyder, at du udfordres fagligt, og at der udformes individuelle skemaer for alle vores elever. Du kan vælge mellem mere end 50 forskellige profil-, kulturfag og valgfag. I profilfagene mødes elever med samme interesser og der dannes stærke fællesskaber på tværs af hele skolen. Nye profilfag opstår i et samarbejde mellem elever og lærere - kun fantasien sætter grænsen.

Profilfag

Første periode 
August - oktober

 Kulturfag

Anden periode
Oktober - februar

 Profilfag

Tredje periode
Marts - maj

Den første periode har eleven valgt før skolestart og den bruges til at forberede den første profilfagsrejse. Du lærer at sætte dig både personlige og fælles mål for profilfagsperioden. Vi træner til f.eks. et Padi Open Water dykkercertifikat som forberedelse til at tage dykkercertifikat på den afsluttende rejse. Første rejse varer ca. 14 dage.

I den anden periode er temaet Kultur og Verdensborgerskab. Kulturfagene tager udgangspunkt i et lands kultur f.eks. USA, Nepal, Sydamerika, Kina eller Japan. I kulturfagene forberedes du grundigt til kulturrejsen, og det er langt fra en ferie. På rejsen møder vi lokale unge og bygger venskaber for livet. Kulturrejsen varer typisk 10-14 dage. 

Tredje periode fokuserer på personlig dannelse og udvikling ved at kombinere både kulturfag og profilfag. Eleverne er nu erfarne i at forme profilfag og meget engagerede i at skabe nye fag. F.eks. opfandt en gruppe elever profilfaget Cheerleading og rejste til USA, hvor de trænede med lokale unge. Sidste rejse varer typisk 5-8 dage.

Og så lige her til sidst. Se denne video. Det kan blive dig!

 Tilmeld dig Efterskolernes dag

ED tilmelding2


Vi gør Danmark mindre

ranum bus service

I forbindelse med ferier og forlængede weekender har vi direkte busforbindelser til Hobro, Aalborg Lufthavn, samt Viborg, Herning, Vejle og Padborg.

Med REC-bussen kan elever fra hele landet let komme til Ranum Efterskole College.

 

Vi glæder os til at se dig og din familie!

Har du spørgsmål inden ankomst kan du skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.eller ringe på 96664400.

 

 Tilmeld dig Efterskolernes dag

ED tilmelding2

Oversigt over mulighederne på Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Profilfag Ranum Efterskole College Rejser En International uddannelse Find Ranum Efterskole College Meld dig ind p� Ranum Efterskole College Bestil en rundvisning hos Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College p� Facebook Nyheder p� Ranum Efterskole Ny elev p� Ranum Efterskole College L�s mere om Ranum Efterskole College Undervisning p� Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Internationale afdeling. Ranum Efterskole College Profilfag Ranum Efterskole College Rejser Ranum Efterskole College Billeder Ranum Efterskole College Kontakt Image Map
Oversigt over Partnere

Ranum Efterskole College  *  Seminarievej 23, 9681 Ranum  *  E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  *  Tel: 96 66 44 00  *  Læs op