Godt nytår 2013 og Efterskolernes Aften

Åbenthus Aften på Ranum Efterskole d. 9. januar

Kære læser!

Juleferien er ved at v√¶re slut og det er tid at se fremad mod det sidste ¬Ĺ √•r af skole√•ret 2012-13. Vi h√•ber at i alle er kommet godt ind i det nye √•r!

Vi starter frisk ud med Efterskolernes Aften p√• onsdag ml. 18.21., hvor vi byder indenfor til en efterskolesnak, elevrundvisninger og smagspr√łver fra vores verdensk√łkken.
Vi glæder os til at se jer og РJa, der er stadig ledige pladser til skoleåret 2013-14 Рbedst i 9. klasse!
Men vent ikke for l√¶nge ūüôā

I den f√łlgende weekend rejser de f√łrste profilfagshold afsted til Nepal, Kina, Norden, Japan, EuropaTour, Ghana, Japan, USA, Indien og Nicaragua. Det 2. rejsehold til Nepal tager af sted tirsdag morgen efterfulgt af USA Miami holdet. S√• er alle elever og stortset alle ansatte afsted og vi sender nyheder og billeder hjem l√łbende til www.ranumefterskole.dk, samt til www.facebook.com/ranumefterskole.

Sygdom og rejser: Vi h√•ber, at alle elever m√łder raske og friske op p√• s√łndag ml. 18.-21. Og hvis man ikke er helt rask eller f√łler influenzaen snige sig ind p√• kroppen, s√• blive hellere en dag l√¶ngere hjemme. Det er rigtigt vigtigt, at vi passer godt p√• ikke at smitte hinanden op til de store rejser i uge 3-4.

I den kommende uge er der faglig feedback p√• terminspr√łverne. Alle l√¶rerne har brugt deres forberedelsesdage til at rette dem i mellem jul og nyt√•r! Og s√• er der naturligvis fuld gang i de sidste forberedelser til kulturprofilfagsrejserne. Vi opfordrer alle til at sikre sig at de har styr p√• pas og vaccinationskort, samt har orienteret sig grundigt ifht. rejseplaner mv. i kulturfagenes nyhedsbreve – se under fanen Rejser hold 9. Eleverne i 10. klasse skal desuden arbejde med beskrivelsen af deres OSO projekt (obligatorisk selvvalgt opgave), og der skal afleveres emne til vejlederne torsdag. Weekenden op til afrejse er IKKE en bliveweekend, s√• det er muligt at klare de sidste forberedelser inden afrejsen.

Pedagogical er det altid sp√¶ndende at starte op igen efter juleferien. Vi har afbrudt samarbejdet med en elev, den f√łrste p√• dette elevhold. Hjemsendelsen er en f√łlge af, at regler og rammer ogs√• har en skarp kant, s√¶rligt n√•r det g√¶lder gentagende tilf√¶lde af smugrygning. P√• s√łndag starter en anden dreng i 10. klasse.
Vi glæder os til at se alle igen til en god opstart, og håber, at man lader restlageret af fyrværkeri mv. blive hjemme, da vi gerne vil have med på rejserne i uge 3-4. Tirsdag i samlingen vil vi sætte fokus på de fælles regler og rammer igen, så alle er med på, at give plads til hinanden og sammen skabe et fantastisk efterskoleår!

De Malaysiske g√¶steelever ankommer mandag eftermiddag, og bliver indkvarteret p√• international gang. De er alle rejst meget langt og kan se frem til 4 uger med sp√¶ndende oplevelser p√• Ranum Efterskole og i Danmark. G√¶steleverne deltager p√• Norden holdets rejser til Hafjell i Norge og det bliver rigtigt sp√¶ndende at se og opleve dem p√• ski, og sikkert at pr√łve det for de unge.
Vi mangler stadig vært

sfamilier til 2 drenge og en pige i dagene 24.-27. januar. Vi opfordrer derfor meget til at man overvejer at være vært for en gæsteelev, da det giver uvurderlige kulturelle erfaringer (begge veje) og et godt netværk ud i verden. Skolen yder et tilskud til transport mv.

I februar ankommer desuden flere g√¶stel√¶rere fra USA, Frankrig og Tyskland. To er udvekslingsl√¶rere gennem AFS og de skal have en dansk kontaktfamilie. Hvis det er interessant for dig/ jer at f√• kontakt med og have nogle weekendbes√łg af en udenlandsk l√¶rer over de 3 m√•neder de opholder sig i Danmark, s√• kontakt os eller AFS.

 

Med venlig hilsen og rigtig god weekend!
Olav Storm
forstanderen_GBEnglish