Med Shakespeare i fokus

Elev Therese Trans Nielsen fortæller om en eftermiddag med Shakespeare i fokus.

En eftermiddag i Shakespeares fodspor. Shakespeare er verdens mest kendte forfatter, og selvom man ved hvem han er og hvad han har lavet, kender man ikke rigtig manden bag de mange fortællinger, skuespil og digte. En engelsk performer, producer, skuespiller og dramaspecialist bragte lys over emnet, og gjorde Shakespeares svære tekster til let forståelige.

Keiron Jones startede timen med at komme udklædt som Shakespeare ham selv. Han havde iført sig traditionelt tøj, fra 1500 tallet og kom ind spillende på en fløjte. Han fik en til at føle sig godt tilpas i hans nærvær. Han startede med nogle lidt lette, men grænseoverskridende øvelser, hvor man skulle leve sig ind i rollen som en fin dame, hertug eller en fra pøblen. Man gik rundt imellem hinanden og så skulle man leve sig ind i sin rolle, og lade som om man stod i The Globe Theatre tilbage i det tidligere århundrede. Det lykkedes Keiron at få skabt en form for stemning, så man levede sig mere ind i sin rolle. Han var meget dygtig til at involvere alle, og gjorde et godt stykke arbejde med at få folk til at snakke engelsk, som var meningen med det hele. Derefter gik vi igennem tragedien om Romeo og Julie, hvor vi selv var med til at lave scenerne, imens han fortalte handlingen. Da historien sad på rygraden , skulle vi fortolke skuespillet, og omskrive det til et skuespil der kunne have foregået i vores tid. Det blev en blanding af noget Star Wars relateret og noget amerikansk-skole-pige-fnidder, med en smule Matrix.

Keiron, ikke Keira eller Keiry, men Keiron, som han selv ville sige det, er en fantastisk historie fortæller. Han ligger følelser ind i sit skuespil og gør historien levende. Så selvom du hører om et tusse gammelt stykke engelsk litteratur, gør han det interessant, og giver en lyst til at lytte. Han kan puste liv i en forsamling trætte efterskole elever, og få dem til at involvere sig i historien og ikke mindst i samtalen. Han har en unik måde og få det gamle engelske sprog, som Shakespeare brugte, til at lyde nemt og tilgængeligt. Du lærer en hel masse, selvom du ikke ligger mærke til det.

Hele holdet deltog aktivt, og det endte med at blive en rigtig fed oplevelse, som sagtens kan anbefales til alle andre engelsk hold. Man bruger sit sprog, selvom man ikke rigtig er klar over det. Selvom han er englænder, bliver manoverhovedet ikke nervøs for at snakke engelsk når han er i nærheden. Tværtimod får han en til at føle sig sikker i sit sprog, og han giver en udfordring. Jeg syntes det har været både lærerigt og spændende, og jeg ser Shakespeare fra en helt anden vinkel nu.

 en_GBEnglish