Sailing

Sailing

Tilbage til oversigten

På Ranum Efterskole College råder vi over 6 helt ens sejlbåde med helt nye sejl og motorer. Vi træner kapsejlads, tursejlads og tager på sejladstogter til Middelhavet bl.a. Tyrkiet, Grækenland og Kroatien. Gennem profilfaget lærer eleverne at navigere og har mulighed for at tage et duelighedsbevis, så de kan få papir på deres færdigheder.

Gå til rejseinfo

sejlads

Sejladsen starter i DK , hvor temperaturen er ideel, og slutter med et togt til Kroatien hvor erfarne skippere introducerer eleverne i langturssejlads, samt kroatisk historie og kultur. Vi besøger Krka nationalpark og Dalmatiens fineste øer og byer, hvis vejr og vind tillader det. Sejlads i efteråret har fokus på både praktisk sejlads i skolens 6 både, teori i sejlads navigation, sikkerhed og samarbejde ombord, samt planlægning af sejlads togt. Praktisk sømandskundskab: trim af sejl, styre efter kompas, GPS navigation, knob, havne- og ankre-manøvre mv. Eleverne forberedes på at kunne tage den praktiske duelighedsprøve efter rejsen, og får tilbud om at tage den teoretiske Duelighedsprøve i vinterperioden således, at de kan erhverve et samlet Duelighedsbevis. Et vigtigt element i sejlads er samarbejdet og kommunikation i besætningen og derfor arbejder vi med at danne besætninger, som supplerer og styrker hinanden.

I 1. periode går turen til Kroatien. I denne periode kan vi komme på vandet fra start.

I 3. periode går turen til Grækenland. I denne periode starter vi med undervisning i teori, og kommer først rigtig på vandet på selve ekspeditionen.

Link to the school's "Søsikkerhedspolitik" (Danish) for sailing with students.

Læs Bådmagasinet´s article on maritime students at Ranum Efterskole

Rejseinformation

Forældrebrev 2018

Sikkerhedsinstruks Middelhavet

Teachers

Andreas Latz Ranum EC Mick Johns

Andreas Latz
Tysk, sejlads, fotografi, golf og volleyball.
al@ranumefterskole.dk

Mick Johns
Engelsk, IGCSE English og Sejlads.
mij@ranumefterskole.dk
 

Terms

Terms: Sailing at Ranum takes place based on the following safety instructions. Since the weather and water temperatures can be tricky this time of the year, it is important to wear waterproof and warm clothing (ideally sailing clothing, hat and a fleece jacket) as well as waterproof footwear (wellington boots) and sailing gloves (can be purchased from the school for 100,- DKK.) All students must complete a swim test cf. our safety instructions.
Self-payment 1st period: App. 3.500,- DKK.
Self-payment 3rd period: App. 3.500,- DKK. 

Video

Billeder fra tidligere hold

{igallery id=425|cid=70|pid=1|type=child_menu_images|children=0|addlinks=0|tags=|limit=0}

Følg vores sejlere på Facebooken_GBEnglish